widar123 Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Wiem ze będzie Ci trochę ciężko, ale czy mógłyś przybliżyć technologię pokrywania laminatu aluminium. Czy jest mozliwe w warunkach zwykłego warsztatu modelarskiego osiągnąć takie pokrycie? Swoją drogą to temat nadaje się do działu "makiety" bo to co robisz to niezwykły kunszt modelarski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytech Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Technologia została opracowana przez mojego przyjaciela Rona. Dokładne dane są jego tajemnicom. Ja nawet nie wjem wrzystkiego. Wiem, że coś jest mieszane z roztopionym metalem, aby było w niższej temperaturze metal zastal przy ochlodzeniu. Stopiony metal jest rozpylany przez piec laserowy co jest nastawjony wedlug na co sie naklada. Włókno szklane potrzebuje bardzo niską temperaturę zeby nie spalici. Następnie metal jest szlifowane i polerowany. Gruby jest okolo jak dwie kartki papjeru. kilka zdjenci progresu na detalah ... ~V~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Nawet z bliska wygląda jak prawdziwy. Wspaniały model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Wygląda to naprawdę bajerancko, ale z tego co piszesz to technologia jest nie dostepna dla większości modelarzy w Polsce. A już miałem nadzieję, że wkradnie się ona w nasze modele , no nic trzeba póki co zejść na ziemię i mozolić się ze starymi technikami pokrywania modeli. Pozdrawiam i mam nadzieję, że ucieszysz nasze oczy gotowym już modelem jak i jego oblotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 piękny ten model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Model piękny aż zapiera dech...... niestety podobnie jak ortografia. Czy opis powstaje w translatorze? Może lepiej nie tłumaczyć tego na siłę, zdjęcia mówią same za siebie ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytech Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 opis nie jest z translatora, ale prubuje sparwdzici slowa tu i tam czy som w wlasciwym kontekscie. Prubuje pisaci po Polsku rzeby sobje pochwitrzyci jenzyk troche. Jak ni lubisz, albo cie glowa za bardzo boli od czytania mojego bazgroctwa, to nie czytaj ~V~ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Zainstaluj sobie polski słownik do przeglądarki internetowej. Pomoże Ci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 to nie czytaj pisałem, zdjęcia mówią same za siebie. Prawdziwa cnota krytyk się nie boi, więc nie bierz osobiście mojej uwagi ale skorzystaj z dobrej rady i zainstaluj słownik który wychwyci większość błędów a nam czytającym poprawi zrozumienie i zwiększy przyjemność oglądania Twojej pracy. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Się czepiacie. Cieszczcie się że jest relacja tak pięknego modelu. A tak to kolega częściej będzie zaglądał do nas to poćwiczy i przypomni język polski. Mnie bardziej denerwują osoby urodzone w Polsce i zasłaniają się dyslekcją. Ci w ogóle nie wiedzą kiedy z dużej litery pisać i kiedy przecinki stawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 nie ma co się czepiać, wszystko jest zrozumiałe, a model piękny!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytech Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 kilka wjencej ... progres idzie wolno w tym tygodniu .. Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 piękny model !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytech Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 progres powili ... glowa boli mnie of shrubek ~V~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Piękny model. Dużo brakuje aby poleciał ? Masz już w planach elektronikę, czy jeszcze za wcześnie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytech Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 dziękuję, nie zbyt długo. Elektroniczny są już zainstalowane. tylko silnik jest do zamontowania ~V~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Może opiszesz co masz w modelu zamontowane?? (jakie wyposażenie, serwa,zasilanie itp. ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 good lord!! do momentu kiedy wpadłem na ten wątek myślałem, że najwspanialszą maszyną jaką widziałem był b-52 (co tak pięknie zabił kreta). If u will not link a clip of the first flight u`ll be found and... good job!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytech Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 kontynuuje tematu tutaj ... http://pfmrc.eu/index.php?/topic/30368-145-carf-models-p-47-prawie-skonczony/ Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tak fajnie to zrobione że nie mam odwagi krytykowac,lecz ja oglądam to dokładnie Wojtku,widzę małą fuszerke.Szczerze powiem fragment ramki poziomy na przedzie kabiny kiepsko przylega do oszklenia,można było to lepiej dopasowac [przepraszam]pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi