Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Czy interesowało was na jakiej max wysokości lataliście? Mnie od zawsze to ciekawiło, aż do dziś bo własnie dziś dokonałem pomiaru. Nie podam jeszcze wyniku - może ktoś zgadnie :devil: Oczywiście nie dotyczy to kolegów, którzy obserwowali loty na lotnisku; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 300 m :?: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 1700 metrów? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Maciek - tylko poważne oferty przyjmuję :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 No podałem taka wysokość bo sądząc po goglach które masz zdjęciu to dalekosiężny wzrok masz :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 EEE no Fokker biorąc pod uwagę krzyże na skrzydłach to powiedziałebym iż jakoweś "zibencwanciś" słownie : sieb und zwanzig, no może troche więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Fokker E. III pulap: 3500m :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 eintausenddreihundertsiebenundneunzig : słownie : 1 397 Moje ostatnie słowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 3,5m a potem silnik zdechl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 obstawiam ok. 800m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 375,5 m dokładnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 ja obstawiam ok. 450m :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 1215 stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 No dobra poddaję się :jupi: W pierwszym locie 230m. W następnym 560m, kolejny to 630m. W ostatnim zapomniałem wyzerować i nie mam zapisu ale wydaje mi się, że było wyżej niż 630m. Na tej wysokości model o rozp 170cm nadal jest widoczny, trudno jednak okreslić jego położenie wzgl wiatru - starałem się wciąz wzbijać korygujac lotkami. Myslę , że łatwiej byłoby gdyby druga osoba obserwując przez lornetkę okreslała zachowanie modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 no to byłem blisko :wink: :jupi: :lol2: :devil: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Co to za sprzęt do mierzenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 450m osiągałem elektrykiem eStgarter GWS rozpiętość w okolicy 90cm Czym mierzyłeś ?? EDIT: Pisałem razem z olo, ale sądząc po fotce chyba GPS, więc dokładność pomiaru bardzo mała i odbiegać może nawet do 50m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Sprzęt to turystyczny przyrząd wielofunkcyjny; wysokościomierz, barometr, wilgotnościomierz, termometr. Ma jeszcze funkcję okreslenia czasu uzyskiwania poszczególnych wysok. czy jakoś tak ale nie umiem jeszcze tego włączyć :faja: EDIT; Z GPS em nie ma to nic wspólnego. Pomiar dokonywany na podstawie różnicy ciśnień, skala co 1m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 edit W protescie przeciw durnemu zachowaniu Marcina133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Pomiar dokonywany na podstawie różnicy ciśnień, skala co 1m czyli można powiedzieć wariometr szkoda ze nie modelarski:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.