majula7 Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Jutro zmierzę to Ci podam, generalnie zasada 1/3 średniej cięciwy jest błedna. Do oblotu byłu około 25% i ostro poszedł do góry, musiałem mocno oddawać drążkiem, trymowanie pomogło, ale skończył się zakres.Z moich obserwacji wynika, że punkty podparcia wyjdą w zakresie 15-20% średniej cięciwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekONY Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Bardzo fajna ta latająca forteca.Cały czas mam na nią chrapkę ale myślałem o zastosowaniu jednego centralnego silnika o ciągu 2kg zamiast 4 na skrzydłach.Taka trochę profanacja ale myślę, że nie było by problemu z mocą silnika w locie.Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Co sądzicie o takim rozwiązaniu?Ja sądzę to samo co Ty:profanacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Kolejne fotki i film z lotów B-17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Model na filmie wygląda bardzo realistycznie (może mógłby trochę "ciężej" latać). Co do lądowań, to wiadomo, że trawa na świdnickim lotnisku sprzyja kapotażom i tym bym się wcale nie przejmował. Czyli gratuluję oblotu i gratuluję operatorowi kamery - czuć, że młody, ale daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi