elektron Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 juz docialem stelaz.... wychodzi mi ze smiglo bedzie 7cm nad tafla wody. A silnik bedzie wystawal na 10 cm wiezyczne. Koncowe wymiary lodki ( od dziobu do rufy) - 120cm ( ok bo nie mam jeszcze spasowanego dziobu i rufy) i 60 cm od zewnetrznych stron rur. Stery beda i w powietrzu i w wodzie. Wiec jedyne co mi pozostalo to..... czekac na Marcina jutro wymyslic jakis patent aby podczas lutowania palnikiem zachowac prosta konstukcje - tzn aby sie "nie rozjechala" no i wytrzasnac skads serwa Zadalem pytanie w Spalinach ale jeszcze nikt nie odpowiedzial - jakiego ciagu moge sie spodziewac po moim silniku (st 45 7.5ccm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 narazie mozesz wsadzic te twoje copnrady a pod wode jakies standart...nie masz zadnego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 czytaj zanim cos napiszesz. Wyzej jest napisane ze uzyje sterow i w wodzie i w powietrzu.h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 conrada malo zywotny ??? Zart jakis czy co ? He... jak używasz ich poniżej ich specyfikacji, to tylko i tak spore luzy będą im się powiększać ;-) Jak zgodnie ze specyfikacją to mogą zwariować. Zupełnie przypadkiem jeden Conradek mi tak zbzikował. Dostał szaleju i sobie trybiki połamał ;-) Dobrze że na ziemi. Do depronów są ok. Ale w tej samej cenie są E-Sky 8g które są IMHO lepsze od HS-55(Conrad się nie umywa). Miałeś standardy Conrada? Możesz coś o nich powiedzieć? Co do wysokości silnika od wody. Widziałem patent robiący zagłębienie w kadłubie, by obniżyć SĆ - część śmigła wchodziła w kadłub. Zawsze można też doważyć... takiego szuwara. Widzę jednak że ten Twój to i tak cegiełka będzie :-D Zdjęcia... zdjęcia! Japim, masz jeszcze tego szuwara? Pływasz nim? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Zadalem pytanie w Spalinach ale jeszcze nikt nie odpowiedzial - jakiego ciagu moge sie spodziewac po moim silniku (st 45 7.5ccm) Zalezy na jakim smigle. Na smigle 10x6 przy 10000 obr/min bedzie ok 1.5kg ciagu statycznego przy zwyklym smigle. Przy katalogowych maksymalnych obrotach 16000 obr/min bedzie juz 3.8kg , ale nie licz ze silnik rozkreci Ci sie w szuwarku do takich obrotow. Zmierz obroty max na ziemi i na jakim smigle to powiem Ci czego mozesz sie spodziewac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Japim, masz jeszcze tego szuwara? Pływasz nim? :-) Niestety sprzedalem. Walal mi sie tylko po modelarni. Ale mam dokumentacje techniczna i plany. Na razie nie czuje potrzeby plywania - moze kiedys znowu sie skusze na jakiegos dziwolaga. Ale wtedy bedzie to na pewno ekranoplan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Niestety sprzedalem. Walal mi sie tylko po modelarni. Ale mam dokumentacje techniczna i plany. Na razie nie czuje potrzeby plywania - moze kiedys znowu sie skusze na jakiegos dziwolaga. Ale wtedy bedzie to na pewno ekranoplan Hehe :-) Mój gdzieś się jeszcze wala, o ile go coś nie zjadło ;-) Szkoda, liczyłem na "demo" :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 9 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 Doman zdjec nie ma bo narazie cala konstrukcja "nie istenieje" Jutro bede mogl cos wkleic bo bedzie juz cala konstrukcja matalowo-PCV - nie bedzie jeszcze sterow itp. Na gaz przyjdzie serwo Hitec HS 322 - w ramach zamiany z piotrkiem f3j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Jestem zalamany :cry: Byl Marcin z spawarko/lutownica do aluminium i miedzi.... i nie udalo sie nam zlutowac konstrukcji!!!! Jednak stowa w plecy Nie mam narazie pomyslu z czego wykonac cala ta moja konstrukcje... Plus/minus tej wizyty to to ze pozbylem sie bardzo ladnego modelu w zamaian za jakies 2 inne - jeszcze nie wiem w jaki stanie... ale licze ze dobrym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 spróbuj poskręcać to na śrubki np. M3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 tasma!!!pozlepiaj go taśma!!! :lol2: :lol2: :lol2: (im wiecej tasmy tym lepiej) :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Jak czytam To podziwiam Twoje zacięcie. Zamiast z kawałka styroduru wystrugać ładne pływaki to męczysz nie wiadomo po co ten PCV. No i z klejeniem nie ma problemu 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 poco sie mecze ?? Bo chce miec wkoncu jakis ladny, nowoczesny i nietypowy model a nie ciagle jakimis gniotami latam albo plywam.... Z tym alu to jeszcze nie koniec .... - za duzo kasy wydalem aby sie poddac ..... tylko musze snalesc dobty klej ktory by mi pozwolil to skleic - mam distal ale nie wiem czy da rade. No i wiertarka i sroby musza pojsc w ruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 poskręcaj to na śruby M3, daje głowę że to nie puści jak dasz po 2 śruby na łączenie, skręciłem tak już dużo alu i wytrzymuje obciążenie nawet 100kg zapodaj jakieś foty tego co teraz masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Plus/minus tej wizyty to to ze pozbylem sie bardzo ladnego modelu w zamaian za jakies 2 inne - jeszcze nie wiem w jaki stanie... ale licze ze dobrym :mrgreen: - teraz czujesz jak jest się pozbyć ładnego shocka :rotfl: :devil: Też mu mówiłem po co się męczy z tymi rurami i alu - ale chłopak tak chce. Te alu można skleić, skręcić - będzie lepiej niż to lutowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 poco sie mecze ?? Bo chce miec wkoncu jakis ladny, nowoczesny i nietypowy model a nie ciagle jakimis gniotami latam albo plywam.... Z tym alu to jeszcze nie koniec .... - za duzo kasy wydalem aby sie poddac ..... tylko musze snalesc dobty klej ktory by mi pozwolil to skleic - mam distal ale nie wiem czy da rade. No i wiertarka i sroby musza pojsc w ruch Proponuje po prostu znitowac. Kup sobie troche nitow o srednicy 4 albo 5mm - gwarantuje ze nawet po centralnym wjezdzie w nabrzezna skale bedzie caly. Oczywiscie nie recze za rury PCV. Tak jak pisze Tomek. Juz lepiej bys wyszedl na wystruganiu duzych ale lekkich kadlubow ze styro i okleil je tkanina. Potem szpachla i sprey niz caackanie sie z tymi rurami PCV. Teraz to dopiero wyjdzie Ci poczwarka A na powaznie - to przemysl kwestie nitowania. Bardzo prosty sposob na trwale polaczenie elementow. Kupujesz za 30 zl niownice TOYA i do uzytku modelarskiego masz jak znalazl. Ja nitownica troche lepszej klasy nitowalem sobie wyrzutnie do kombatow. Gotowa jest w 90% bo nie mam pomyslu na hamulec oraz na element zwalniajacy zaczep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 w susmie nie glupe musze sie rozejrzec czy cos takiego mozna u mnie dostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Jak to Wojtek czytam to zastanawiam się czy Ty aby nie budujesz łodzi podwodnej ? :rotfl: :devil: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Jak to Wojtek czytam to zastanawiam się czy Ty aby nie budujesz łodzi podwodnej ? :rotfl: :devil: ;D Nawodno-podwodnej - wystawać będzie silnik :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.