JacekO Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 W imieniu organizatora zapraszam na kolejne zawody ESA w Warszawie. Skidan (NC1) dzisiaj rano napisał, że zawody zaliczają się do Pucharu Polski - jednak traktowałbym to na razie jako nieoficjalne doniesienie. Poniżej cytat z Forum ACES: "Witam Asów bitew powietrznych i serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w kolejnej bitwie na lotnisku Bemowo - w dniu 15 września br, w ramach 10. Dni Małego Lotnictwa. Wszystkie informacje o zawodach znajdziecie na www.artbem.pl/aeromodelklub. Wiem, że w tym czasie zaplanowany jest nalot na Pabianice, ale wszystkich nie biorących udziału w imprezie w Pabianicach, zapraszam na Bemowo. Punktów do PP nie będzie to fakt, ale warunki i atmosferę do wielu pasjonujących walk zapewnimy! Nagrody i puchary też będą. Zapowiada się fajna impreza. Oprócz zawodów ESA Aircombatu, rozegramy również ogólnopolskie zawody w klasie makiet i modeli akrobacyjnych na uwięzi. Do spotkania na Bemowie." Na skróty: Program 10. dni Małego Lotnictwa Zgłoszenie ESA Oświadczenie OC Biuletyn ESA Regulamin ESA Lista zarejestrowanych pilotów Zapisy przyjmowane są do 13.09.2012 (czwartek) do godziny 24:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Na forum ACES - rozkaz Kwatery Głównej nr4 - (post z dnia 13 luty 2012) ogłoszono listę zawodów w cyklu Pucharu Polski wklejka... 1. 24.03 / Wrocław; PP; Wojciech Krajnik 2. 28.04 / Warszawa;PP; Bogdan Wierzba 3. 26.05 / Płock; PP; Piotr Kubissa 4. 09.06 / Warta Bolesławiecka; PP; Daniel Skiba 5. 01.07 / Bełchatów- odwołane, Wrocław ; PP; Tomasz Krystek 6. 21.07 / Jeżów Sudecki; PP; gm. Jeżów Sudecki 7. 25.08 / Kozy; PP; 8. 29.09 lub 06.10 / Kraków; PP, MP; Mirosław Skowroński 9. 11.11 / Rzeszów; PP; Piotr Sinica 10. 08.12 / Warta Bolesławiecka; PP; Daniel Skiba Zgodnie z tym rozkazem drugie zawody w Warszawie nie są liczone w cyklu Pucharowym. Na tą chwilę nie chcę jednoznacznie wypowiadać się w tej kwestii .... NC2 to przecież nie NC1 :-) W kalendarzu zawodów ogłoszonym w tym samym poście - zawody są ujęte ale w liście pucharowej nie. Powodem była jakaś kolizja terminowa z zawodami spalinowymi. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Mam nadzieję że zawody będą tak samo udane jak te ostatnie w Warszawie. A to że nie PP jakoś mi nie przeszkadza dla mnie zabawa i atmosfera na zawodach najważniejsza:) Na lotnisko mam 5 minut więc jeśli nic się nie zawali będę . 1 trening z pilotami z Artbem-u już za mną. Wysłużony FW -190 pseudonim "Helmut" przetrwał i nie przybyło mu dodatkowych gramów ( z zapasem marnie zostało 6 gramów do 400) Kilka cięć na konto Helmuta doszło:) Serdeczne podziękowania dla Jacka i innych Pilotów uczestniczących w treningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 A siedzi tam taki gagatek http://www.modele.sklep.pl/files/fotom/product-2504.gif Lalka pilota HELMUT 1:10 Producent: Pelikan Kod produktu: 8595241330785 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Autsajder1983: Z takim przejęciem wspominałeś straty po poprzednim treningu, że tym razem robiłem wszystko, aby z Helmutem nie spotkać się w powietrzu Ale co będzie na następnym treningu - zobaczymy... Informacja ostateczna: Zawody NIE zaliczają się do Pucharu Polski Aktualna lista pilotów: http://www.artbem.pl...sta_pilotow.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Weź tu nie bądź ostrożnym:) 4 loty 3 trafienia (w model) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Się naprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Już dawno się naprawił tylko teraz mało zapasu wagowego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Mnie na dzisiejszym treningu cała dupę (ogon) odstrzelili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Pozbierasz się dasz radę zobacz na "Helmuta" jak wyglądał a dzisiaj latał dziarsko tylko jakoś przeciwników nie było pochowali się przestraszeni lub też za kretami się uganiali?? Będziesz na zawodach w sobotę?? Jeśli z wawy jesteś to może jakiś trening "łagodny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Owszem, ale latam raczej na Pałacowej bo mam w miarę blisko. Na zawody sie zapisałem i mam zamiar być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ile osób się już zgłosiło i do kiedy lista jest otwarta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ile osób się już zgłosiło i do kiedy lista jest otwarta ? Bezpośredni link do aktualnej listy pilotów znajduje się kilka postów wyżej (dodam za chwię również do pierwszego postu). W tej chwili jest 23 pilotów WW II i 12 w WW I. Listę zamykamy w czwartek (13.09) o północy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 No to co robicie zamieszanie, że zgłoszenia były do soboty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Mówiąc dyplomatycznie: "zamieszanie wynikło z przyczyn niezależnych od organizatora" . A na poważenie, to zapisy są do czwartku - o północy lista zostanie zamknięta. UWAGA!! Przypominam, że w tym roku zawody będą rozgrywane w innym miejscu, poniżej mapka pokazująca dojazd: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Na deszczową pogodę to taśmy z VHS proponuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 tylko jak to ciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wystarczy dołączyć nożyczki rc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Według ICMu pogoda ma być przyzwoita: Co prawda ma trochę wiać, ale prawie równolegle do linii bezpieczeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 60 godzinna na ICM pokazuje niestety deszcz i wiatr. Ale co tam walczyć trzeba. Kurde jak dojdą nożyczki do Helmu przekroczy wagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi