PilotM Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Niedzielne latanie w Kętach Tym razem Bogdana model był w obiektywie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Niedzielne latanie w Kętach. Postanowiłem odkurzyć mój sprzęt fotograficzny i porobić trochę zdjęć. Tym razem Bogdana model był w obiektywie: Latanie ( poznacie kto lata po napisie na koszulce) i Jego Model Pechowy dzień Krzysztofa wszytko się psuło i nie działało ale latał: Ja nadrabiam za Żar i ostatni dzień urlopu trochę polatałem Reactorem; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Marek super dzięki Powiem Ci że ten obiektyw ma potencjał, przede wszystkim jest to stało ogniskowy, 400mm to bardzo sporo jak na całkowity manual i focenie z ręki...no cóż na pewno jest to wyzwanie, bowiem łapę trzeba mieć jak imadło, co nie oznacza że się nie można.Po przeliczeniu ogniskowej mamy w rzeczywistości 600mm a to już naprawdę trochę tego jest.Pobawiłem się nim trochę i stwierdzam że szkiełko zacne z tym że trzeba się go nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Marek super dzięki Powiem Ci że ten obiektyw ma potencjał, przede wszystkim jest to stało ogniskowy, 400mm to bardzo sporo jak na całkowity manual i focenie z ręki...no cóż na pewno jest to wyzwanie, bowiem łapę trzeba mieć jak imadło, co nie oznacza że się nie można.Po przeliczeniu ogniskowej mamy w rzeczywistości 600mm a to już naprawdę trochę tego jest.Pobawiłem się nim trochę i stwierdzam że szkiełko zacne z tym że trzeba się go nauczyć. Witaj, Masz racje, zaczynam nad nim pracować choć nie ukrywam, że zbieram na 200mm - 250mm pogadamy co kupić? Wiesz musi robić ładne zdjęcia Modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Marek jeśli chodzi o samoloty i wszystko co się rusza, to podstawową sprawą jest szybki silnik w obiektywie, bowiem coś musi napędzać wszystkie te klejnoty i cary mary, które znajdują się w środku.Nie będę pisał bo znając siebie napiszę esej na lotnisku pogadamy.No baaa ładne foty muszą być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Taka sytuacja podczas lądowania, zawieszenie i amortyzacja ważna rzecz Zarejestrowane moim szklanym okiem Krzysiek to jest to o czym Ci mówiłem, ugięcie konkretne, ale tak chyba musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 No chyba tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ale żeś Krzysiu przyziemił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 A tam Ty tam prowadź ostre negocjacje dotyczące silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Niejeden z użytkowników waszego lotniska, nie zdaje sobie sprawy z pięknych widoków z góry. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 hehehe Mariusz teraz to już wiem z kim pisałem na YT awatar wszystko wyjaśnił. Dobre na żywo się człowiek widzi a na odległość nie poznaje. Coś mi się widzi że odwiedzę Andrychów 12 lub 13_tego. A filmik zacny , czyżby URSUS woził Mobiusa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Kiedyś miałem awatara i nie wiem czemu zniknął, a dziś dostałem jakieś natchnienie i ponownie wstawiłem Jeśli chodzi o model to tak, jest to Ursus L2, tylko dołożyłem mu nadajnik video i stabilizator lotu z gps. Pozwalam sobie teraz na loty do 1 km . Na zawody w imieniu organizatora, zapraszam całą ekipę z lotniska. Może znajdzie się chętny na start w zawodach a w przerwach zrobić mały pokaz swoich modeli. Ja tradycyjnie będę musiał trochę po-sędziować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 No właśnie mnie zastanawiało że tak daleko się wypuściłeś poza granicę tych drzew, mówię sobie chyba zbyt daleko jak na ludzkie oko,z drugiej strony pogoda piękna ,poranek , powietrze przewiane zero ,,kupy,, na niebie więc OK. Ja mam jakoś traumę jak znajduje się nad drzewami po jesiennym zawisie na jednym z większych drzew i wspinaczce jakoś mi nie po drodze nad nimi latać,tym bardziej teraz gdy mam nowy samolot a nie ukrywam że chciałbym nim się nacieszyć jak najdłużej Mariusz a jak wagowo wyszedł Ci Ursus po tych dodatkach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 praktycznie to byłem poza zasięgiem mojego już ślepego wzroku. Była taka piękna pogoda, że polatałem sobie kilkadziesiąt minut z kamerką, tylko kto by tak długo to oglądał na YouTubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Eeee no nie ma tak źle, jak jest fajny filmik można spokojnie sobie pooglądać, tym bardziej nasze okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwez Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 z pakietem bez FPV 1.08kg a po uzbrojeniu w FPV 1.23 kg różnica w wadze to: mobius + stabilizator fy-41 + nadajnik video 600mW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Strasznie tu cicho ostatnio , wakacje urlopy , piloci mają wolne No to może ja swojego Solka zapodam.Dziś było mocno wietrznie, w zasadzie po wystartowaniu szybowiec niby leciał, ale ustawiwszy go pod wiatr zawisał w miejscu, nad samą ziemią mocno kręciło dusiło, trzeba było sporo skupienia aby coś się nie wywinęło, jakiś dziwny cyrkiel Zrobiłem jeden pakiet i lądowanie w poprzek lotniska, tradycyjnie potrafi przelecieć większość lotniska bardzo nisko nad ziemią, dziś lądowanie odbywało się krótkim odcinku.Ale tak jak mówiem trzeba było sporo uwagi poświęcić. Korciło mnie na jeszcze jeden start , ale widząc rękaw pełny powietrza w pozycji poziomej odpuściłem, mówię sobie jutro też jest dzień A to moje ,,maleństwo,,niestety tylko z komórki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Boguś ,pusto bo dziś piknik w Nowym Targu . Było warto jechać i chociaż popatrzeć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Wiem wiem Rafał że imprezka jest w N.Targu .Niestety inne priorytety dopołudniowe ,trochę wyjazdów.Jutro znowu rodzinka zawita , wiec też tylko późne popołudnie do dyspozycji. Ale po imprezie na Żarze jestem tak nasycony że głowa mała, z pewnością w N.T. też ciekawie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Oj,dziś wspaniały dzień na lotnisku,szkoda że musiałem uciekać wcześniej ... <_>Działo się sporo a najważniejszą rzeczą było pierwsze udane holowanie Kazka Valiantem, Foxa Marcina. Czyli mamy oficjalnie na lotnisku holownika ,to pozwala rozszerzyć nieco horyzonty podczas poszukiwań następnych modeli . Myślę że ktoś zarzuci jakieś foty czy filmik z dnia dzisiejszego. Ode mnie filmik jak to się "zabija" regulator w modelu podczas euforii latania i nieoczekiwanego braku prądu.... Wieczorny locik przy względnej ciszy,morze,komentarze wczasowiczów... w tym pani, żeby nie wpadł do morza...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi