Pablo_433 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Adamie Ogar jutro jest w Wągrowcu i za 4 dni ulatniamy ogarka - cały osprzęt czeka do zapakowania- ,Minimoa wypasiona w wariometr pakiety regulatory gotowa -tylko pogody w niedziele nam potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 W niedziele od 10-tej latanie w PILE ,bedzie Gołańcz, Chodzież ,Wągrowiec ,Margonin i Piła - POGODA LOTNICZA !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Pogoda zapowiada się jw. Polatamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jak tam latanie panowie? Mialem dojechac ale autko rozbite... Za to u mnie na łące otworzyłem sezon wraz kolegą. Modele cale tak ze dzien udany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No w Chodzieży też loty udane z rana pobiłem swój rekord...coś ponad 800m nad ziemią ,pozniej dam filmik a jest ciekawy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No w Pile też odbyły się świetne loty aż do popołudnia,przed południem wyszło słoneczko i było prawie bez wiatru.Na czwartym zdjęciu widzimy modlitwę kolegi Pawła przed pierwszym startem szybowca Minimoa.Parę zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ogary poszły w niebo - tak parafrazując znany cytat (ciekawe czy ktoś zgadnie z jakiego utworu pochodzi) mogę opisać sytuację jaką zastałem po przyjeździe na lotnisko. A to piloci, mają piekne i swietnie latające modele. Bartek zaprezentował nowy model, duży i piękny Jak-54. Go Pro na skrzydle, może zobaczymy filmy ? Całość napędza potężny silnik, a jaki ma gang Krzysztof rekreacyjnie polatał Fun Cubem, a na oblot Fokera szykują się "paparazzi" pełniąc calodobowe dyżury Lotniskowa krzątanina. Tadek polatał "na kablu" Twin Starem. Widownia była pełna, wszystkie miejsca wyprzedane P. Jan przewietrzył Mini Prymusa. Ten model wykonany z zakupionych w Komforcie podkładów pod panele ma już pięć lat , i nadal jest w świetnej kondycji. Jak pojawili sie samochodziarze i motocykliści, którzy nawet nie uszanowali strefy lotów, to już nie było tak przyjemnie. Pomału zaczęliśmy się wynosić. Pogoda dopisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Aż jeden z motocyklistów nie widział że dalej jest płot i z całym pędem przejechał przez ogrodzenie i karetka musiała przybyć.Strasznie nam utruli dziś te loty.Fuj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 To już chyba po tym jak wyjechaliśmy. Nikomu źle nie życzę ale chyba należało się za tą jazde. Szczególnie że wjeżdżali na naszą strefe i nie było jak lądować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 To już chyba po tym jak wyjechaliśmy. Nikomu źle nie życzę ale chyba należało się za tą jazde. Szczególnie że wjeżdżali na naszą strefe i nie było jak lądować.. To sa prosci ludzie, w Berlinie to doszło już prawie do bijatyk. A modelerze tez potrafią mieć ciężka rękę. Pozdrawiam: Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomajk Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Ot i masz babo placek, dziś już trudno o spokojne miejsce, gdzie się nie ruszyć to ryk silników i swąd spalonej gumy. Kiedyś wiosnę sprowadzały bociany i jaskółki a teraz motocykliści. Nie mogłem się pojawić choć bardzo żałuję, widzę że działo się oj działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 kilka zdjęć z mojego aparatu ;Klem Zbigniewa Peksy , Bartka niezawodny Piper Cub , stanowisko kolegów ze Złotowa i benzynka Macieja ze Szamocina no i nasze Ogary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Ładne latanie i warunki lotniskowe z sentymentem wspominam ten beton z "dużego latania" w latach 80 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 horn3t , Krzysiek zapraszamy do Piły miejsca ogrom szybowcami sobie polatamy -10-tką z Bydgoszczy w godzine dojedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Dziś odbyły się loty u nas na lądowisku w Łęgowie.Przybyli koledzy z Chodzieży,Margonina,Szamocina,Wągrowca i Gołańczy.Włąściciel lądowiska pokazał nam samolot Zodiak,świetna maszyna.Kolega Paweł wystartował w końcu modelem Kanja.Chował nam się za modelem ale i tak poleciał.Bartek miał Yaka,Maciej Dragona,Kolega Krzysztof Stica i "Bynek" Betę 2000, ja zaś Ultrę i Ogara.Odbyło się bez niespodzianek,pogoda dopisała choć wiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Tak wygląda ten Zodiak który uległ wypadkowi u nas w Łęgowie 1 maja.Szkoda go.Trafiłem go dzisiaj na parkingu strzeżonym, jutro tj. 6 maja odwiedzi go komisja ds badania wypadków lotniczych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Lata ktoś jutro w Pile kolo 12?. Ma być ładna pogoda. I myślę żeby się przejechać na lotnisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Na niedzielę wszyscy się szykują. Natomiast na Piknik Lotniczy w Pile będziemy mieli wydzielony czas tylko od godz 12-15:30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 w niedziele sie melduje z wielką chęcią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 dzisiaj polatali u Bartka na wiatrakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi