jarek996 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 NIE jest to Brown Junior ! Ale w nagrode bedzie Junior Brown ? Naprawde warto posluchac calosci !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 No dobrze, widzę, że jest sporo dobrej woli do dalszej zabawy, więc dla ułatwienia napiszę że silniczek jest Węgierski. Igen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Trzeba wypis wiele kufli SÖR i lampek BOR zeby to rozkminic !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Ja tam wolę palinkę, ale nie ze sklepu... Egészségedre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 I pamietajmy wszyscy, ze w jez. wegiereskim SZ czytamy jak S , a S jak SZ . Czyli NA ZDROWIE , to bedzie ( po naszemu ) EGESSZEGEDRE . Koniec lekcji pierwszej ( i ostaniej ) , ale chyba tez NAJWAZNIEJSZEJ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Lengyel, magyar – két jó barát, Együtt harcol s issza borát, Vitéz s bátor mindkettője, Áldás szálljon mindkettőre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Daru 2,3 cm ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Jego protoplasta... Daru to po naszemu żuraw, ptak - nie dźwig :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Paweł Praus napisał: Lengyel No to szybko druga lekcja : w slowach LENGYEL , MAGYAR ( i pewnie innych tez ) GY wymawiamy troszke , jak cos miedzy naszym d , a dź . Ostatnio duzo wspolnie latam z wegierskim kolega i mecze go caly czas o rozne jezykowe zawilosci tego ZAWILEGO jezyka . Mamy nawet podobne poglady na nasze rzady ( "orbanowcem" , to on nie jest , a ja tez przeciez wiadomo kim NIE jestem ) ? P.S. KURWA jest w kazdym razie wspolna ( z troszke innym akcentowaniem ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Wieczór Węgierski dziś... https://www.youtube.com/watch?v=SNLsmh_otYs Uwielbiam ten kawałek :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 5 minut temu, Paweł Praus napisał: Wieczór Węgierski dziś... https://www.youtube.com/watch?v=SNLsmh_otYs Oj , fajnie sobie przypomniec starego smakolyka ( tak jak fajnie jest posluchac starej "niekomercyjnej" Budki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 No to dziewczyna o perłowych włosach podpowiada mi że to może "GyM" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 No niestety nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 HV-1 2,3 cm 1953r. ????Bo już mi sie pomysły kończą...? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Brawo za wytrwałość to właśnie ten motorek!!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Ja chromolę....?cały dzień mi się zeszło.....Widziałem go wcześniej w tekscie, przy okazji wzmianki o Daru ale nie mogłem znaleźć żadnego zdjęcia w sieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 To nie są wcale łatwe rzeczy, ale jaka satysfakcja jak już znajdziesz, tego nikt Ci nie zabierze :-))) Jest tutaj: https://www.adriansmodelaeroengines.com/catalog/main.php?cat_id=67 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 22 minuty temu, piotr28 napisał: Ja chromolę....?cały dzień mi się zeszło.....Widziałem go wcześniej w tekscie, przy okazji wzmianki o Daru ale nie mogłem znaleźć żadnego zdjęcia w sieci? Brawo Piotrek ! Przynajmniej sobie dzisaj "postrzelales" ! Ja wiedzialem , bo Pawel mi powiedzial .Zreszta ja mu go kupilem bez jego wiedzy i nie wiedzac nawet CO biore. Wydal mi sie jakis taki WART tych pieniedzy ( okazalo sie , ze to BARDZO rzadka rzecz i kosztuje pewnie DUUUZO wiecej !!! ) . Takie silniki POWINNY wyladowac u Pawla na polce ! Dlatego jestem czujny i podsylam mu rozne "dziwadla" ( dla mnie dziwadla , bo skurczybyk prawie zawsze wie o CO biega ) . "Dalismy" ( hahahah - zawsze tak pisze jak JA cos znajde , a Pawel placi ) 35 EUR ( chyba moglem cene podac Pawel ??? ) !!! Jak sie z Pawlem rozliczalem , to opisywalismy go tylko jako "STARY" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Trochę niekompletny, ale wart wiele więcej :-))) Kawał Historii. Niestety dziś też dowiedziałem się, że niedawno zmarł jego konstruktor... http://www.modellsport.hu/cikk/somogyi-ferenc-1929-2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr28 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Po Waszych słowach jeszcze większą mam satysfakcję ze znalezienia tego silnika?Powiem Wam szczerze ze nie sądziłem że takie silniki i inne już w tak wczesnych latach występowały na rynku.Niektóre rzuciły mi się w oczy z lat 30-tych ubiegłego wieku a zapewne są i starsze.Czy te silniki lub niektóre elementy do nich wykonywano wtedy ręcznie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi