Skocz do zawartości

Najwolniejszy model elektryczny - Jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też polecam Lazy Bee

1:35 widać przewagę EPP nad depronem. taki krecik potrafi zniechęcic początkującego modelarza który właśnie zbudował swój pierwszy model.
  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

żonie bardzo spodobał/spodobała Lazy Bee.

Model dla niej to musi być coś taniego, "jak rozwali w drobny mak, to żeby nie było bardzo szkoda".

Lazy Bee łatwo się składa (mam fajne plany jak by ktoś potrzebował) i w zrobieniu ten samolocik nie jest drogi.

Ale to co kolega Dawid pokazał : http://www.stenulson.net/rcflight/beagle.htm#Bluglide

To normalnie super - zwłaszcza że mam kilka takich prętów węglowych.

Musze pokazać żonie.

Opublikowano

Bardzo wolny i zarazem świetnie latający jest również : Easy CUB , uczę nim latać już 1,5 roku i praktycznie model jest rewelacyjny

Z całym szacunkiem oblatywałem ostatnio takiego i się zawiodłem model lata jak mu się podoba ty mu w lewo a on w prawo i na odwrót dla mnie osobiście jak to trafi na niedoświadczonego modelarza to może go skutecznie zniechęcić do latania.

Opublikowano

Bardzo wolny i zarazem świetnie latający jest również : Easy CUB , uczę nim latać już 1,5 roku i praktycznie model jest rewelacyjny

Z całym szacunkiem oblatywałem ostatnio takiego i się zawiodłem model lata jak mu się podoba ty mu w lewo a on w prawo i na odwrót dla mnie osobiście jak to trafi na niedoświadczonego modelarza to może go skutecznie zniechęcić do latania.

Reversy ?? :devil: :lol2:

Opublikowano

NIe rewersy buwi777 tylko wiatr a ten model nie powinien mieć lotek bo one przeszkadzają mu w lataniu.

Opublikowano

Padło na Lazy Bee - "zbuduj mi autobusik"

a sobie może kiedyś tak dla "lansu" zbuduje:

WOODSTOK An RC "Foamie" Aircraft - tak do fajnego malowania :)

Dziękuje koledzy za rady i pomoc.

Temat zostawmy otwarty może ktoś jeszcze trafi na inne latające "ślimaki" :) i może komuś jeszcze się coś spodoba :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Poprawnie wykonany Trener EPP produkcji Leadersky, to naturalna konkurencja dla Orzełka, moim zdaniem jest lepszym modelem, również lata bardzo powoli, ma poza tym bardzo małe opadanie i da się go tanio wyposażyć, jest wątek na forum o tym modelu

Potwierdzam.

Kolega, początkujący modelarz, po niedunych próbach lotu toto-0 lekko zraził się do modelarstwa, lecz tydzień temu kupił leaderskiego. Śmiga na nim aż miło.. Przeciąga go milion razy na minute, a on nic ! Można machać sterami na wszystkie strony, a on i tak pięknie poleci. Polecam !

Opublikowano

To ja polecę do nauki latania dwupłata MK34.

a) jest z depronu - bardzo tani

B) do złożenia w 3 dni

c) na wolnych obrotach lata BARDZO wolno - kompletnie bezstresowo. Kiedy po raz pierwszy nim latałem, byłem w szoku że mozna tak wolno

d) plany do ściągnięcia z sieci

link:

Pozdrawiam

Opublikowano

To ja polecę do nauki latania dwupłata MK34.

a) jest z depronu - bardzo tani

B) do złożenia w 3 dni

c) na wolnych obrotach lata BARDZO wolno - kompletnie bezstresowo. Kiedy po raz pierwszy nim latałem, byłem w szoku że mozna tak wolno

d) plany do ściągnięcia z sieci

A - Bzdura... wystarczy 8 godzin z zegarkiem w ręku i tubką UHU POR pod ręką. :P

MK-34 może być, pod warunkiem założenia expo na stery lub chociaż Dual Rate. Wtedy Lata niczym makieta CSS-13. :)

Ja w swoich robiłem własnie D/R. Na start czy lądowanie - ograniczone wychylenia. Jak nabrał wysokości, pstryk i robił się dziki szał wolności. :)

Wadą jest bardzo duża podatność na wiatr.

Opublikowano

Poprawnie wykonany Trener EPP produkcji Leadersky, ( do kupienia aktualnie tutaj: http://www.emodel.pl...ener-epp-p-3444) to naturalna konkurencja dla Orzełka, moim zdaniem jest lepszym modelem, również lata bardzo powoli,jest sztywniejszy, ma poza tym bardzo małe opadanie i da się go tanio wyposażyć, jest wątek na forum o tym modelu

Latałem na Orzełkach z Marko-lotu 120cm, 100cm, 80cm, 45cm . Własnie robię 60cm... Wszystkie latają rewelacyjnie. Polecam początkującycm oraz bardziej zaawansowanym do lotów nocnych - sam korzystam i super się sprawdzają.

Ich główne zalety:

- prosta budowa

- łatwa obsługa

- trudne do rozbicia...

Czy orzełki sa gorsze od Leaderskiego? Nie mogę się zgodzić. Przede wszystkim one są zupełnie inne.

Nie zgodzę się też, że są mniej sztywne - ja swoje usztywniam węglem i są ok.

Nie widzę też powodu, dla którego ich wyposażenie miałoby być droższe o Leaderskyego? Używam silniczków typu emax ( i inne najtańsze), najtańsze regulatory i serwa z hobby kinga... Da się jeszcze taniej?

Leadersky zapewne lata również ładnie - wierze na słowo, ale nie przekonują mnie argumenty za jego wyższością nad orzełkami :)

Opublikowano

"gorsze" -to pojęcie względne.

pewnie do orzełka używasz składanych śmigieł firmy Graupner które kosztują z kołpakiem 50 zł ... a jeśli nie to hańba wkońcu to szybowiec ?!

Oj i tak można kłócić w nieskończoność...

Opublikowano

Michał, czy kiedykolwiek latales Orzełkiem?

Jestem pewien że nie, skoro uważasz że ma on cokolwiek wspólnego z szybowcem :)

Co do śmigiel, używam tower pro.

Żeby rozwiać Twoje wątpliwości... Orzelki to z założenia rzutki. Można je jednak łatwo przerobić na proste trenerki rc. Szybują nawet ładnie, ale w porównaniu do innych samolotów a nie szybowców. Mają tyle samo wspólnego z szybowcami co easy star. A nawetmniej...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.