Air Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Sprawdziłem - przystawki od Dremela nie pasują (gwint na obudowie urządzenia jest o mniejszej średnicy i o mniejszym skoku!). Jednak, jako, że moja multiszlifierka Einhell jest sprzed 8 lat - niewykluczone, że coś zmienili (chociaż znając tych producentów to nadal to tłuką na tych samych formach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Tak się składa, że wczoraj dostałem tą z Biedronki na gwiazdkę. Tata nie mógł patrzeć jak się męczę z przygotowaniem sklejki przed klejeniem kadłuba Wygląda solidnie, spory wybór tarcz, frezów, uchwytów i wierteł. Średnio głośna i się bardzo nie nagrzewa. Grzeje się za to część giętkiego wrzeciona, którą trzymam w ręce. Na małych obrotach pozostawia wiele do życzenia, ale tak od połowy już idzie jak burza. Jeśli istnieje możliwość dokupienia różnych akcesoriów, które się w końcu kiedyś zetrą, mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Jakość taka sobie, wałek giętki - na śmietnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Możesz sprecyzować bezużyteczność wałka giętkiego ? Spełnia swoje zadanie, czego więcej się spodziewać w tej cenie .. ? odsysacza opiłków, chłodzenia powietrzem i wskaźnika laserowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 LUZY! Ma bicie jak jasna cholera, a więc nie spełnia swojego zadania, bo z założenia ma być do prac precyzyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Może zależy od egzemplarza, co się często zdarza (ale mi się "rymło") Jak się linka grzeje, podlać rzadkim olejem, nie zdziwiłbym się, że sucha jak pieprz. Tylko nie WD albo innym "wynalazkiem".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drack Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kupiłem tę szlifierkę ok 3tygodnie temu, od tego czasu przepracowała już u mnie ze 2-3godz ale nie nie mam powodów by narzekać na wałek giętki, u mnie spisuje się póki co świetnie i nie ma żadnych luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Widocznie jednak zależy od egzemplarza, nie zauważam luzów ani jakiegoś bicia a od 2 dni ją "nadużywam". Roman, dzięki za wskazówkę, podleję bo grzeje ostro w rękę i może uratowałeś sprzęt zanim zajechałem na dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Może zależy od egzemplarza, co się często zdarza Jak się linka grzeje, podlać rzadkim olejem, Masz talent pisarski. Czas zacząć pisać wiersze - mogą być "techniczne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Święta już blisko, humor pisarski dopisuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.S Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Pracuję własnie nad Totem-2 razem z tą szlifiereczką i jest cacy . Raz tylko się zapomniałem i blokadę wrzeciona wcisnąłem jak jeszcze chodziła... Teraz są lekkie luzy na niej, ale rozebrałem ją i stwierdzam, że tego nie da się do końca zajechać. Tzn mówię o tej blokadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 U mnie za to, występują często zmiany prędkości tzn. mamy na 1 włączamy i obroty skaczą do 4. W giętkim wałku zablokowała mi się blokada (chyba z mojej winy) po czym lekko ją pociągnąłem i wyskoczyła wraz z ośką i łożyskami Do reszty nie mam zarzutów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zmiana obrotów i u mnie występuje, ale zauważyłem że to jest zależne od zagięcia giętkiego wrzeciona. Jak zaczyna spowalniać, przypominam sobie że za bardzo powyginałem przewód i robiąc mniejsze zagięcia wszystko wraca do normy. Jakby nie patrzeć to nie jest robot chirurgiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz99 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zmiana obrotów i u mnie występuje, ale zauważyłem że to jest zależne od zagięcia giętkiego wrzeciona. Tylko u mnie występuje to bez założonego wrzeciona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi