czhomik Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 to i tak zainwestuj w rexa Kanałów nigdy za mało :mrgreen: :mrgreen:
Tomek Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Dokładnie jak podpowiada Ci kolega . Nawet jeśli teraz 3 kanały wydają się w sam raz ,to jak si trochę poduczysz to szybko zapragniesz nowego doznania w postaci modelu typu Extrim, a bez kierunku ani rusz. Więc te 5 kanałów to takie optimum w modelach samolotów.
michcio88 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Opublikowano 7 Września 2007 no to czas na skrzydla :] mam kilka pytan ?? jak bede zamykal skrzydlo to jakiego kleju uzyc ?? ( czekac az podeschnie ? ) i czy jak bede gial depron na natarciu to czy " potraktowac go suszarka czy giąć na sucho ??
Krzako Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 czy jak bede gial depron na natarciu to czy " potraktowac go suszarka czy giąć na sucho ?? Przed zginaniem naklej na ciepło na to miejsce gdzie będziesz zginać pasek taśmy pakowej. Bez tego depron może pękać, a z taśma możesz z powodzeniem zaginać .
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Nie używaj taśmy bo tylko Ci ślady po kleju wystarczy suszarka i napewo bedzie OK
Krzako Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Ja jakoś nie zaobserwowałem żadnych sladów gdy obklejałem przy użyciu taśmy skrzydło od toto4 ... No cóż być może miałem szczęście...
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 no tak jak sie okleja całość to ok, ale jak chcesz odkleić taśme ... i np. malować model bez taśmy to tu jest problem miejscami klej pozostaje na depronie.
michcio88 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Opublikowano 7 Września 2007 ile powinno wazyc skrzydlo w tym modelu ?? ( mniej wiecej ? )
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 haa.. jak najmniej ;D u mnie model gotowy do lotu wazy ok 700g. Jutro moge zważyć skrzydełko o dam Ci znać z tym ze ja mam dwa serwa do lotek.
michcio88 Opublikowano 7 Września 2007 Autor Opublikowano 7 Września 2007 no ja tez walsnie wykozystam 2 serwa Dynam 8g :] i jak sie lata przy tej wadze ?? jaki to byl naped ?
meloow Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 no jak na razie to model nie wyszedł (wyleciał) poza modelarnie musze podwozie zamontować i czekać na lepszą pogode
michcio88 Opublikowano 8 Września 2007 Autor Opublikowano 8 Września 2007 Aha ( bedzie pieknie latal ) podwozie ? ja chyba bez robie A ile wazy to skrzydelko ??
michcio88 Opublikowano 8 Września 2007 Autor Opublikowano 8 Września 2007 To ile waza te skrzydelka ???
michcio88 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Opublikowano 10 Września 2007 Kilka pytanek co sadzicie o takim zamontowaniu serw w skrzydlach ?? ( bedzie wystawala sama koncowka od dolu pod jakim kontem ukosowac lotki ???? I jeszcze mam maly problemik z serwem i przedluzaczem do niego: wtyczki do ciebie nie pasowaly wiec delikatnie zeszlifowalem wtyczke od serwa. I tu pojawila sie mala niepewnosc bo nie wiem jakie kolory kabelkow od serw i przedluzaacza powinny sobie odpowaidac ( serwo ma czarny czerwony zolty przedluzacz brazowy czerwony i pomaranczowy )
Mikeosw Opublikowano 10 Września 2007 Opublikowano 10 Września 2007 Serwo może być tak zamontowane choć czasem jakaś trawa może o nie zaczepić. A co do kabla to tak Brązowy - czarny, czerwony - czerwony a żółty - pomarańczowy
michcio88 Opublikowano 10 Września 2007 Autor Opublikowano 10 Września 2007 No i skrzydelka na szczescei jzu zrobione :] ale niestety nie wyszly tak jak chcialem delikatnie widac zagiecia na dzwigarach :/ ( malo estetycznie :[ ) nie wiem czy ten model bedzie zdolny do lotu :/ . Waga ( bez lotek ok 135 g z lotkami ok 155 g czyli chyba jest dobrze ) A oto kilka fotek :
meloow Opublikowano 10 Września 2007 Opublikowano 10 Września 2007 no no wyglądaja bardzo dobrze ale jeżeli chodzi o te ale niestety nie wyszly tak jak chcialem delikatnie widac zagiecia na dzwigarach ( malo estetycznie :[ ) to spróbuj uzyć suszarki i nagrzej depron powinien lepiej się ułozyć bez załamań u mnie to pomogło
Mareq Opublikowano 11 Września 2007 Opublikowano 11 Września 2007 W moim RWD zagięcia pojawiły się dopiero po kilkunastu lotach. Są widoczne ale nic to nie zmieniło w lataniu.
michcio88 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Opublikowano 11 Września 2007 Pod jakim komtem sciac lotki ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.