pacek Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Trzymam kciuki i to bardzo mocno. Powodzenia. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 zaluje troche ze nie kupilem 5% nitro powiem coś co bardzo lubię mówić A nie mówiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No i h** Model rozwalony bylo to tak : Przyjechalem na lotnisko, wsio ok. odpalilem modelik wyregulowalem dokladnie i chce leciec. Ojciec na to ze mi pomoze wyrzucic model. W sumie nie chcialem ale mnie przegadal... no to mu powiedzialem ze ma mocno wyrzucic przed siebie lekko w gore. Powiedzial ze zrozumial. No to full gaz i pytam czy gotowy.. -gotowy. Startuj... no i tak sie ojciec przykleil do modelu ze go rzucil pod katem ok 40st w kierunku ziemi:( Niestety rzucil go z taka sila ze ulamki sekund zaciagnalem draga ale nic nie pomoglo.... model uderzyl w glebe najpierw skrzydlem potem morda:( - Plastikowa sruba sie sprawdziala -pekla. Niestety silnik na full gazie:( WYrwalo silnik razem z przodem kadluba Niewiem czy bede go naprawial Kadlub pekl jeszcze w 3 miejsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Aj kurcze po prostu fatalnie, serdeczne kondolencje spróbuj go jednak skleić i ulotnić tak na przekór przeciwnościom losu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 lekko w gore. ze go rzucil pod katem ok 40st w kierunku ziemi:( Kierunek rzutu dobry, gorzej że pod takim kątem, Gdyby nie miał włąściwości lotnych cegły zaciągniecie by pomogło:D Naprawiaj i próbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Modelu nigdy nie wyrzuca się lekko do góry;) Zawsze lekko w kierunku ziemi żeby nabrał prędkości początkowej. Mój spit bardzo często przy starcie prawie ociera o ziemie przy starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Modelu nigdy nie wyrzuca się lekko do góry;) no nie przesadzaj Speeda swojego rzucałem pionowo do góry ale ciąguuuuuuuuuuuuu to on miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No ale mówię tu o takim klasycznym przypadku:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 23 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 No o ile uda mi sie dostac zywice i smiglo jutro to oblot w 1 swieto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ech, znam to - juz pare razy polamalem smigla w deproniaku jak ojciec rzucal. :-) Ale nic - naprawiac i latac :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Spitfire naprawiony !! Rezultat napraw mnie zadowala - wogole nie widac ze byl bity Nawet zadnej szrtamy czy rysy Jedyne co musze przemyslec to to czy skrzydla nie dac na stale.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Zapodaj fotki mistrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 Chlopy nie mam co fot pokazywac bo nic sie w modelu nie zmienilo po za kolorem w 1 miejscu Oblot zostal przelozony na czwartek o ile pogoda dopisze - chce pokazac model bratu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Spitfire naprawiony !! Rezultat napraw mnie zadowala - wogole nie widac ze byl bity Nawet zadnej szrtamy czy rysy Jedyne co musze przemyslec to to czy skrzydla nie dac na stale.... Nie rób tego błędu co ja... Skrzydła na stałe w takim modelu to nieporozumienie, jeden cyrkiel i skrzydło pęka... No trochę taki mocniejszy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Skrzydlo jednak zostalo na srobe. Jutro kolejna proba... Cos mi w kosciach lupie ze jednak nie poleci.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 jak przed oblotem założysz że nie poleci , to nie poleci na pewno nie ma cudów jak pilot nie chce to model nie pofrunie :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 No panowie mam do Was zal.... chyba nie trzymaliscie kciukow!!:/ Tym razem mam nagranie z oboltu ale go nie opublikuje bo mi wstyd.... Model polecial !! Po przeleceniu ok 60m poczulem wiatr w skrzydlach i wykonaem 1 zakret.... no i ladnie pieknie gdy nagle model zrobil przelozenie na 2 skrzydlo i pod ostrym katem strzeliwl w glebe... Straty - znowu zlamany kaldub w czesci dziobowej. Zlamane smiglo. Powod - myslalem ze to poprostu taki kijowy typ modleu i koniec. Ale po analizie filmu doszedlem ze musialy to byc zaklocenia !! No i owszem... po pierwszej katastrofie nie sprawdzilem odbionika... okazalo sie ze antena jest w polowie wyrwana I to byl powod kraksy Model jest juz obity - tzn ten styro jest juz miekki. Ale postanowilem ze do 3 razy sztuka!! Teraz naprawie model.Nie bede go juz malowal przed oblotem bo mi szkoda spreyu o ile nie poleci.... Wsadze nowy odbiornik ( lub naprawie stary i porzadnie go sprawdze) no a potem oblot i zobaczymy jak to bedzie. Naprawa zaczni sie dzisiaj wieczorem. Wiec oblot w niedziele o ile dostane smiglo. Pytanie : Czy do OS10LA mozna zastosowac smiglo np 8x6 lub 9x5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 ...nie - to śmigła do .15 cu.in :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Smiglo kupie jutro. O ile bedzie rzecz jasna. Model juz zaczalem kleic - narazie loze silnika do modelu sie klei na zywice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.