Marcin K. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Witam. Chcialem sie podzielić moja opinia o tym silniku. Parametrów nie bede przedstawiał bo po co. Silnik zakupiłem nowy przez allegro. Zakup jak najbardziej dobry. A no i to mój pierwszy 4takt. Pierwsze odpalanie- docieranie na paliwie modeltechniks sport 5%nitro. Świecą dedykowana do 4t czyli osmax tys F. Silnik zaskoczył za pierwszym obrotem śmigła. Bardzo mnie to zaskoczyło, myslalem ze bedzie troche regulacji a tu nic! Silnik pali pieknie od palca. Igła od ilosci mieszanki na 2obroty od zamkniętej. Na dotarciu wypalił ok 1300 ml paliwa. Obecnie ma wypalone dodatkowo 1l paliwa z dodatkiem 10% nitro. Silnik polecam każdemu kto chce zaczac przygodę z silnikami 4t. Odradzam regulacje zaworów itp. Wystarczy troszke dluzej docierac i bedzie wszystko ok. Ja nie ingerowałem w żaden podzespoł. No wyjątkiem jest igła składu mieszanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Bardzo mnie to zaskoczyło, myslalem ze bedzie troche regulacji a tu nic! Silnik pali pieknie od palca. Igła od ilosci mieszanki na 2obroty od zamkniętej. Na dotarciu wypalił ok 1300 ml paliwa. Obecnie ma wypalone dodatkowo 1l paliwa z dodatkiem 10% nitro. Silnik polecam każdemu kto chce zaczac przygodę z silnikami 4t. Odradzam regulacje zaworów itp. Wystarczy troszke dluzej docierac i bedzie wszystko ok. Ja nie ingerowałem w żaden podzespoł. No wyjątkiem jest igła składu mieszanki bedzie troche regulacji a tu nic! Silnik pali pieknie od palca. Igła od ilosci mieszanki na 2obroty od zamkniętej. Na dotarciu wypalił ok 1300 ml paliwa. Obecnie ma wypalone dodatkowo 1l paliwa z dodatkiem 10% nitro. Silnik polecam każdemu kto chce zaczac przygodę z silnikami 4t. Odradzam regulacje zaworów itp. Wystarczy troszke dluzej docierac i bedzie wszystko ok. Ja nie ingerowałem w żaden podzespoł. No wyjątkiem jest igła składu mieszanki A to jest twój własny tekst czy tylko bezmyslnie wklejony :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Mój własny, a co w nim nie pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Powtarza się troszkę od połowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Na dotarciu wypalił ok 1300 ml paliwa. Obecnie ma wypalone dodatkowo 1l paliwa z dodatkiem 10% nitro.Po co aż tyle??!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Sory, tak to jest jak sie pisze posty na telefonie. Poprawione. Dlaczego aż tyle? Pierwsze primo mialem tyle paliwa z 5%nitro drugie primo to dosyc sie naczytalem o tym silniku. I wychodziło na to ze troche za malo byl docierany. Wolałem dmuchać na zimne. Teraz przynajmniej mam pewność ze jest dobrze dotarty i nie bedzie robil niespodzianek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi