MASK Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 18 minut temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Np. McCoy stosował takie rozwiązanie powszechnie, nawet w swoich małych silnikach o pojemnościach .29 i .19 cu. in. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 41 minut temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Witek, ale Ty młody chłop jesteś , więc jeszcze napewno zobaczysz? poniżej masz ST G24, zdjęcie z Netu- był jeszcze wariant 2-wu świecowy tzn mam taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Były też i dużo mniejsze, żeby od Radugi 7ccm zacząć wspomnieć... Zdarzały się też 2,5ccm z dwoma pierścieniami... Kto zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 41 minut temu, Paweł Praus napisał: Były też i dużo mniejsze, żeby od Radugi 7ccm zacząć wspomnieć... Zdarzały się też 2,5ccm z dwoma pierścieniami... Kto zna? np Moskwa 2,5, Vltavan 2,5 , MVVS 58 2,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ten Twój Fox, Witku, jest o tyle ciekawy, że to wersja przeznaczona na rynek europejski. Silnik jest przygotowany do pracy na standardowym paliwie - 80/20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ktos cos ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 37 minut temu, d9Jacek napisał: np Moskwa 2,5, Vltavan 2,5 , MVVS 58 2,5 Takie mam a na Moskwę wciąż poluję... I tak pierwowzorem był MVVS? 20 minut temu, jarek996 napisał: Ktos cos ??? Podobny do Sim-a żeby nie to mocowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, jarek996 napisał: Ktos cos ??? LETMO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 28 minut temu, d9Jacek napisał: LETMO ? Ja nie wiem , dlatego pytam ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 31 minut temu, jarek996 napisał: Ja nie wiem , dlatego pytam ......... LETMO 2,7 cc ...taki czeski brat SiM 2b mało wyrażne zdjęcie , nie widzę pozostałych dwóch konsolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 20 minut temu, d9Jacek napisał: LETMO 2,7 cc ...taki czeski brat SiM 2b mało wyrażne zdjęcie , nie widzę pozostałych dwóch konsolek Za 20 EUR chyba warto ? Tak patrze na zdjecia LETMO w sieci i ma wyraznie inne "zeberka" . W tym moim ida w rownej linii w gore , a w LETMO po lekkim luku . No i ten moj mozna "odkrecic" od przodu ( wal ) . Inny LETMO ma tez mozliwosc dojscia od "przodu" , ale rozni sie bardzo od mojego ... No i jeszcze to "okienko" wydechu. LETMO maja okragle ( lub lekki owal ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 2 minuty temu, jarek996 napisał: Za 20 EUR chyba warto ? bierz , aby szybko a co z tymi konsolkami, są trzy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 8 minut temu, d9Jacek napisał: bierz , aby szybko a co z tymi konsolkami, są trzy?? Tak . Jak na ponizej ( powyzszej ? ) fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 38 minut temu, jarek996 napisał: Za 20 EUR chyba warto ? Tak patrze na zdjecia LETMO w sieci i ma wyraznie inne "zeberka" . W tym moim ida w rownej linii w gore , a w LETMO po lekkim luku . No i ten moj mozna "odkrecic" od przodu ( wal ) . Inny LETMO ma tez mozliwosc dojscia od "przodu" , ale rozni sie bardzo od mojego ... No i jeszcze to "okienko" wydechu. LETMO maja okragle ( lub lekki owal ) zdjęcie nr 1 to Super Atom 1,8 cc ( prawdopodobnie replika z MP) zdjęcie nr 2 to Letmo 2,7 ( strzelona tarcza wału-przyczyna ta sama co w SiM-ach) oryginał ale ktoś przy gazniku rzeżbił...a gdzie reszta bebechów do tego silnika tzn tłok, korba, cylinder ? czy tylko sama wydmuszka ? zdjęcie nr 3 to Letmo ( prawdopodobnie replika z MP) wydech okrągły bo łatwiej zrobic edit: był jeszcze Atom Major podobny do Super Atoma ale o wiekszej pojemności skokowej bo 3,5 cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 16 godzin temu, witold_pi napisał: pierwszy raz widzę dychę z 2 pierścieniami ? Wracając do tych z dwoma pierścieniami to tak na szybko zdjąłem z półki kilka następnych przykładów. Swego czasu bardzo powszechnie stosowane rozwiązanie... Przy okazji ogłaszam konkurs: Co to za silniczki? Nagrodą jest uścisk dłoni ??? Zdjęcia poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Thaler, Kratmo Valtavany MVVS-y w asorcie - 5 cc + 5,6 cc Yellow Jacket + Komet by A.H + Dooling (29 ?) MVVS -10 BAAARdzo pikne , Gratulacje Pawle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 4 minuty temu, d9Jacek napisał: Thaler, Kratmo Valtavany MVVS-y w asorcie - 5 cc + 5,6 cc Yellow Jacket + Komet by A.H + Dooling (29 ?) MVVS -10 BAAARdzo pikne , Gratulacje Pawle Bezbłędnie ??? Wygrał Pan uścisk dłoni ? Zrealizujemy przy następnym spotkaniu jak tylko wirusa pokonamy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 6 minut temu, Paweł Praus napisał: Bezbłędnie ??? Wygrał Pan uścisk dłoni ? Zrealizujemy przy następnym spotkaniu jak tylko wirusa pokonamy... z przyjemnością...jak zwykle serdecznie zapraszam Wirusa pokonamy, jestem o tym przekonany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Mógłbyś (to do Pawła) zmienić tło do zdjęć? Na tym konstruktorze słabo widać silnik. Robi się oczopląs. Przy zdjęciach, szczególnie technicznych, tło jest b. ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, bubu2 napisał: Mógłbyś (to do Pawła) zmienić tło do zdjęć? Na tym konstruktorze słabo widać silnik. Robi się oczopląs. Przy zdjęciach, szczególnie technicznych, tło jest b. ważne. Postaram się ? Mam jednocześnie prośbę o identyfikację tego motorka... Takie tło może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi