MASK Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 18 minut temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Np. McCoy stosował takie rozwiązanie powszechnie, nawet w swoich małych silnikach o pojemnościach .29 i .19 cu. in.
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 41 minut temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Witek, ale Ty młody chłop jesteś , więc jeszcze napewno zobaczysz? poniżej masz ST G24, zdjęcie z Netu- był jeszcze wariant 2-wu świecowy tzn mam taki
Paweł Prauss Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Były też i dużo mniejsze, żeby od Radugi 7ccm zacząć wspomnieć... Zdarzały się też 2,5ccm z dwoma pierścieniami... Kto zna?
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 41 minut temu, Paweł Praus napisał: Były też i dużo mniejsze, żeby od Radugi 7ccm zacząć wspomnieć... Zdarzały się też 2,5ccm z dwoma pierścieniami... Kto zna? np Moskwa 2,5, Vltavan 2,5 , MVVS 58 2,5
MASK Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ten Twój Fox, Witku, jest o tyle ciekawy, że to wersja przeznaczona na rynek europejski. Silnik jest przygotowany do pracy na standardowym paliwie - 80/20
Paweł Prauss Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 37 minut temu, d9Jacek napisał: np Moskwa 2,5, Vltavan 2,5 , MVVS 58 2,5 Takie mam a na Moskwę wciąż poluję... I tak pierwowzorem był MVVS? 20 minut temu, jarek996 napisał: Ktos cos ??? Podobny do Sim-a żeby nie to mocowanie...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, jarek996 napisał: Ktos cos ??? LETMO ?
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 28 minut temu, d9Jacek napisał: LETMO ? Ja nie wiem , dlatego pytam .........
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 31 minut temu, jarek996 napisał: Ja nie wiem , dlatego pytam ......... LETMO 2,7 cc ...taki czeski brat SiM 2b mało wyrażne zdjęcie , nie widzę pozostałych dwóch konsolek
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 20 minut temu, d9Jacek napisał: LETMO 2,7 cc ...taki czeski brat SiM 2b mało wyrażne zdjęcie , nie widzę pozostałych dwóch konsolek Za 20 EUR chyba warto ? Tak patrze na zdjecia LETMO w sieci i ma wyraznie inne "zeberka" . W tym moim ida w rownej linii w gore , a w LETMO po lekkim luku . No i ten moj mozna "odkrecic" od przodu ( wal ) . Inny LETMO ma tez mozliwosc dojscia od "przodu" , ale rozni sie bardzo od mojego ... No i jeszcze to "okienko" wydechu. LETMO maja okragle ( lub lekki owal )
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 2 minuty temu, jarek996 napisał: Za 20 EUR chyba warto ? bierz , aby szybko a co z tymi konsolkami, są trzy??
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 8 minut temu, d9Jacek napisał: bierz , aby szybko a co z tymi konsolkami, są trzy?? Tak . Jak na ponizej ( powyzszej ? ) fotce.
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 38 minut temu, jarek996 napisał: Za 20 EUR chyba warto ? Tak patrze na zdjecia LETMO w sieci i ma wyraznie inne "zeberka" . W tym moim ida w rownej linii w gore , a w LETMO po lekkim luku . No i ten moj mozna "odkrecic" od przodu ( wal ) . Inny LETMO ma tez mozliwosc dojscia od "przodu" , ale rozni sie bardzo od mojego ... No i jeszcze to "okienko" wydechu. LETMO maja okragle ( lub lekki owal ) zdjęcie nr 1 to Super Atom 1,8 cc ( prawdopodobnie replika z MP) zdjęcie nr 2 to Letmo 2,7 ( strzelona tarcza wału-przyczyna ta sama co w SiM-ach) oryginał ale ktoś przy gazniku rzeżbił...a gdzie reszta bebechów do tego silnika tzn tłok, korba, cylinder ? czy tylko sama wydmuszka ? zdjęcie nr 3 to Letmo ( prawdopodobnie replika z MP) wydech okrągły bo łatwiej zrobic edit: był jeszcze Atom Major podobny do Super Atoma ale o wiekszej pojemności skokowej bo 3,5 cc
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 16 godzin temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Wracając do tych z dwoma pierścieniami to tak na szybko zdjąłem z półki kilka następnych przykładów. Swego czasu bardzo powszechnie stosowane rozwiązanie... Przy okazji ogłaszam konkurs: Co to za silniczki? Nagrodą jest uścisk dłoni ??? Zdjęcia poniżej.
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Thaler, Kratmo Valtavany MVVS-y w asorcie - 5 cc + 5,6 cc Yellow Jacket + Komet by A.H + Dooling (29 ?) MVVS -10 BAAARdzo pikne , Gratulacje Pawle
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 4 minuty temu, d9Jacek napisał: Thaler, Kratmo Valtavany MVVS-y w asorcie - 5 cc + 5,6 cc Yellow Jacket + Komet by A.H + Dooling (29 ?) MVVS -10 BAAARdzo pikne , Gratulacje Pawle Bezbłędnie ??? Wygrał Pan uścisk dłoni ? Zrealizujemy przy następnym spotkaniu jak tylko wirusa pokonamy...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 6 minut temu, Paweł Praus napisał: Bezbłędnie ??? Wygrał Pan uścisk dłoni ? Zrealizujemy przy następnym spotkaniu jak tylko wirusa pokonamy... z przyjemnością...jak zwykle serdecznie zapraszam Wirusa pokonamy, jestem o tym przekonany 1
bubu2 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Mógłbyś (to do Pawła) zmienić tło do zdjęć? Na tym konstruktorze słabo widać silnik. Robi się oczopląs. Przy zdjęciach, szczególnie technicznych, tło jest b. ważne.
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, bubu2 napisał: Mógłbyś (to do Pawła) zmienić tło do zdjęć? Na tym konstruktorze słabo widać silnik. Robi się oczopląs. Przy zdjęciach, szczególnie technicznych, tło jest b. ważne. Postaram się ? Mam jednocześnie prośbę o identyfikację tego motorka... Takie tło może być?
Rekomendowane odpowiedzi