Thonni Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam 8) Dziś po miesiącu czasu otrzymałem przesyłkę a mianowicie Kamera szpiegowska HD 720x480 brelok http://allegro.pl/show_item.php?item=1836239805 ale mam problem jak usunąć albo zmienić ta irytującą datę :roll: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Tylko, że to nie żadna HD - wiesz o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Tylko, że to nie żadna HD - wiesz o tym? Potrzebuje pomocy jak ustawić czas i datę :roll: Kto wie jak to zrobić :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaNoT Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 jest to wogole cos warte 15zl za kamerke :shock: jakies podejrzane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszardg Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Wpisz w google ak162 instrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 jest to wogole cos warte 15zl za kamerke :shock: jakies podejrzane 30zl za kamerke z przesyłką + do tego karta 40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Może ten link Ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Może ten link Ci pomoże Nie pomógł bo nie działa :roll: proszę dalej o pomoc :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Thonni, lepiej napisz co już próbowałeś i jak się zachowuje kamerka. Ja niedawno zrobiłem, błąd. Nie zauważyłem, że zamiast w notatniku, otworzyłem pliczek TAG w Wordzie. Potem tę "wordowską" wersję TAG.txt wkleiłem do katalogu głównego. I za nic nie chciały kamerki "połknąć" pliku, a tym samym zmienić daty. Wychodzi, że musi być napisany w notatniku. Przy tym u mnie pomaga sformatowanie karty w kamerce podłączonej kabelkiem do komputera przed każdym dodaniem pliku z datą do ustawienia jej. Ale o tym też wspomniałem w wątku wskazanym przez Darka. Edit: A link działa, przed chwilą przypomniałem sobie go. Ponów próbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Spróbuj raz jeszcze. Link działa i prowadzi do działu: "Reszta ? Warsztat ? Kamerka turnigy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Zadziałało ale w inny sposób 8) Opisuje co ja zrobiłem 1. Tworzymy plik tekstowy w notatniku o nazwie --> tag <-- 2. W treści wpisujemy [date] 20110/10/26 23:00:00 3. Podłaczamy kamerke pod USB 4. Umieszczamy plik w katalogu głównym karty obok folderu DCIM 5. Odłączamy USB 6. Nie wyłączamy kamerki 7. Nagrywamy próbny filmik 8. Podłączamy pod USB 9. Jeżeli nasz plik tekstowy zniknął to znaczy że jest wszystko OK 10. Oglądamy filmik i cieszymy się aktualna data i godziną :rotfl: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Dziwne, że Ci zadziałało bez wyłączenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thonni Opublikowano 27 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Dziwne, że Ci zadziałało bez wyłączenia. Tak zadziałało ale też zastanawiam się jak ukryć czas na tym kodzie [date] 2011/10/26 23:03:15:00 Jakieś pomysły :?: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati19614 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Jakieś pomysły :?: :roll:Spróbuj zamiast tych dat wpisać tak zwany "pusty znak" jest to tak jakby litera ,która nie zawiera żadnych "czarnych" pikseli i wygląda jak spacja. Pusty znak można uzyskać naciskając [ALT] + 0160 <-- na klawiaturze numerycznej :!: oryginalna: [date] 2011/10/26 23:03:15:00 i z "pustym znakiem" [date] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 ja sie zastanawiam jak przedłuzyc czas pracy kamerki ... swiezo naladowana bateria starcza na 40 min , po roku na 20 min ... moze ktos rozkręcał .. gdzie podpiąć sie z zasilaniem....? uzywam wersji #11 , obraz prezentuje sie calkiem niezle , ale czas dzialanie krótki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Ja się zastanawiam, gdzie tak uczą pisać po polsku. Tragedia. Nie myślałeś o jakiś korepetycjach? Przydałyby ci się bardziej niż zasilanie w breloczku. Swoją drogą, czym latasz, że potrzebujesz ponad 20-tu minut nagrania? Spadek pojemności jest spowodowany słabą jakością ogniw oraz ich złym przechowywaniem gdy nie jest używana kamera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 pisac umiem doskonale ( stara matura na 5 z polskiego ) Znakow polskich nie stawiam , bo mi sie nie chce wyginac palcow do "alt" . Latam EG electric przerobionym na bezszczotke... gdy jest termika na jednym wyciągnięciu robie ok 30 min lotu , z jednego pakietu mam minimum trzy wyciągnięcia , pakietów mam trzy , przekalkuluj sobie ile moge latac.. Przyczyne spadku pojemnosci znam , pytanie : jak zrobic niezalezne zewnetrzne zasilanie , a dokladniej w ktorym miejscu w kamerce sie wlutowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 pisac umiem doskonale ( stara matura na 5 z polskiego ) Znakow polskich nie stawiam , bo mi sie nie chce wyginac palcow do "alt" . Latam EG electric przerobionym na bezszczotke... gdy jest termika na jednym wyciągnięciu robie ok 30 min lotu , z jednego pakietu mam minimum trzy wyciągnięcia , pakietów mam trzy , przekalkuluj sobie ile moge latac.. Przyczyne spadku pojemnosci znam , pytanie : jak zrobic niezalezne zewnetrzne zasilanie , a dokladniej w ktorym miejscu w kamerce sie wlutowac Skoro tobie się nie chce szanować respondentów to dlaczego im ma się chcieć tobie odpisywać?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Jezu jak ja to lubie :) Ale tak poważnie to jeśli kamerka ma USB to jakiż problem ? Dwa zewnętrzne styki to + i masa (oczywiście trzeba sprawdzić) więc wystarczy podpiąć sobie kabelek do gniazdka USB albo ... otworzyć i wlutować się tam gdzie jest podpięta bateryjka. po diabła sobie utrudniać życie ? Myślę, że jak sobie podepniesz jedno ogniwo 3,7V o pojemności 400mAh to ze 3 dni bedziesz mógł nagrywac Tylko duuuuużą kartę pamięci wetknij A w kwestii "pisania po polskiemu", do dzisiaj nie mogę zrozumieć o co ten cały krzyk. Często piszę wiadomości korzystając z "obcych" komputerów i nie zawsze mogę albo chcę włączać polskie znaki. Nie znaczy to, że nie potrafię pisać w moim ojczystym języku i trzeba mnie opier...niczyć. (choć często spotykam rodaków co albo po miesiącu zamieszkiwania na obcej ziemi zapomnieli "Polski lengłidż" albo są już bardziej angielscy od samych anglików albo poprostu nie mieli czasu się nauczyć). Wyluzujcie Panowie ! Edytowane 17 Maja 2012 przez RobUK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 ROBUK brak polskich znaków do zniesienia ale ciężko się czyta coś co jest jedną papką. Brak wielkich liter na początku zdania, nie wiadomo gdzie sie kończy jedno pytanie, zaczyna drugie a jeszcze pomiędzy wpleciona jakaś inna myśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi