jb Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Latamy dzisiaj od 10 rano. Akrobaty (100cc), kombaty, śmigłowce i inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jedzie ktos jutro polatac w pile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2013 jutro to ja już prosto na Wilcze wyruszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Wszyscy jadą do Wilczych Lasek na imprezę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 No a ja byłem w Pile polatałem ładnych pare godzinek wilgą Na sam koniec wytargałem trenerka żeby troszke powariować no i szło całkiem całkiem.....do czasu...lot na pleckach na pełnym gazie, mała wysokość i jeden błąd pomyliłem kierunki...spektakularna kraksa....Ale wstyd !!!!..... Jak widac sytuacja lubi sie powtarzac...jedyne co pozostało całe to 3 śrubki i 2 podkładki . silnik zlom totalny , serwa połamate tryby,odbiornik - padł, bak z paliwem pękniety (dziwne), no i koszyczek z aku zostal w idealnym stanie . Jeden model mniej w stajni. Ale na jego miejsce juz jest nowy kandydat Extra 300S ...jeszcze w trakcie faceliftingu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Jutro od 10tej latamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Dzisiaj kol. Bartek zwołał modelarzy na lotnisko w Krępsku k. Piły. Jest to baza samolotów rolniczych z pięknie utrzymanym pasem startowym . Byłem tam pierwszy raz. Pas ma wymiary ok. 1000x200m. Jedynym mankamentem są wysokie sosny rosnące po bokach. Oczywiście latać się da, dowiodły tego dzisiejsze loty które odbyły się przy dość silnym i porywistym wietrze ale za to wiejącym dokładnie w osi pasa. Paweł (Pablo) udanie oblatał swój nowy model, Mucha standard. Model jest konstrukcji Binia i został wykonany z zestawu również jego produkcji. Biniu latał swoimi szybowcami, holowanymi przez Bartka. Paweł choć "rasowy kombaciaż" relaksował się pilotując szybowca Po udanym relaksie pilscy kombaciaże w ramach treningu stoczyli kilka walk ESA. Były ataki, cięcia, tarany, kraksy i polowe naprawy. Bartek pokazał nam miejsce niedaleko pasa, na którym znajduje się krzyż upamiętniający katastrofę lotniczą z 1992r. Zginęło w niej dwóch lotników. Do krzyża jest przymocowana tabliczka z nazwiskami pilotów i łopata śmigła z rozbitego samolotu. Piękne miejsce z dala od wrotkarzy, psów i samochodziarzy. Warto od czasu do czasu tam się spotkać. Oczywiście poprosiwszy wcześniej o to gospodarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Polataliśmy w sobotnie popołudnie u Bartka na wiatrakach,pogoda dopisała.Odwiedził nas też kolega Adam z Jastrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Odwiedził nas też kolega Adam ze złotowa. Krzysiu. Z Jastrowia Chyba troche wiało co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Tak,z Jastrowia przepraszam Adama że go przeprowadziłem do innej miejscowości.Wiało,wiało ale szybowce nie czuły tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Nic wielkiego , to tylko 17 km. I poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Paweł (Pablo) mógłby coś napisać o zelektryfikowanej Muszce. Na pewno wielu chciałoby o niej poczytać w "Motoszybowcach" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Wczoraj odbyły się loty w Krępsku,był spory ubaw,dużo holowania,wyskakujący piloci w locie,oraz kraksy.Ale ogólnie było bardzo wesoło.Zawiódł mnie mój fotograf bo zdjęć niewiele.Koledzy robili zdjęcia może ktoś coś jeszcze wstawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 potwierdzam słowa LOCZKA było zajefajnie zabawa i latania do oporu , pogoda wyśmienita "dziadzia" przewietrzył niemca ,"bynek" ulotnił nową SZD22 Mucha -ta niebieska -a mnie zamęczył pozytywnie lataniem Loczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loczek1392 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/362640,pila-lotnisko-bedzie-zapasowe-dla-poznanskiej-lawicy,id,t.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 ... fajnie....a modelarze do lasu polatac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 iwan ,nie z takimi problemami dawaliśmy sobie rade -na lotnisko bedzie rada cierpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwan19815 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 coś obilo mi się o uszy z tym lotniskiem.....no zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Panowie, ta nota jest z 2011r już po opublikowaniu tego wiadomo było, że nic z tego nie będzie z uwagi na wymagane bardzo duże inwestycje na które nie ma pieniędzy więc nie ma takiej możliwości aby lotnisko spełniało wymagania lotniska zapasowego. Temat jest przeterminowany i nic takiego nie będzie miało miejsca. Aktualnie dla modelarzy zrzeszonych w sekcji modelarskiej przy aeroklubie nie ma żadnego problemu z możliwością latania (po uprzednim poinformowaniu kierownika lotów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Aktualnie dla modelarzy zrzeszonych w sekcji modelarskiej przy aeroklubie nie ma żadnego problemu z możliwością latania (po uprzednim poinformowaniu kierownika lotów) witam. Darku ,a czy mozesz bardziej opisać co trzeba zrobić aby być zrzeszonym modelarzem w sekcji modelarskiej przy aeroklubie i aby móc latać - bo dawno nie bylem ,a domyślam sie z twojego wpisu że jak to opisujesz że dla nie zrzeszonych modelarzy jest problem ? Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi