spad Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 witam znalazłem w sieci plany oto takiego małego śmiesznego samolotu bd5 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1141686 czy któryś z kolegów forumowych bawił się już takim oto cudem ? pytam bo chciałbym zrobić przymiarkę do tego maleństwa i chciałbym poznać opinie ludzi którzy już tym latali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Świetny. Najpierw myślałem, że to karykatura jakiegoś samolotu, ale nie. Ten samolot tak wygląda. Tym bardziej będę kibicować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Nie karykatura .Jamesa Bonda oglądał? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Kilka dni wstecz był program o tym samolocie na kanale Viasat wcześniej to samo emitował discovery chanel to ponoć najmniejszy samolot z silnikiem odrzutowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 to że bd5 istnieje naprawdę to wiem chciałem się dowiedzieć czy któryś z kolegów forumowych zbudował takiego BD5 z tych planów i nim latał bo głównie interesuje mnie jak taki model zachowuje się w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 to ponoć najmniejszy samolot z silnikiem odrzutowymEEEE jest mniejszy i to z dwoma CRI CRIcri cri jet tutaj widac sporo detali BD5 a i sa fotki cri cri http://flickrhivemind.net/Tags/microjet/Interesting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Arek żółta kartka za oszukaństwo :wink: to model przecie modelarskie turbinki go poganiają więc to musi być model :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 maly samolot, male silniki ale faktycznie przy tych gabarytach niejeden model jest wiekszy jeszcze kilka fotek No ale jakby nie patrzec to fajne malenstwo foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Dla tych, co lubią czuć wiatr we włosach: Cabriolet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Hmmm wygląda nieźle - zima jeszcze trzyma więc może i ja coś takiego zrobię? Wygląda całkiem nieźle - właśnie ściągnąłem plany i się im przyglądam - 2 -3 wieczory i powinien być sklejony. Czy ktoś jeszcze będzie to wycinał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Quant a o jakim napędzie myślisz do tego samolotu ? ja się zastanawiam nad emaxem 2822 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Quant a o jakim napędzie myślisz do tego samolotu ? ja się zastanawiam nad emaxem 2822 2822 to raczej będzie za wolny i za słaby na podanym śmigle. Wg wątku na rcgroups waga modelu to 570gram czyli ok 20uncji. A emax cf2822 na śmigle 7x6 ma ciągu 19uncji. Więc na mniejszym śmigle będzie jeszcze mniej. No i 1300KV to też dość wolno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 to jaki silnik w takim razie proponujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Tutaj gość używa takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Tak tyko go nie ma ale trzeba by dobrać coś o ciągu 600gram albo nawet trochę więcej jak ma to startować z trawy. Myślę że taki: Turnigy L2210A-1650 Brushless Motor (180w) z biedą wystarczy choć może być trochę za słaby na start z ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi