Cimek Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Foty, foty ,filmik, filmik! Ugryzę jak nie dasz filmiku z oblotu! :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Póki co nie zrobiłem nic nadzwyczajnego więc nie robiłem zdjęć. Nie wiem czy uda mi się zrobić filmik z oblotu, zależy czy będzie ze mną operator Dzisiaj EGP kopia wykonał pierwszy lot. Rano nie wiało ale oczywiście jak zaczałem latać to dość konkretnie wiało. Model ogólnie miękki, wcześniej latałem na balsowych modelach i były sztywne, sterowne, styropian jednak poddaje się przy silnym wietrze. Źle ustaliłem położenie statecznika ogonowego i model rwał do góry, do poprawy. Silnik tak jak myślałem ma za mały skłon w dół, do poprawy. Ogólnie model idzie na tym silniku pionowo w górę, kilka sekund i prawie nie widać modelu Skrzydła przy ostrych wirażach wyginały się mocno ale wytrzymały. Silnik dał popalić regulatorowi, po locie był bardzo gorący, do wymiany. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, lekkie trymowanie i model latał bez trzymania drążków mimo silnego wiatru. Jak na styropian + taśmę lata bardzo fajnie Zabrałem ze sobą operatorkę, niestety nie mam czytnika i nie mam jak zrzucić zdjęć i filmu, mam nadzieję że jutro się uda. Najbardziej podobało mi się lądowanie, pod wiatr model praktycznie stał w miejscu i można było "położyć" go na ziemi Po pierwszym i drugim locie zero uszczerbków. Następny model robię z laminatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 No i obiecane zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Pięknie! To w sumie niczym się nie różni od oryginału hahahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 no no super model gratuluje:) ale napisz cos więcej -jak lata-czy przewidujesz moze jakies korekty,wzmocnienia itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 No i jeszcze dwa krótkie filmiki, na jednym zablokowałem gaz i nie sprawdziłem przed lotem :Dhttp://vimeo.com/38324020http://vimeo.com/38323712Zamierzam jedynie zmienić kąt zaklinowania statecznika pionowego i poprawić łączenie skrzydeł. Tak jak wspomniałem przydało by się też zrobić większy skłon silnika w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIZON Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Gratuluje. Kurcze kawał solidnej roboty. I ładnie to wygląda. Zmieniłeś skłon silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Dawno nie zaglądałem do tematu, skłon silnika zmieniłem ale jednak był jeszcze za mały, po dodaniu gazu model rwał do góry. Dzisiaj kopia Easy Glidera zakończyła swój krótki żywot .. Po krótkim locie i początku pętli, coś poszło nie tak ( najprawdopodobniej za słabo skręcony popychacz steru wysokości ) i model z dużym impetem uderzył nosem w ziemię. Odwróciłem się śmiejąc się z sytuacji, nagle obserwatorka zaczęła krzyczeć, że się pali... Jakież było moje zaskoczenie gdy zobaczyłem chmurę białego dymu.. szybki bieg przez jakieś 200 metrów w krzakach i próby wytrząsania pakietu z modelu. Niestety nie udało się zbyt wiele uratować. Pakiet cały spłonął, odbiornik połamany, regiel złamany, serwo wysokości zgniecione.. Żałuję tylko, że nie zabezpieczyłem odbiornika pianką tak jak zawsze to robię. No ale cóż, całe szczęście że model nie wleciał w zabudowania które były niedaleko. A oto efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Jeśli spisywał się tak jak to opisywałeś to szkoda modelu. Z tego co widzę, choć słabo widać, nic strasznego odbiornikowi się nie stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Na zdjęciu nie widać ale pozrywały się ścieżki ( płytki są podwójne ) i nie da się ich ponownie zlutować. Może jakiś elektronik wyposażony w dobry sprzęt dałby radę ale było by ciężko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Szkoda. Chciałem zobaczyć jak zmieniasz to zaklinowanie statecznika pionowego no ale się nie doczekałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 no szkoda szkoda a odbiornik to czyżby optima? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlo_j23 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Zaklinowanie zmieniłem w między czasie Odbiornik niestety optima 7 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi