sebamor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Boję się trochę o wyważenie, czy nie trzeba będzie kłaść ołowiu na przód. Środek ciężkości wyszedł mniej więcej w 2/5 od krawędzi natarcia. Może nawet troszeczkę dalej. Mam się czego obawiać przy oblocie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tylko rozbicia. Silnik swoje dociazy, regulator max do przodu, pakiet tez. Bedzie latac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Ale już z silnikiem i regulatorem zamocowanym, oraz z pakietem max do przodu jest takie wyważenie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Środek ciężkości wyszedł mniej więcej w 2/5 od krawędzi natarcia. To Ci wyszło z obliczeń, testów szybowania? Bo jak to jest miejsce gdzie samolot jest w równowadze gdy zamontowałeś wyposażenie to nijak się to ma do SC. Wylicz SC w programie, podeprzyj w tych punktach samolot i ustaw wyposażenie aby był w równowadze tak podparty, jak się nie da przesunąć masy do przodu to niestety musisz coś dołożyć. Np, w swoim P11 zastosowałem cięższe śmigło składane od zwykłego na propsaver. Im dodatkowa masa będzie bardziej z przodu tym mniej będzie trzeba jej dokładać. Zmieści Ci się pakiet pionowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 niestety pakiet pionowo nie wejdzie, ale to 2/5 to punkt w którym podpieram i wtedy jest w równowadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm Tu masz fajny program do liczenia środka ciężkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 witam ,Sebastian jesli miozesz mi przeslac plany tego pieknego modelu to poprosze , z góry dziękuje i pozdrawiam , ps . bardzo mi sie podoba twuj SU-26 miroer@tlen,pl pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Plany są tutaj: http://rcsu26mx.wikispaces.com/Downloads Są to plany pod balsę, ja przerobiłem je sobie na depron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 serdeczne dzieki Sebastian, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek M Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Oblatany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 NIe, ale już na ukończeniu. Niedługo będą fotki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.c Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Czy Sukhoi doczekał się może oblotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Seba, model jest piękny i bardzo efektownie wykończony. Mam jednak wrażenie, że mocno pozapadało się poszycie. O ile na kadłubie to chyba wsio ryba (pomijając względy estetyczne), to na jednym ze zdjęć (poniżej) wydaje mi się, że dotyczy to też skrzydła. Czy to nie zmienia profilu i własności lotnych? Obym miał przewidzenia albo był przewrażliwiony... Tak czy siak model dla mnie bomba i ciekaw jestem oblotu. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 To wszystko kwestia trochę wyższego dźwigara w skrzydle i robienia zdjęcia pod światło. Model wygląda obecnie inaczej jest już skończony, oprócz kabinki, za którą nie mogę się zabrać. Oblot - jak pogoda pozwoli. Jeszcze tylko przyjdą większe śmigła bo to okazało się za małe to go ulotnię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi