Marcin K. Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 No ok. powiedz mi jaki efekt będzie kiedy będziesz miał odbiornik wewnątrz klatki Faradaya? Jaka będzie wartość zasięgu w %? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 A może ten zestawik http://www.carf-models.com/public_carf/pages/shop/productModel.html?root=product&proId=130&linkId=@7@130&title=P-51%20Mustang i firma dość znana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Calkiem ladny. Waga do lotu podobna jak ziroli. Rozmiar taki akurat. 2.5m jest optymalne. Musze poszukać tego relacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Marcin, pytanie: czy folia której zamierzasz uzyć to typowa folia modelarska w kolorze alu czy zwyczajna metalowa ? Jeśli to pierwsze to mam kilka modeli oklejonych folia alu i chrom i nie mam problemów z łącznością z RX. Wąsy odbiornika zawsze wystawiam ok 2-3 cm poza model w górnej i w dolnej części modelu. Co do oklejania zwykłą folią alu to z tego co szukałem, taka folia z klejem jest ciężka i raczej nie jest to dobry pomysł według mnie. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Akurat mam typowo aluminiową, fakt troche ciężka. Czyli zostaje folią o ktorej mowisz. Dzieki. Nity idą pod folię czy na folię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 No ok. powiedz mi jaki efekt będzie kiedy będziesz miał odbiornik wewnątrz klatki Faradaya? Jaka będzie wartość zasięgu w %? WitamTo chyba nieco cię zaskoczę (zresztą ja również byłem zaskoczony). Powoli zbliżam się do końca mojej makiety Zlina 50L. Model w całości pokryty jest blachą (offsetówka 0,15mm) i zadawałem sobie to samo pytanie, co się stanie z zasięgiem jeśli anteny znajdą się w środku modelu, lub jak je sprytnie wyprowadzić na zewnątrz by nie szpeciły makiety. Postanowiłem zrobić test wkładając odbiornik do środka wraz z antenami (2,4 GHz). Do testu posłużył mi odbiornik Jeti R10 i Jetibox na którym odczytywałem sygnał z obu anten. Jakież było moje zaskoczenie, gdy na wskaźniku JetiBoxa była ta sama wartość (8-9) w przypadku, gdy odbiornik wraz z antenami znajdował się wewnątrz jak i na zewnątrz modelu - uwierzycie? ja musiałem bo sprawdziłem. Odległość testowa to 50 m, może to ma jakieś znaczenie, ale skoro nie było spadku wartości nawet o jedną działkę, to chyba nie ma znaczenia . Mimo to, wiedząc co to klatka Faradaya, i tak będę kombinował jak umieścić anteny na zewnątrz . Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Jednak strach nie pozwala umieścić wewnątrz Gdzieś czytałem że jakiś model(makiety rzecz jasna) był "obity" blachą alu. Chyba jakiś Czech to robił i także nie było żadnych problemów z zasięgiem. Co do makiety p51 to na razie zbieram info co się da. A żeby się wczuć w warbirdy to mam w planach zakup p51 klasy .60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam. czy macie moze jakies namiary gdzi emozna kupic mechanizm podwozia do mustanga w skali 1:4??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Na stronie ziroliego byly. Szukaj w google pod mustang ziroli i na Jego oficjalnej stronie gdzies byly. Także kokpit i wytloczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Dedykowane do skali 1:4 http://www.sierragiant.com/prod13.html lub kompletować z Robarta http://www.robart.com/air-models/p-51-mustang-7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Nie trzeba szukać w stanach.W Polsce też produkuje się takie podwozia Prześlij namiar na te podwozia krawczykdario@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Prześlij namiar na te podwozia krawczykdario@interia.pl Ja tez poprosze o jakies info o tych podwoziach tomeks@icar.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 To jakaś tajemnica , ze nie możesz napisać namiaru bezpośrednio na forum ??? Jeśli tak to poproszę na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek1236 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Dawno mnie nie było i nic nie pisałem. Teraz po czasie dodam kilka fotek tego co już mam. Niektóre foty nie wyraźne ale są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darku Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dawno mnie nie było i nic nie pisałem. Teraz po czasie dodam kilka fotek tego co już mam. Niektóre foty nie wyraźne ale są Witam Jak jesteś zainteresowany maską na silnik to zerknij na półmakiety . Zaczynam budowę P51 Ziroliego i forma pod maskę mam prawie gotową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiekskub Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Wszystkie elementy do tego modelu można kupić na stronie Ziroli www.ziroliplans.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz_daniel Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Piękny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro1987 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Jak prace nad modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi