robertus Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ja też polecam Lazy Bee 1:35 widać przewagę EPP nad depronem. taki krecik potrafi zniechęcic początkującego modelarza który właśnie zbudował swój pierwszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Na pewno potrafi zniechęcić bo wiem po sobie ;D Ale tak sobie myślę iż żona Pana Kamila nie będzie takich akrobacji robić :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Bardzo wolny i zarazem świetnie latający jest również : Easy CUB , uczę nim latać już 1,5 roku i praktycznie model jest rewelacyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 żonie bardzo spodobał/spodobała Lazy Bee. Model dla niej to musi być coś taniego, "jak rozwali w drobny mak, to żeby nie było bardzo szkoda". Lazy Bee łatwo się składa (mam fajne plany jak by ktoś potrzebował) i w zrobieniu ten samolocik nie jest drogi. Ale to co kolega Dawid pokazał : http://www.stenulson.net/rcflight/beagle.htm#Bluglide To normalnie super - zwłaszcza że mam kilka takich prętów węglowych. Musze pokazać żonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Bardzo wolny i zarazem świetnie latający jest również : Easy CUB , uczę nim latać już 1,5 roku i praktycznie model jest rewelacyjny Z całym szacunkiem oblatywałem ostatnio takiego i się zawiodłem model lata jak mu się podoba ty mu w lewo a on w prawo i na odwrót dla mnie osobiście jak to trafi na niedoświadczonego modelarza to może go skutecznie zniechęcić do latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Bardzo wolny i zarazem świetnie latający jest również : Easy CUB , uczę nim latać już 1,5 roku i praktycznie model jest rewelacyjny Z całym szacunkiem oblatywałem ostatnio takiego i się zawiodłem model lata jak mu się podoba ty mu w lewo a on w prawo i na odwrót dla mnie osobiście jak to trafi na niedoświadczonego modelarza to może go skutecznie zniechęcić do latania. Reversy ?? :devil: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 NIe rewersy buwi777 tylko wiatr a ten model nie powinien mieć lotek bo one przeszkadzają mu w lataniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Ja za to do wolnego latania polecam Multiplex FUN CUB - na klapach lata bardzo wolno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zobacz na ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Padło na Lazy Bee - "zbuduj mi autobusik" a sobie może kiedyś tak dla "lansu" zbuduje: WOODSTOK An RC "Foamie" Aircraft - tak do fajnego malowania Dziękuje koledzy za rady i pomoc. Temat zostawmy otwarty może ktoś jeszcze trafi na inne latające "ślimaki" i może komuś jeszcze się coś spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil kowalski Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Przetestowany Orzełek 100cm - http://www.marko-lot.pl przerobiony na RC, Jest nie do rozwalenia. Idealny do nauki latania. Jesli ktoś szuka Taniego, niezniszczalnego, łatwego do przerobienia - wolno latającego samolociku to Orzełek jest rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskarbolko Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Poprawnie wykonany Trener EPP produkcji Leadersky, ( do kupienia aktualnie tutaj: http://www.emodel.pl/leadersky-trener-epp-p-3444) to naturalna konkurencja dla Orzełka, moim zdaniem jest lepszym modelem, również lata bardzo powoli,jest sztywniejszy, ma poza tym bardzo małe opadanie i da się go tanio wyposażyć, jest wątek na forum o tym modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erapin Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Poprawnie wykonany Trener EPP produkcji Leadersky, to naturalna konkurencja dla Orzełka, moim zdaniem jest lepszym modelem, również lata bardzo powoli, ma poza tym bardzo małe opadanie i da się go tanio wyposażyć, jest wątek na forum o tym modelu Potwierdzam. Kolega, początkujący modelarz, po niedunych próbach lotu toto-0 lekko zraził się do modelarstwa, lecz tydzień temu kupił leaderskiego. Śmiga na nim aż miło.. Przeciąga go milion razy na minute, a on nic ! Można machać sterami na wszystkie strony, a on i tak pięknie poleci. Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 To ja polecę do nauki latania dwupłata MK34. a) jest z depronu - bardzo tani do złożenia w 3 dni c) na wolnych obrotach lata BARDZO wolno - kompletnie bezstresowo. Kiedy po raz pierwszy nim latałem, byłem w szoku że mozna tak wolno d) plany do ściągnięcia z sieci link: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Do nauki to się nie nadaje, ale jako drugi czemu nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 To ja polecę do nauki latania dwupłata MK34. a) jest z depronu - bardzo tani do złożenia w 3 dni c) na wolnych obrotach lata BARDZO wolno - kompletnie bezstresowo. Kiedy po raz pierwszy nim latałem, byłem w szoku że mozna tak wolno d) plany do ściągnięcia z sieci A - Bzdura... wystarczy 8 godzin z zegarkiem w ręku i tubką UHU POR pod ręką. MK-34 może być, pod warunkiem założenia expo na stery lub chociaż Dual Rate. Wtedy Lata niczym makieta CSS-13. Ja w swoich robiłem własnie D/R. Na start czy lądowanie - ograniczone wychylenia. Jak nabrał wysokości, pstryk i robił się dziki szał wolności. Wadą jest bardzo duża podatność na wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Tak czy inaczej Kamil wybrał Lazy Bee - rzeczywiście cudne toto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Poprawnie wykonany Trener EPP produkcji Leadersky, ( do kupienia aktualnie tutaj: http://www.emodel.pl...ener-epp-p-3444) to naturalna konkurencja dla Orzełka, moim zdaniem jest lepszym modelem, również lata bardzo powoli,jest sztywniejszy, ma poza tym bardzo małe opadanie i da się go tanio wyposażyć, jest wątek na forum o tym modelu Latałem na Orzełkach z Marko-lotu 120cm, 100cm, 80cm, 45cm . Własnie robię 60cm... Wszystkie latają rewelacyjnie. Polecam początkującycm oraz bardziej zaawansowanym do lotów nocnych - sam korzystam i super się sprawdzają. Ich główne zalety: - prosta budowa - łatwa obsługa - trudne do rozbicia... Czy orzełki sa gorsze od Leaderskiego? Nie mogę się zgodzić. Przede wszystkim one są zupełnie inne. Nie zgodzę się też, że są mniej sztywne - ja swoje usztywniam węglem i są ok. Nie widzę też powodu, dla którego ich wyposażenie miałoby być droższe o Leaderskyego? Używam silniczków typu emax ( i inne najtańsze), najtańsze regulatory i serwa z hobby kinga... Da się jeszcze taniej? Leadersky zapewne lata również ładnie - wierze na słowo, ale nie przekonują mnie argumenty za jego wyższością nad orzełkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 "gorsze" -to pojęcie względne. pewnie do orzełka używasz składanych śmigieł firmy Graupner które kosztują z kołpakiem 50 zł ... a jeśli nie to hańba wkońcu to szybowiec ?! Oj i tak można kłócić w nieskończoność... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Michał, czy kiedykolwiek latales Orzełkiem? Jestem pewien że nie, skoro uważasz że ma on cokolwiek wspólnego z szybowcem Co do śmigiel, używam tower pro. Żeby rozwiać Twoje wątpliwości... Orzelki to z założenia rzutki. Można je jednak łatwo przerobić na proste trenerki rc. Szybują nawet ładnie, ale w porównaniu do innych samolotów a nie szybowców. Mają tyle samo wspólnego z szybowcami co easy star. A nawetmniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi