michcio88 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 bez kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 to i tak zainwestuj w rexa Kanałów nigdy za mało :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Dokładnie jak podpowiada Ci kolega . Nawet jeśli teraz 3 kanały wydają się w sam raz ,to jak si trochę poduczysz to szybko zapragniesz nowego doznania w postaci modelu typu Extrim, a bez kierunku ani rusz. Więc te 5 kanałów to takie optimum w modelach samolotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 no to czas na skrzydla :] mam kilka pytan ?? jak bede zamykal skrzydlo to jakiego kleju uzyc ?? ( czekac az podeschnie ? ) i czy jak bede gial depron na natarciu to czy " potraktowac go suszarka czy giąć na sucho ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 czy jak bede gial depron na natarciu to czy " potraktowac go suszarka czy giąć na sucho ?? Przed zginaniem naklej na ciepło na to miejsce gdzie będziesz zginać pasek taśmy pakowej. Bez tego depron może pękać, a z taśma możesz z powodzeniem zaginać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Nie używaj taśmy bo tylko Ci ślady po kleju wystarczy suszarka i napewo bedzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Ja jakoś nie zaobserwowałem żadnych sladów gdy obklejałem przy użyciu taśmy skrzydło od toto4 ... No cóż być może miałem szczęście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 no tak jak sie okleja całość to ok, ale jak chcesz odkleić taśme ... i np. malować model bez taśmy to tu jest problem miejscami klej pozostaje na depronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 ile powinno wazyc skrzydlo w tym modelu ?? ( mniej wiecej ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 haa.. jak najmniej ;D u mnie model gotowy do lotu wazy ok 700g. Jutro moge zważyć skrzydełko o dam Ci znać z tym ze ja mam dwa serwa do lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 no ja tez walsnie wykozystam 2 serwa Dynam 8g :] i jak sie lata przy tej wadze ?? jaki to byl naped ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 no jak na razie to model nie wyszedł (wyleciał) poza modelarnie musze podwozie zamontować i czekać na lepszą pogode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Aha ( bedzie pieknie latal ) podwozie ? ja chyba bez robie A ile wazy to skrzydelko ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 8 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 To ile waza te skrzydelka ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Kilka pytanek co sadzicie o takim zamontowaniu serw w skrzydlach ?? ( bedzie wystawala sama koncowka od dolu pod jakim kontem ukosowac lotki ???? I jeszcze mam maly problemik z serwem i przedluzaczem do niego: wtyczki do ciebie nie pasowaly wiec delikatnie zeszlifowalem wtyczke od serwa. I tu pojawila sie mala niepewnosc bo nie wiem jakie kolory kabelkow od serw i przedluzaacza powinny sobie odpowaidac ( serwo ma czarny czerwony zolty przedluzacz brazowy czerwony i pomaranczowy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Serwo może być tak zamontowane choć czasem jakaś trawa może o nie zaczepić. A co do kabla to tak Brązowy - czarny, czerwony - czerwony a żółty - pomarańczowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 No i skrzydelka na szczescei jzu zrobione :] ale niestety nie wyszly tak jak chcialem delikatnie widac zagiecia na dzwigarach :/ ( malo estetycznie :[ ) nie wiem czy ten model bedzie zdolny do lotu :/ . Waga ( bez lotek ok 135 g z lotkami ok 155 g czyli chyba jest dobrze ) A oto kilka fotek : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 no no wyglądaja bardzo dobrze ale jeżeli chodzi o te ale niestety nie wyszly tak jak chcialem delikatnie widac zagiecia na dzwigarach ( malo estetycznie :[ ) to spróbuj uzyć suszarki i nagrzej depron powinien lepiej się ułozyć bez załamań u mnie to pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 W moim RWD zagięcia pojawiły się dopiero po kilkunastu lotach. Są widoczne ale nic to nie zmieniło w lataniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Pod jakim komtem sciac lotki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.