mgr Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Z PPJoy Ci nie pomogę nie mam. U mnie działa SPP Alpha wraz z vJoy (zainstalowany podczas instalacji SPP). Po kalibracji w Windows, wszystko chodzi jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imis Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Generalnie spróbowałem wszystkiego. Bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas Mimo wszystko nadal nie działa tak jak powinno. W tym spp, ciągle nieaktywny jest 4 kanał. Kalibracja przez windows nie jest możliwa, bo nie widzi właśnie steru kierunku. Ale mam chociaż 3 działające kanały tj. gaz, ster wysokości i lotki. Jak na razie to mi wystarczy. Chcę sobie kupić manipulator pod usb taki: https://www.ef3m.pl/1856,symulator-rc-easy-fly-4-ze-sterownikiem-usb.html Jak myślicie niegłupi pomysł? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Pytanie. Mam windows 8 lub 10 (zalezy od komputera) a także kabel JACK-JACK od głośników stereo z monitora. Kolega ma T9x. Czy to zadziała ? T9x ma miec oryginalny soft czy ktoryś z tych "kombinowanych" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek3D Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Jakiś czas temu też zmagałem się z uruchomieniem symulatora z Turnigy 9x i ostatecznie zdecydowałem się na rozwiązanie z załącznika. Moim zdaniem jest to najciekawsza opcja, bo nie trzeba bawić się z oprogramowaniem niewiadomego pochodzenia itd. Ja korzystałem z opcji z odbiornikiem dzięki czemu nie musiałem wyjmować modułu na czas treningu. W takiej konfiguracji możemy uruchomić też nadajniki, które nie posiadają wyjścia jack. Na Win8 adapter ruszył natychmiast bez żadnych sterowników czy instalacji dodatkowego oprogramowania. Testowałem rozwiązanie z FMSem (przełącznik w pozycji XTR) oraz Phoenixem i wszystko działało znakomicie. Sam adapter jest dosyć tani, ale po dodaniu kosztów przesyłki i cła wyszedł koło 100 zł. Mimo tej ceny uważam, że zdecydowanie warto go nabyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Panowie zaistalowałem fms podpiąłem apke do kompa i wyszukuje apke ale jak włącze fms to 0 ruchów co mam zrobić? istalowac te ppjoistick itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Zainstalować możesz, może ruszy. Mnie udało się to uruchomić tylko na jednym kompie z XP. Najlepiej kupić interfejs na USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Już działa wszystko tylko ten fms to lipny symulator... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Bo żeś se zainstalował jakaś prehistorię. Zainstaluj sobie Multisim z Multiplexa. Wątek w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Pisze tak po kliknieciu w ikonke... No Direct 3D driver has been found! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 panowie jaki kabelek do symulatora musi byc do tyrnigy 9x ,dajcie jakis link, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Ja kupiłem coś podobnego http://allegro.pl/interfejs-usb-symulator-do-aparatury-rc-i5711953715.html . Testowałem i działa z BMI Flight Simulator , MULTIFlight . Nie mogłem zmusić do współpracy z RC Desk Pilot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweltech Opublikowano 26 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Witam Cockpit SX, Turnigy x9, Windows 10 U mnie miałem problem z osią X - aileron. Po podłączeniu interfejsu USB - standardowy do symulatorów, do laptopa okazało się, że nie widzę paska osi X - aileron, pasek jest, tylko schowany (zwinięty). Co zrobiłem? Trzeba drążek osi X bardzo powoli przechylać w skrajne położenie, w pewnym miejscu pojawi się pasek kanału. Trzymając drążek z rozwiniętym paskiem zatwierdzamy OK. Od teraz pasek osi X - aileron będzie widoczny i będzie działał. Mam nadzieję, że ten opis zaoszczędzi komuś czasu, pieniędzy na nowy interfejs USB i nerwów z tym problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi