Skocz do zawartości

RWD - 5 by skazoo tez sie tworzy :]

michcio88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod takim, aby możliwe było odpowiednie wychylenie lotek, czyli pewnie koło 30 stopni. Zawiasy będą taśmowe, jak na rysunku?

zawias.jpg

Tak się składa, że na rysunku kąt ścięcia lotek jest przesadnie duży.

• Odpowiedzi 148
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mam jedno pytanie do kabla Y ktorego zostosowalem w skrzydlach. Czy ten kabel mozna podlaczyc pod jeden kanal i 2 serwa ?? ( zastosowanie kabelka Y w lotkach w moim przypadku czy on bedzie dzialal ??

Opublikowano

No model prawie gotowy :] silnik regiel i odbiornik w drodze :] Waga modelu bez wyposarzenia ok 260 gram :] + 260 gram wyposarzenie :] ( ciezki pakiet :/ [173 g ] ale zawsze keidsy mozna zainwestowac w lzejsze o 100 g lipole :D kilka fotek :] :

dbe31c05f5196885m.jpg

c669744ee3f93cbdm.jpg

db52416ba7bb6a32m.jpg

a5165d13c3f59c40m.jpg

mysle o zalaminowaniu dzioby modelu zeby go zabezpieczyc przed kretami :]

Opublikowano

Masz źle zamontowaną dźwigienkę, miejsce łączenia popychacza z dźwigienką powinno znajdować sie nad osią zawiasów.

ps hmm chyba wyjątkowo niejasno to opisałem:P

Opublikowano

nie chodzi o klapkę z balsy lecz o drucik z bowdena możliwe ze sie wysunie z dzwigienki. a co do samej dźwigni powinna znajdować sie jak najbliżej osi zawiasu ale jej nie przekraczać

stery2.JPG

Opublikowano
ale ten drucik bedzie na koncu jeszcze zaklejony biala czescia bowdenu wiec nie powinno sie wysunac

To dobrze, czekamy na dalsza cześć relacji.

Opublikowano

Mam pytanie co do klapki na silnik i wogule calalej owiewki silnika: czy mozna \go wykonac z depronu 3 mm rowkowanego ?? albo sklejonego podwojnie ( nie moge wyprosilowac 6 stki :/ ps model juz prawie gotowy czekam na odbiornik przylutowac regil do silnika przykrecic silnik i w gore i miejmy nadzieje ze nie w dol :P prosze o szybka odpowiedz w kwestii tego depronu :]

Opublikowano

W kwestii zastąpienia się nie wypowiem, ale doradzę dobre podgrzanie depronu przy pomocy suszarki. Gdy go nagrzejesz stanie się plastyczny i bez problemu można go wygiąć.

Tak dużą krzywiznę kształtuję na butelce po piwie 8) (skrzydła na kolanie)

Opublikowano
ale ten drucik bedzie na koncu jeszcze zaklejony biala czescia bowdenu wiec nie powinno sie wysunac

A nie lepiej wygiąć końcówkę popychacza w Z

Mam pytanie co do klapki na silnik i wogule calalej owiewki silnika: czy mozna \go wykonac z depronu 3 mm rowkowanego ?? albo sklejonego podwojnie ( nie moge wyprosilowac 6 stki :/ ps model juz prawie gotowy czekam na odbiornik przylutowac regil do silnika przykrecic silnik i w gore i miejmy nadzieje ze nie w dol :P prosze o szybka odpowiedz w kwestii tego depronu :]

Zrób tak jak Ci radzi TomekW. Nie wiem dlaczego chcesz lutować regler do silnika? Nie lepiej zastosować goldy?

Opublikowano

A ja akurat tam gdzie mogę to silnik lutuje na stałe do regla.

Goldów mam pod dostatkiem , ale silników nie przekładam więc nie widzę potrzeby dodawania i masy i kasy na zbędny osprzęt.

Opublikowano
A ja akurat tam gdzie mogę to silnik lutuje na stałe do regla... więc nie widzę potrzeby dodawania i masy i kasy na zbędny osprzęt.

Oj Tomku, nie przesadzasz aby? Jaka będzie masa goldów, koszulki, lutu... 5-6g? Taka masa ma może kapitalne znaczenie w przypadku modeli ultralekkich ale nie w ponad metrowym trenerku. No i kwestia wymiany silnika czy reglera. Z goldani trwa to kilka chwil no i możliwe jest do wykonania w terenie. A co do kasy - goldy kosztują kilka złotych, a regler czy silnik? Tak więc wychodzi, że rozwiązanie z goldami ma same zalety :wink:

Opublikowano
Ster zamontowany :] tylko nie wiem czy ten sposob bedzei skuteczny :/

Umknęło mi :oops: Mikeosw pokazał Ci na rysunku jak powinieneś zamocować dźwignię sterów. Koniecznie popraw to mocowanie, bo tak jak to zrobiłeś nie sprawdzi się a może być przyczyną "zdecydowanego" kreta. Stery nie będą pracowały prawidłowo. Nie uzyskasz symetrycznego wychyłu i zupełnie niepotrzebnie obciążasz serwo :?

Opublikowano

Ciezko bedzie mi to teraz poprawic :/ bo wkleilem te dzwigienke na zywice:/ jedynie co moge zrobi ( tak mi powiedziano na modelarni ) to usunac te balsowa wstawke bo ona delikatnie blokuje dzialanie steru ale ogolnie ster chodzi w miare " luzno "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.