darek.3333 Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jak sobie radzicie z wszędobylskimi meszkami i komarami podczas latania? Po bardzo mokrym lecie komary są wszędzie i żyć nie dają. Ja z kolegą ostatnie sezony latamy tylko późną jesienią , zimą i wczesną wiosną. Śmieszne - bo większość modelarzy zawiesza wtedy działalność a dla nas jest to sezon :wink: I wtedy nie ma insektów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Po bardzo mokrym lecie komary są wszędzie i żyć nie dają No właśnie chyba nie do końca, byliśmy na zawodach w Brodach (obok zalew i mokradła) komarów zero innego dziadostwa też nie było, byłem z dzieciakami w zamojskim robali zero a u nas w GK jak tylko przestaje wiać albo jest po 17 żyć się nie da, to znaczy da się ale co to za życie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 I można latać... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 I można latać... że ja na to nie wpadłem :mrgreen: a gdzieś w komórce na działce wala się kompletny OP1 :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Taki strój jest super przeciw komarom. Zwłaszcza jak jest 30 stopni ciepła i świeci ostre słońce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 darek.3333 nie przesadzaj w wojsku nie byłeś poza tym "opex" jest lepszy od sauny i daje lepsze efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Tak... lepsze efekty ale jak bym chciał schudnąć a nie polatać modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 ...taaaaa: szeregowiec sztuk raz, w sosie własnym :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Nakleisz sobie na plecach ramkę z moskitierą i po sprawie. :twisted: Byleby odstawała od pleców na długość większą od kłujki wypasionego komara. Albo nalać do środka zimnej wody... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Na poważnie, z Meksyku można ściągnąć jakiś środek co ma DEET 30 do 50 %.W Unii takie są zabronione bo nie można ich używać dla dzieci.Tylko że strasznie śmierdzą :? U nas są co prawda takie środki ale nie wiem co warte np DEET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 13 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Nie otwiera mi się link do tego DEEP. Ale dzięki za trop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjacek Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Zauważyłem że ostatnio pojawił się w Polsce znany mi od kilku lat środek 3M™ Ultrathon™ . Występuje w kremie i sprayu, krem - 34,34% DEET, spray - 25% DEET. Ze względu na dużą zawartość DEET to chyba najskuteczniejszy obecnie preparat. Co prawda nie używałem tego obecnie dostępnego w Polsce tylko sprowadzane w czarnych tubach w kremie i produkowane podobno dla armii amerykańskiej - były naprawdę skuteczne. Warto też poczytać że ten DEET nie jest najzdrowszy dla ludzkiego organizmu, może lepiej znosić te komary :wink: pozdrawiam, jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafit Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Poszukajcie "Kapelusz z siatką" na allegro lub w pobliskim sklepie wędkarskim... Może wygląda trochę cudacznie, ale przynajmniej głowa jest bezpieczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 kiedys mnie kumpel na polowaniu oblał tanim "winem winopodobnym" ...(prosze nie komentować) bylismy jedynymi co nie robili za wiatraki rekoma :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 kiedys mnie kumpel na polowaniu oblał tanim "winem winopodobnym" ...(prosze nie komentować) bylismy jedynymi co nie robili za wiatraki rekoma :mrgreen: Siara je odstraszyła... A to jeszcze było pewnie wino z południowego zbocza... Kopalni Tarnobrzeg... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Siara je odstraszyła... A to jeszcze było pewnie wino z południowego zbocza... Kopalni Tarnobrzeg... :twisted: O.. może to jest dobry sposób - obojętny dla zdrowia (pod warunkiem zastosowania zewnętrznego) i do tego popierający polską produkcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Można też przyciąć komara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 15 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 Można też przyciąć komara. Tak - tylko , że potem on przytnie nas.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 A ja dziś byłem polatać o 19:10 ,w takim miejscu gdzie komary zawsze cieły,że trzeba było się odganiać albo skakać co chwilę, a dziś spokój ani jednego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2011 zapraszam do Piły ... zjedzą cię ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi