tomyy29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Proszę o wszystkie wasz uwagi i spostrzezenia do załączonego filmiku jak i również samego lotu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mało klatek na sekundę ma ta kamera, moim zdaniem. Do tego wolę, jak widać też dużo modelu i pracujące stery na filmie, ale to już kwestia gustu. Do takiego latania trzeba tak wyregulować model, żeby nie trzeba było ruszać sterami, aby utrzymać go w powietrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 No kamera to zamontowana w tel komorkowym nagrywa w rozdz 640x340 15 k/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Tak właśnie mi się wydaje, że za ciężki dziób i ciągle ciągniesz wysokością stad te skoki góra-dół i trudność w nabieraniu wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dobrze by było gdybyś nie przeszkadzał modelowi w lataniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Co masz na myśli?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Model po puszczeniu drazkow ma sam leciec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Mam na myśli, że machasz drążkami jak szalony. Można się nabawić choroby oglądając ten film. Pozwól modelowi chociaż przez chwilę lecieć w linii prostej a zakręty rób mniej gwałtowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 To był pierwszy lot z dodatkowym obciążeniem i ciężko było utrzymać wysokość, ciągle walczyłem ze sterem wysokości. Będę musiał pozbawić modelu obciążenia w postaci kilku nakrętek mocowanych na przodzie kadłuba i może wtedy lot będzie stabilny.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 To nie kwestia dodatkowej masy a złego wyważenia. Sprawdzałeś wyważenie przed lotem jak pisałem w tym wątku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Dokładnie tak zrobiłem. Sprawdzałem SC i był ok. Więc wydaje mi się że to jednak dodatkowa masa nie pozwalała na poprawny lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Jeśli wyważenie jest zbyt tylne to objaw jest taki, ze samolot gwałtownie reaguje na ster wysokości i ciągle trzeba korygować. Druga sprawa. Pokaż montaż kamerki, Czy ona stawia duże opory w locie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 W filmiku który zamieściłem w 6.19s widać miejsce i sposób gdzie zamontowałem tel. komórkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi