janegab Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Ja paczkę otwarłem przy kurierze...sprawdziliśmy zawartość-zniszczenia...napisalem protokol uszkodzonej przesyłki+fotki na CD...wysłałem to do NASTIKA- Grzegorza Stokłosy i czekam na ciag dalszy / . Robas 69 może masz i racje ale podaj podstawe prawną o roszczeniu z tytułu rekojmy za wady fizyczne....OT CAŁA POLSKA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Robas 69 może masz i racje ale podaj podstawe prawną o roszczeniu z tytułu rekojmy za wady fizyczne....OT CAŁA POLSKA... Janie, art. 556 i n. ustawy z dn. 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny. Łatwiej jednak odstąpić od umowy zawieranej poza lokalem przedsiębiorstwa - oczywiście możesz Panu Grzegorzowi podać faktyczną przyczynę i niech dochodzi roszczeń od przedsiębiorcy, któremu powierzył dostarczenie przesyłki (roszczenie regresowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dzięki za info. Wierze ,że Pan Grzegorz pozytywnie załatwi mój problem-strata jednak czasu ponieważ taka procedura trwa 2-3 miesiace...a SIRIUS już pobijał by przestworza. Jestem dobrej myśli. Z pozdrowieniem modelarskim Janek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam! Panie Janie Jak się sprawy toczą z siriusem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Dobrze ,że połamano mi w transporcie siriusa...bo latam teraz barakuda ..i ..falkonem...to porównanie jak margaryna... do masła...kasę mi NASTIK odda po przesłaniu paczki-na razie mają urlop. Przegladałem moj złom siriusowy by może Ci cos wysłać ale wszystko bardzo wyciochrane...jak cosik potrzebujesz -PISZ..pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ok jak bede co potrzebował to się odezwe A który lepszy barakuda czy falkon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Baracuda do termiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witaj Marcinie-Siriusie...dzisiaj po 3 latach latania SIRIUSEM"..wywaliem go -złom modelarski- do kibla/ karton sie ostal/..Co mam dobrego-galanteria statecznik tył+kabinka+wręga wzmacniajaca...KCESZ TO CI PODEŚLĘ.../ napisalem kcesz specjal/...Ja latałem siriusem świuntek-piuntek...bez 3 lata..jak masz go idealnego-to sprzedawaj i kupuj model z laminatu...nawet używke -NIE POŻALUJESZ...to jak kaszanka -do kielbasy. A teraz Ci opisze rozmowę z Nastikiem -Stokłosą dotyczacą zwrotu kasy+za 2 przesyłki SIRIUSA. Ów jegomość zapomniał że żyjemy już w Unii Europejskiej i należy być uprzejmy ...- i traktować "pacjentów"bez wzgledu czy w podartych gaciach czy bez biustonasza...były nieodbierane telefony, na moje monity...zajęty nr...-brak zasiegu..ALE NIE TAKIE NUMERY BRUNER...mysle że sprawę zwrotu kosztów załatwimy polubownie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Witam po długim okresie Zainwestowałem w porządne radyjko z telemetrią dlatego też pochwale się że dzisiaj latałem siriusem na 913m Jako że nie mam jeszcze w pełni opanowanego radyjka i nie wiem czy zapisuje dane telemetryczne na karcie sd zrobiłem zdjęcia max Altitude z ekranu radyjka: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwarc Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Gratuluję nowego nadajnika no i znakomitego wzroku - ponad 900m to już musiał być tylko malutki "krzyżyk" na niebie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Latałeś na 913m to gratuluję ...modelik chyba malutki jak kropeczka . Ja dzisiaj stracilem swoje radyjko na pustkowiu pokopalninym - bezludziu...od kilku lat tam latania, mialem goscine- ochronę- jedyny raz- wszystko OK. Już pisałem na forum niżej ,że proszę osobe ,która "znalazła" radionadajnik AURORA dzisiaj tj. 02.06 na LUBSTOWIE nr110 162 by zwróciła włascicielowi 504 622 016 / mam marzenia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Malutki, maluki, nie widziałem w jakiej pozycji się znajduje, gaz na full, ja na model a szwagier zaglądał na radyjko jaka wysokość czy się wznosił, a wznosił i wznosił i dobił do 913m Na dzisiaj wystarczyło, może jeszcze kiedyś pobije rekord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 znaczy sie 913m na silniczku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Jurek zadał dobre pytanie/ na silniczku ? / Wysokość imponujaca chociaż na forum ktoś robił wyczyny wysokosci...wyczytałem 1500m / z hakiem/ no...no...! Marcinie odnośnie wzmocnienia skrzydła siriusa gdzie wsuwasz badniet to jest pasek grubej sklejki .który wklejony jest podolnej krawedzi mosieżnej rurki / pochwy bagnetu/ O ile rozwaliłeś skrzydełko łatwo naprawisz sam jak już wszystko dobrze spasujesz nanieś klej SOUDOL / połuż skrzydło na równym stole zrób przekłasdkę i zciśnij zaciskami stolarskimi / mam gdzieś fotki naprawy jak potrzebujesz doslę/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 no musiałem mu pomóc silniczkiem:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 ja cie:O prawie kilometr ja bym nie ryzykował chyba az tak wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Cześć, czy ktoś z Was ma obecnie ten model? Ma może wzmocniony kadłub? Jakie wyposażenie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi