Blev Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam, mam pytanie czy jest jakiś dobry symulator helikopterów darmowy bądź płatny (mogę kupić) ? ponieważ ściągnąłem FMS i powiem szczerze że co do mojego Transmitera wszystkie drążki działają inaczej niż powinny ? mam 6ch transmiter... może ktoś mi pomóc czy to powoli trzeba kalibrować czy jak ? Z góry wielkie dzięki ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Najlepszy symulator heli to PhoenixRC, a drugi to RealFlight Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Najlepszy symulator heli to PhoenixRC, a drugi to RealFlightNie do końca, bo według większości helimaniaków najlepszy symulator to Reflex. A tak w ogóle to nie ten dział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Nie do końca, bo według większości helimaniaków najlepszy symulator to Reflex. A tak w ogóle to nie ten działniestety nie masz racjiPhoenixRc jest najlepszy dla heli maniaków rafal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 FMS-em się od dawna nie bawiłem, więc instrukcji krok po kroju nie będzie. Ale na pewno ma zakładkę w opcjach z kalibracją kanałów i ich rewersów. Można przypisać funkcje do kanałów, tak jak się w grach binduje sterowanie klawiszami. Osobiście polecam ściagnąć sobie również darmowy RC Desk Pilot. Jest do niego wiele modeli w tym śmigłowce. Ale rewelacyjny pod względem fizyki też nie jest. Ale to darmowy produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 W FMS kalibrację i mapowanie masz w menu sterowanie pozostałe -> mapowanie kalibracja. Od lotu śmigłowca są dolne opcje: ogon, przód-tył, lewo-prawo, skok wirnika. Jak działają odwrotnie to ustawiasz inv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witajcie ja latam helikiem na takich symulatorach i taką hierarchie stosuję: 1.Realflight 2.Aerofly professional de luxe 3.Reflex XTR 4.Helix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.FOKER Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 witam wszystkich Czy Ktoś może mi powiedzieć coś na temat symulatorów lotu Tak się składa że zacząłem kleić model samolotu i gdzieś .. chyba nawet na forum wyczytałem, że jest coś takiego jak symulator sterowany przez radio modelu Że to niby się podpina pod komp i mamy namiastkę rzeczywistego lotu. Skąd wziąć taki symulator czy może jest to program dołączany do nadajnika sterującego czy trzeba kupić osobno (ile to kosztuje i dlaczego tak drogo?) Generalnie chodzi mi o to że zanim skończę składanie to chciałbym się czegoś dowiedzieć o teorii i w ogóle... tak żeby pierwszy lot trwał trochę więcej niż 3 sekundy Dziękuję bardzo za wyczerpujące odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remix Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Symulatorów jest co najmniej kilka... koledzy wcześniej wymienili (nie wiem jak tego nie zauważyłeś?? ) Darmowe: FMS - (ale on to bardziej do zapoznania się z aparatura no i przede-wszsytkim do orientacji gdy model leci na ciebie a o to własnie w symulatorach chodzi) BMI Flight Simulator - Z zupełnie darmowych chyba najlepszy przyzwoicie wygląda i lot jest dużo lepszy niż w FMS a dodatkowo można poćwiczyć latanie szybowcami (na żaglu i w termice) a poza tym: Real Flight (rożne wersje) - Fajny ale kosztuje PhoenixRC - JW Aerofly professional de luxe - JW Reflex XTR - JW ClearView - JW i teraz to co mi umila ostatnio czas AeroSimRC - bajer polega na tym ze jako jedyny symulator posiada FPV ! a poza tym jakieś Coptery (coptery maja bardzo słabą fizykę). Ceny mocno rozbiegane wiec podawanie jest bez sensu (poza tym Google znajdzie bez problemu a nazwy już masz tylko szukać ) Dla czego tak drogo... Najdroższe programy są latami ulepszane RF znam od dawna i wiem jak się zmieniał... reszta podobnie drogie ze względu na Engine, Fizykę i grafe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 FPV mają też inne symulatory, np. AeroFly Pro, ale nie na wszystkich sceneriach (tylko wektorowych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 FPV to i jest w FMS tylko samolot zasłania pełny widok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 W FMS to jest widok za modelem a nie FPV. W BMI/RCDP jest FPV z możliwością wyboru 2 czy 3 widoków: z ogona, z kabiny i nie jestem pewien czy jeszcze jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Niestety, wg mnie ten widok psuje cały sens używania symulatora i sprowadza go do mini gierki. Latać powinieneś się nauczyć bez FPV, żebyś mógł pilotować model bardzo odległy, gdy zawiedzie cię tor Video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi