rafalzur6 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 www.rcabc.com ->Materiały do budowy modeli->Pianka Modelarska :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 widze ze watek o RWD jest co prawda bylo o zginaniu depronu na natarciu skrzydla, jednak zastanawiam sie czy grzac suszarka na zewnatrz czy wewnatrz 8) na razie robie proby na sucho bo nie wiem czy sie nie zlamie (normalnie to 20 stopni zginam i sie łamie) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Grzejesz i tu i tu, ale mocniej na zewzatrz, bo tam depron podlega rozciaganiu, ktore powoduje pekniecia. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Jeśli nie planujesz malowania, to najlepiej naklej taśmę po zewnętrznej, ale naklej pare pasm jedno obok drugiego na paromilimetrową zakładkę tak, żeby pokryte było całe miejsce wygięcia i przynajmniej 5cm od tego miejsca w każdą stronę. Po naklejeniu przyprasuj taśmę lub "rozsmaruj". Nie wiem z jaką temperaturą prasować, ale "rozsmarowywanie" polega na przejechaniu parę razy po powierzchni taśmy czymś twardym(nożyczki, nóż, itp.) lekko przyciskając. Bez problemu wyginałem tak bardzo kruchy depron 6mm o 180' bez złamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_ Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 udalo sie grzalem po zewnetrznej i jest nie peklo, jak na raize "na sucho" wziolem kawalek depronu dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mi sie udało na sucho zagiąć bez suszarki i na szczęście nic nie pękło ;] masz jakies forki swojego RWD ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzur6 Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Witam! http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9446e93a2f8c4195.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7157eaeda5e2cc85.html Jak widać na zdjęciach na środku mam przerwę czy może ona zaszkodzić modelowi?? :?: :?: :?: :?: Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 ma ktoś może plany tego modelu? Jeśli tak to bardzo bym o nie prosił na adres pompka123@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 ppompka, omg... uzyj opcji szukaj bo sa tu z milion razy podane... szczegolnie na poczatku watku... w googlach tez znajdziesz, troche inwencji i pomyslunku a nie dajcie mi na tacy gotowca... ech... :| np: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6017 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=5493 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Niestety pierwszy lot i kret ale model latal poprawnie ale za szybko. Dalem na pelny gaz i niestety nei upilnowalem modelu :/. Zniszczenia nie za duze :] ( mam nadzieje ). Mam pytanie czy jak chce naprawic to po prostu wyciac zepsuty element i wkeic na styk zamiennik ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Bez zdjęcia trudno określić najprostszą metodę naprawy. Czasem wystarczy odbudować tylko zniszczony wycinek a nie całe elementy. Co do gazu to trzeba się nauczyć nim operować. Ja na początku też nadużywałem pełnego gazu a sterami machałem na maksa. Trochę polatasz i się nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 No dokladnie myślałem że jak na początku dam na maxa gaz to będzie dobrze. Model pieknie wzbił sie w powietrze ale przechyłem go za bardzo na skrzydło i rypną w ziemię. Co do uszkodzeń trochę sie dziób połamał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 W tym temacie wkleilem fotke jak naprawilem/przedluzylem dziób wiec drugi raz tego robil nie bede. http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=112765&highlight=#112765 Skróć dziób do rownosci, kilka listewek sosnowych, na nie depron i dopasuj wrege. Godzina roboty (nie liczac oklejania folia na nowo o ile to robiles) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 No ja mam podobnie ;] tylko jak ciąłem depron to pod kątem żeby trochę większa powierzchnia styku była. Kolejne loty i kret nr 2 :/ przeważyło na skrzydło i bach :/ elektronika cała na szczęście uszkodzenia: zepsuty SW i dziób \ jutro naprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 No i w końcu udało się ujarzmić RWD :D. Dużo dało latanie zefirkiem!!! Już opisuje. Pierwszy wyrzut z reki model bach w ziemie złamane śmigło :/. Szybka zmiana i w górę. Mocny wyrzut z reki i poleciał i to jeszcze jak :D latanie tym modelem to sama przyjemność. Można sobie odlecieć bo model jest dobrze widoczny. Gorzej z lądowaniem i szybowaniem. RWD potrzebuje większego podejścia do lądowania (niż zefir) o czym się szybko przekonałem. Co do szybowania to sam nie wiem raz ładnie szybował ale kilka razy zaczął "świrować" lecieć w dół robiąc beczki. Nie wiem może z za mała prędkością wchodziłem w to szybowanie? Kolejne próby to wykażą. Kilka twardszych lądowań ale za laminowany przód dawał sobie z nimi rade. Mały problem z silnikiem. Jak dawałem na max gaz to regiel wyłączał silnik. Latałem na śmigle 10x8 i silniku tp 2408-21T. Czy ten silnik mógł pobierać az tyle prądu? (regiel 30/40A). I czas lotu też nie trwał za długo bo ok 4 min (8xkan 1050 mah) można by było polatać jeszcze ale nie chciałem ryzykować ze mi silnik wyłączy się w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Problemem nie jest regulator, tylko pakiet zasilający - wymień go na jakiegoś Lipola 3s przynajmniej 1500 mAh 20C. Kiedy dodawałeś gazu pakiet nie wydalał prądowo. I wg mnie masz śmigło o za dużym skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 No to śmigiełko też myślę że za duże. Podpytam jeszcze jakiegoś modelarza z mojego miasta (jak będzie ktoś na lotach). Co do pakietu planuje turnigy 3s 2200 amh 20c bo waży idealnie tyle co mój pakiet. Zaryzykowałbym nawet 2600 mah (ok 230 g z tego co pamiętam) ale to może w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Ja mam smiglo 8x4,7 i pakiet LiPo 3S 1800amh. Na tym zestawie bardzo dobrze chodzi, kiedy zalozylem smiglo ciut wieksze pakiet nie wyrabial i silnik sie wylaczal przy wyzszych obrotach. Moj RWD bardzo ładnie szybuje, do ladowania mozna podchodzic z wylaczonym silnikiem. Moze jak zalaminowales przod to masz SC zabardzo zprzodu i dlatego wpadal w korkaciag przy szybowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Wyważyłem model od nowa. Możliwe że coś nie tak było z orczykiem od jednej z lotek bo jak wróciłem do domu to był pęknięty (nie wiem w którym momencie pękł). Jutro spróbuje polatać na śmigle 9x4.7. Ile da się polatać na tym pakiecie? Ile waży twój RWD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Moj RWD wazy okolo 650g z bebechami. Nigdy nie mierzylem rzeczywistego czasu latania bo zawsze chcialem cos poprawic i ladowalem, krecilem silnikie, znowu start itp. Ale mysle ze spokojnie 10-12 min polata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.