Skocz do zawartości

Nadajniki pulpitowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale w FC-18 nie ma spelnia oczekiwan;

brak spowalniacza serw

Fazy lotu sa, ale tylko dwie - jezeli tak mozna nazwac przelaczanie pamieci modeli

Pozatym to tak jak napisal Leszek, to jest chyba jakas okrojona wersja Junior. Trudno powiedziec jaka wersja softu

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Poluj na MPX 4000 i albo zostaniesz sobie na 35MHz lub wymień na moduł 2,4 GHz np. Jeti.

Za MPX-4000 na dzisiaj to minimum 300 Euro,a to troche wiecej niz 1000PLZ,ale napewno beda tanialy w miare uplywu czasu.

Opublikowano

Ciekawe jaki odsetek kolegów stosuje nadajniki pulpitowe - po odpowiedziach wnoszę że niewielki ...

Nie jest tak źle z pulpitami :D latam na nich ...naście lat i jest OK.

Rzeczywiście to ciut mniejsza popularność tego typu nadajników.

Każdy typ nadajnika ma swoje plusy i minusy.

Na kilku imprezach modelarskich przyjmowałem nadajniki do depozytu i wiem o czym pisać.

{miałem kupę sprzętu do podpatrzenia :) }

Jutro zrobię fotę i napiszę coś jeszcze o moim sprzęcie.

Opublikowano

Przed MPX-ami miałem Graupnera FM 314 ale krótko go używałem był za prosty i miał kilka wad.

Potem już MPX 3010.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Kupiony na eBay-u jeszcze za czasów RFN czyli za marki :D

To jest trochę słabsza wersja.

Drugi też na eBayu gdy Niemcy były w UE.

Dołączona grafika

Miałem znajomego który tam mi kupował bo nie wszystko jest wysyłane do Polski.

Skończyłem na Futabie bo już czekałem na MPX ROYAL pro ale się w kraju nie doczekałem.

Futaba FX najbardziej mi przypomina MPXa i nawet to trzymam wieszam na pasku MPXa :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

O reszcie sprzętu i jego typie ,firmie nie wspomnę bo to za stara historia :D

Opublikowano

Jesli chodzi o serie FX

Zastanawiałem się wczoraj po co ten nadajnik ma wymienny moduł i może pracować w 35 MHz. Aby wykorzystać wszystkie kanały w tym wypadku trzeba korzystać z nadawania w PCM G3 i takich samych odbiornikach. Takich odbiorników nie ma nawet pokazanych na stronie Rc Skorpion. A nawet gdyby były to ta cena :shock: :shock: . Chyba, że patrzę na to z polskiej perspektywy. Może na zgniłym zachodzie mają lepiej :twisted:
Opublikowano

OLO - no piekny zestawik prezentujesz :) W ostatni weekend , kolega z niemiec zaoferował mi Futabę 9z w bardzo atrakcyjnej cenie - to nie "pulpitówka " i cena podejrzanie niska . Czy warto ryzykować ?

Opublikowano

Nigdy nie pytałem się jaki nadajnik mam wybrać o inne rzeczy owszem.

To prościzna :)

Miał być pulpit a ktoś Ci zawraca głowę Futabą 9z :)

To ile zł ryzykujesz ? :D

Opublikowano

Tak, chodzi o FX 30, ale też o jeża dwunastokanałowego. Też ma wymienny moduł i maksymalną liczbę kanałów oferuje tylko przy PCM G3 i analogicznym odbiorniku :roll: .

Opublikowano

Witam ponownie - ryzykuję całe 80 eurasów plus jakis bonus za fatygę . Mam nadzieję

pod koniec przyszłego tygodnia spotkać wspomnianego kolegę . Ciekawe czy mu się modele aparatur nie pomyliły :D

A tak nawiasem mówiąc , koledzy nie są zbytnio wylewni w dzieleniu się opiniami ...;)

Opublikowano

Olo, a odbiorniki ktorych uzywasz to oryginaly czy podrobki?

bo ja poki co jade na oryginalnych ale cena mnie troche wkurza, jednak przez dwa lata uzywania futaby nie mialem problemu z zasiegiem itp.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.