malymax Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam wiec jak w temacie nie bardzo wiem na ktory sie skusic http://www.rc4max.com/blaze_b-24_650ep,1300,13758.html albo http://turborc.pl/index.php?products=product&prod_id=2383 nad tymi dwoma sie zastanawiam,i mysle ze ten pierwszy bedzie lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Oba modele to tylko zabawki. Powiedz co chcesz uzyskać. Szybkość - czy manewrowość. Rekreacja czy wyścigi - dla radochy czy adrenaliny ( choć to dla mnie to samo ). Redukcje czy model dowolny. Gotowy czy do zabudowy lub częściowego wykonania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Na żadną z nich To co widać, to zabawki. Opis wspaniały, mają pływać z prędkością dźwięku... Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. Nie do dość,że elementy wrzucone do zestawu są mizernej jakości, to jeszcze przeważnie do kitu pływają.Zestaw godny polecenia zaczyna się od ceny 3 tys w górę. Jeżeli już dorosłeś do budowy jedynie słusznego modelu, czyli modelu pływającego , to nawiąż kontakty ze "szkutnikami". Powiedzą Ci co, gdzie i za ile kupić. Nie stracisz pieniędzy i przynajmniej jakąś satysfakcję będziesz miał. adresy stron są dostępne. Wystarczy w pisać : fsrv i już... Jakbyś był z Wrocławia, to sam bym Ci pomógł. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jeżeli już dorosłeś do budowy jedynie słusznego modelu, czyli modelu pływającego , to nawiąż kontakty ze "szkutnikami". Taaak Andrzeju masz całkowitą rację Wystarczy w pisać : fsrv i już...Ale Ale Zabawki które kolega pokazuje to elektryki przypominające klasy Mono-1 lub Mono-2. Jak kolega powie co chce to pokierujemy i podpowiemy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 no modelu f1 to raczej nie chce , bardziej do rekreacyjnego plywania a tak podobno plywa model pierwszy co podalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Mnie nie powaliło. To pływa jak zabawka, a elektroniki i elektryki trzeba wrzucić dużo i dość drogiej. A efekt nadal mizerny. Rekreacja, rekreacją, a niewielkim, stosunkowo kosztem i przy odrobinie pomyslunku , można stać się posiadaczem naprawdę porządnej i szybkiej łodki Maciek, Każda sroczka itd... Powinienem napisać powyżej także fsre, Niech Ci będzie. I tak, jak wiesz spaliniaki lepsze A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Na początek oczywiście ten tańszy. Sprawdzisz czy Cię to bierze, czy sprawia Ci to przyjemność. A potem zaczniesz kombinować jak ulepszyć, jak zbudować nowy kadłub i w co go wyposażyć. Jeśli chodzi o początki latających wszyscy polecają Wicherka, Toto lub gotowce z "nietłukących" się tworzyw. Tu uważam powinno być podobnie. Dlaczego ma być inaczej? Oprócz mniejszej ilości płaszczyzn do sterowania oczywiście.Sam sprawdź i wyciągniesz wnioski. Ja też kupiłem, żeby dogonić czas, taniego gotowca i mam naprawdę dobrą zabawę z wnuczkiem na jeziorach i dzięki temu jakieś rozwojowe plany w tej dziedzinie na przyszłość. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Ja latam samolotem mam tez auto spaliniaka, mi sie to spodobalo jesienia jak kolega dal mi sprobowac nad woda i ma podobny model do tej pierwszej co podalem i teraz mysle zakupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 To kupuj oczywiście to na co Cię stać i co bardziej Ci się podoba. Życzę wiele przyjemności z używania sprzętu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bi0ly Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Cześć witam. Powiedzcie co myślicie o modelu TRAXXAS Spartan. http://www.rc-team.pl/traxxas-spartan-lodz-brushlessbezszczotkowa-aparatura-24ghz-kompatybilna-iphone-ipod-5707-p-29269.html To ma być moja pierwsza łódź RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak każda zabawka traxxas ,kupa plastiku za wielkie pieniądze.Tandetny kadłub z cienkiego tworzywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bi0ly Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jak każda zabawka traxxas ,kupa plastiku za wielkie pieniądze.Tandetny kadłub z cienkiego tworzywa. Co byś w takim razie mógł mi polecić za te pieniądze. Spróbować zrobić coś samemu, czy jest może coś wartego uwagi do kupienia. Miło widziane linki :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malymax Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 witaj ja proponowal bym ci samemu cos zbudowac, co prawda podalem wczesniej kilka linkow z lodkami ale nie kupilem zadnej z nich i postanowilem zrobic model samemu, wiec padlo na model HYDROMITE tu znajdziesz plany tego modelu http://marek.aplus.pl/strona/ koszta sa niewielkie pare desek balsy i klej kosztowal mnie okolo 35zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi