BB Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tomyy29 napisał że jedzie do Bielska. Nie dziwię się. Z Tychów do Bielska to przecież „rzut kamieniem” a pikniki w Bielsku też mają wiele uroku i pięknIe położone lotnisko z zabytkowymi budynkami, prawie w takiej samej postaci jak 75 lat temu. Jak na przedwojennych zdjęciach i filmach.(Przy okazji polecam lotniczy film „Dziewczyna szuka miłości” z 1938 roku). Ubiegłoroczny pokaz Kairysa z Rumunami o „zachodzie słońca” w Muzeum też jest raczej niemożliwy. Gdyby nie wrześniowy termin krakowskiego pikniku - czyli gdyby nie Euro 2012, to jutro jak zwykle wsiedlibyśmy do pociągu jadącego do Bielska, a tak jedziemy do Krakowa. Nie mamy wyboru. :) ps.Pierwszy piknik w MLP bez Marka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tak, niestety....! Wielka szkoda, że mój Wielki imiennik już nigdy żadnego z pikników swą obecnością nie zaszczyci.... Myślę jednak, że i tak z góry cały czas będzie obserwował nasz piknik i inne, które były Jego udziałem. Niech spoczywa w spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Pobiednik absolutnie odpada, z powodów, o których sobie już tutaj rozmawialiśmy. Czemu absolutnie odpada?? Mozesz rozwinąć swoje stwierdzenie? A co do pogody to wiadomo ze jej nie zamówimy, pozostaje tylko liczyć na sprzyjającą aurę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 A ja jadę do Krakowa. Może to nie będzie to co w poprzednich latach ale mam nadzieję że po zeszłorocznej przerwie piknik powoli odzyska swoją świetność. A co do "polskich F-16" w Bielsku to mogę powiedzieć tyle, że polskie to są ale TS-11 Iskra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 "Polskie" F-16 to stwierdzenie że latają nimi "nasi" piloci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 A ja jadę do Krakowa. Może to nie będzie to co w poprzednich latach ale mam nadzieję że po zeszłorocznej przerwie piknik powoli odzyska swoją świetność. A co do "polskich F-16" w Bielsku to mogę powiedzieć tyle, że polskie to są ale TS-11 Iskra. Jeśli za coś zapłacę i stanie się to moją własnością to jest to MOJE. Te egzemplarze są Polskie a tłumaczenie tego jak małemu dziecku trochę nie przystaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek295 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 "Polskie" F-16 to stwierdzenie że latają nimi "nasi" piloci. Wiem o co chodzi z tym przymiotnikiem ale i tak jadę do Krakowa:) Oby tylko pogoda dopisała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Właśnie sprawdzałem pogodę i niestety piątek sobota deszcze a w niedziele częściowo zachmurzone, mimo wszystko mam nadzieję że nie będzie padać w niedzielę bo wtedy się wybieram z rodzinką i znajomymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Nie wiem jaka pogode sprawdzasz ale w kronice i na stronie icm wszedzie slonko i zero opadow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qczma Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Rozpiska godzinowa jest już na stronie. Prosiłem organizatorów o przesłanie mi na mailia i wrzucenie na stronkę argumentując zainteresowaniem ewentualnych widzów- efekt jest Co do Bielska- w zeszłym roku było bezpłatne, tylko parking na terenie lotniska coś ok. 10zł jeśli mnie pamięć nie myli. Jak ktoś nie chce płacić, to kawałek dalej znajdzie miejsce przy jakimś markecie czy przy drodze. A z tym Krakowem: faktycznie są tam kasy biletowe i kolejki? Jak to było w poprzednich latach? Dużo czasu rezerwować sobie na to ewentualne stanie przed bramką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Raz wchodziłem od muzeum i kolejek nie było. Może dlatego, że lało Drugi raz od końca pasa gdzie znajduje się parking- też zero kolejek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Ja też za każdym razem jak wchodziłem to kolejek nie było, a kas było kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 kolejek jeszcze nigdy w Krakowie na pikniku nie widzialem. Wejsc jest tyle ze spokojnie to sie rozladowywuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Pogoda może rzeczywiście być kapryśna. Ale dla pasjonatów to nie problem :-) pamiętajcie o charakterze imprezy. poza lotnictwem będą też grupy rekonstrukcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Przed chwilą objechałem dwa boki terenu jutrzejszego /i niedzielnego/ pikniku i widziałem czynione przygotowania. Tzn: "teleszka" już stoi, namioty różnych sprzedawców są rozbijane, dodatkowy płot od północy , czyli naszej "autostrady północnej W-Z" postawiony, parking od wschodu wyznaczony i żółte tablice informacyjne powieszone. Chyba nawet na górnym drucie linii energetycznej zawisły nowe czerwone i białe kulki. Jechałem oczywiście nie po to , aby sprawdzać stan przygotowań, a "za biznesem". Co do formalnych warunków i możliwości organizowania takiej imprezy, jak ten piknik, na lotnisku w Pobiedniku, to te "oczywiste względy" były tu już ,kiedyś tam, szczegółowo przedstawione i nie mam czasu na ich powtarzanie, a dla chcącego nic trudnego i może sobie "pokopać" w naszym forum i odnaleźć te argumenty. Do zobaczenia jutro. A pogoda będzie. Jest zawsze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamr Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 jestem jutro i w niedziele. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_mateusz Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 A orientuje sie ktoś czy te '''nasze'' F-16 będą w bielsku w sobotę czy w niedzielę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomyy29 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Pisałem meila do organizatorów z tym samym zapytaniem ale niestety nie dostałem jeszcze odpowiedzi. Mam nadzieję że będą w niedzielę, chociaż wydaje mi się, że i w sobotę i w niedzielę mogłby być w miarę ten sam lub zbliżony program pokazów. Chociaż wiadomo, że taki lot F-16 do tanich nie należy i kto wie czy właśnie nie będzie to ograniczone do jednego z dni pikniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Do zobaczenia jutro na pikniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Pogoda jednak jak narazie nie dopisuje. Chmury nisko i pada. Lotów raczej dzisiaj nie będzie. Może jutro będzie lepiej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi