Simo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 WItam. Chciałbym sobie zakupić model do świrowania jakiegoś bo raz zakupić można, a nie non stop robić.. Nie ukrywam, żeby najlepiej model pochodził z hobbyking, bo muszę jeszcze trochę rzeczy zakupić. Posiadam silnik Evolution .46 o pojemności 7,5ccm. Znalazłem w ofercie fajny modelik, ale nie wiele można o nim przeczytać, lub ja nie mogę znaleźć. http://www.hobbyking..._46_3D_Kit.html Macie jakieś inne propozycje? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam ! Chociaż nie latam modelami 3D ,to wydaje mi się, że model podany przez Ciebie w linku na prawdziwe 3D będzie trochę za ciężki.Model ma kadłub laminatowy ,większość modeli tej rozpiętości ma kadłuby konstrukcyjne oklejane folią np. w sklepie F-3M Pana Jakuba jest kilka modeli do pełnego 3D (Jak-55,Extra-niestety aktualnie niedostępne) i są o około 0,5 kg lżejsze- i to robi duuuużą różnicę w lataniu.Dopiero te największe modele 2,5 m wzwyż mają konstrukcję laminatową i to też nie wszystkie,lecz tam silniki mają po 100 i więcej centymetrów pojemności i potężne siły ciągu. Oczywiście podstawową akrobację oraz niektóry figury 3D napewno da się tym modelem wykręcić.Najlepiej jednak żeby wypowiedział się jakiś kolega który lata 3D,bo może się mylę.Zauważ ,że modele tej klasy to także nieustanna walka z ich wagą.Poza tym modelik bardzo ładnie się prezentuje.Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaosmaker Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Pomijając sam model zastanawiam się czy jest sens zakupu w HK - po doliczeniu kosztów przesyłki okaże się że spokojnie można kupić coś podobnego u krajowych oferentów . Gdy przeglądam czasami podobne oferty zawsze zastanawia mnie waga przesyłki .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 W Nastiku jest kilka modeli podobnej klasy w cenie około 400 zł np S-bach , jest również Jak-54,Cap i inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Sbach pisze się bez pauzy, a Jak nie odnosi się do samolotów akrobacyjnych (Yak) Może to: http://abcrc.pl/p/54/2486/model-cap-232-46n-arf-1440mm-twa198n-dla-zawansowanych-samoloty-i-szybowce.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simo Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 http://www.nastik.pl/sbach-epgp-p-3832.html Spotkaliście się z tym modelem? Dość ładnie wygląda, a jednak lżejszy trochę, ale są też lżejsze, więc sam już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Jak chcesz coś fajnego do 3D, polecam modele PrecisionAerobatics (PA), są w kilku rozpiętościach: 40' (101,6cm), 50' (127cm), 58' (147cm), potem już są giganty pod benzynę tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Jak chcesz coś fajnego do 3D, polecam modele PrecisionAerobatics (PA), są w kilku rozpiętościach: 40' (101,6cm), 50' (127cm), 58' (147cm), potem już są giganty pod benzynę tej firmy A modele z PA są na spalinki w rozmiarze .46 ??? bo chyba mowa o takim motorku w tym wątku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 GulioN, coś Ci się chyba pomyliło. PA robi świetne modele 3D, lecz pod elektryki. Co prawda mają jeden model zaprojektowane pod spalinę i to właśnie w szukanym rozmiarze, ale nie widziałem go jeszcze w Polsce (Ani w sklepach, anie na lotnisku). Owy model to "Bad Boy V2" link --> http://www.precisionaerobatics.com/product_details.php?pid=183 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Do 3d musiałbyś szukać modelu rozmiaru .40 I waga do lotu poniżej 2kg. Coś w okolicach 1.6-1.8kg. Też szukałem modelu pod ten silnik i w końcu zbudowałem model funfly i byłem zadowolony. waga do lotu 1.3kg rozpiętość 110cm. Gdybym wiedział jak wyjdzie z wagą to zdobiłbym większego, ok130cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Ano fakt, pomyliło mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simo Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Bardzo podoba mi się ten model http://www.nastik.pl/sbach-epgp-p-3832.html . Szukałem czegoś lżejszego, ale nie mogłem nic znaleźć, tylko elektryki. Elektryki nie wchodzą w grę, ponieważ silnik już mam. Czy do tego modelu nadadzą się serwa Hitec HS322HD czy kupić inne? ps. Co to oznacza "waga do lotu? Czy jest to masa modelu zatankowanego z serwami i resztą? Pytam, bo nigdy nie kupowałem modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 A tak lata na OS 46AX http://www.youtube.com/watch?v=mRd8-tPHZ00&feature=channel&list=UL Dokładnie to oznacza.Niemniej 1800g to pobożne życzenie ,2100-200 to realna waga.Można ją zmniejszyć przenosząc serwa na ogon i zakładając mały pakiet 1500 2S do zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Waga do lotu to model kompletny gotowy do lotu tylko bez paliwa. Podobnie jak SC ustala się z pustym zbiornikiem tak i wagę do lotu podaje sie bez paliwa. Gdyby nie inne wydatki Sbach z Twojego linku już byłby do mnie wysłany... Mój 10ccm 4t świetnie by sobie z nim poradził... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simo Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Witam. Jakie serwa polecalibyście do tego Sbacha? Mam 3 Hiteci HS 322 i dwie standardowe Futaby (teraz modelu nie pamiętam, ale sprawdzę), nadadzą się czy kupić co innego? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi