wiejski Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Mój pioneer 1400 powoli zaczyna dzielić los nie jednego trenerka:( Tu jakieś klejenie, tu coś niezbyt sztywno. Krótko, mówiąc traci wlasciwosci lotne. W mojej głowie zrodził się pomysł by zainwestować;D w nowy motoszybowiec. Szybowanie jakoś mnie kręci. Interesował by mnie model do 500 zł (gotowy ARTF, albo KIT z wyposażeniem wliczonym w cenę). nadajnik narazie będzie od pioneera. Za jakiś czas kupię pewnie turnigy 9x albo dx6i. Myślałem o Foxie 1800 yuki model, asw 17 również od yuki model bądź o Ventusie 2.32 z HK. Jakieś rady? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kminek Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 A może to: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p5013,fox-2300-kit-motoszybowiec-zestaw-rc Model wyglada dosc makietowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Z czterech motoszybowców jakie miałem tych niskobudżetowych ( Beta, Syncro, DG 100, ASW 17 ) to ASW 17 bije na głowę pozostałe. Skrzydła są pokryte folią, albo czymś w tym rodzaju, co mocno je usztywnia i zabezpiecza przed otarciami no i jest jeszcze walor estetyczny. Należało by sprawdzić czy w Yuki są tak samo wykonane bo w Pelikanie i Hype na pewno. Idealnie go wyważa bateria 800-1000 mAh przy większych należy doważać ogon, a przeciążony pow 800g to już nie ten model. Osobiście latam na 1300 mAh z 5g ciężarkiem na ogonie co daje w sumie min 1/2 godz. lotu. Po wyjęciu z pudła złożenie jest błyskawiczne, stateczniki to jedna śrubka a skrzydła są na dosyć zmyślne zatrzaski. Bardzo wrażliwy na ustawienie SC i przed pierwszym lotem warto mu zrobić skłon silnika, bo może po starcie zrobić kółko nad głową. Lubi szybko latać i kręcenie prostych figurek to nie problem. Wady: nie lubi silniejszych wiatrów, więc loty poranno - wieczorne. ze względu na swoją smukłość sylwetki słabo widoczny na większych wysokościach ( przynajmniej dla mnie) Do plusów można jeszcze dodać dostępność części zamiennych. Moim zdaniem to jedna z lepszych propozycji na rynku w tym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Ten Fox podoba mi się bardzo, ale w cenie nie wyrobię. ASW17 wygląda sensownie i chyba narazie jest faworyte. Do zaszczytnego grona postanowiłem dorzucić: Blaze 1600 http://abcrc.pl/p/73/3791/model-blaze-1600mm-artf-z-wyposazeniem-yuki-model-szybowce-motoszybowce-samoloty-i-szybowce.html W pierwszym poście nie wyajsniłem o co mi chodzi z tym "pazurem" Mam namyśli, że generalnie lubie szybować, ale jednak czasem pojawia się taki niedosyt adrenalinki i chęć agresywniejszego lotu, a może i jakiś ponad szybowcowych akro. Dla tego Foxiu jest rownież faworytem. No i do puenty: FOX czy ASW ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wiecie co, może zamieszam, ale czemu koniecznie piankolota? W cenie podobnej (UMI kosztuje 260zl do tego 2x SG-90 na stery, odbiornik masz i 30zł na pakiet) masz model o zupełnie innych własnościach lotnych, cały świat termiki i noszeń zboczowych staje otworem. Podobnie też nie musisz się bać wytrzymałości modelu, ja się starałem przez 4 lata, bardzo się starałem i model dzielnie zniósł każde wbicie po skrzydła w glebę. Rozważ opcję takiego modelu, nie będziesz żałować/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Puenta jest taka, że przy tych dwóch modelach bardziej to zależy od umiejętności pilota i ewentualnego strymowania. Poszukaj w necie co można wyprawiać Pioneerem 1400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antek2 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 W cenie podobnej (UMI kosztuje 260zl ... Patryku, o jakim modelu piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Hmmm fakt pominąłem najważniejsze Chodzi mi model UMI produkcji A. Blejzyka ( www.blejzyk.pl ) Troszkę więcej o swoim napisałem tutaj: http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=13&t=3573&p=56983 Na tą chwile jestem już bliski zamówienia kolejnego, mam wprawdzie te swoje nudne laminaty, ale brak mi bardzo dobrze latającego modelu który zniesie wszystko/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piromarek Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Witam. Co mogę dodać, po kilku miesiącach intensywnego latania foxem yuki model to, to że nie polatasz nim jak to napisałeś, agresywnie. Model w szybkim nurku wpada we flater płatów, a mocny podryw tak deformuje płaty, że blokują się lotki. pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Jak chcesz coś z pazurem (pazurkiem) to szukaj czegoś podobnego do blizarda multipleksa. A najlepiej kup 2m phoenixa lub coś podobnego. Tym i polatasz w termice i na zboczu i pogonisz go. A jak zmienisz apkę to dolozysz klapy. I będzie szybowiec pełną gębą (skrzydłem?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 22 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Dzięki panowie, opinia o foxie daję dużo do myślenia. Tak więc, chyba odpada. Szkoda mi go bo z tego co wiem to miał łatwy montaż/demontaż skrzydeł, co było dla mnie dużą zaletą bo Suzuki Grand Vitara nie jest zbyt pojemna. Zaraz obejrze te UMI i Blizzarda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 22 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Na HK znalazłem Zephyra V70 EDF www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22702__Durafly_Zephyr_V_70_High_Performance_70mm_EDF_V_Tail_Glider_1533mm_PNF_.html Co nim sądzicie? Jakie będą dodatkowa koszta jeśli zakupie model w HK? POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Jakie będą dodatkowa koszta jeśli zakupie model w HK? POZDRO wrzuć do koszyka - same wyskoczą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 @panie Jerzy chodziło mi jakieś cło czy vat. Niby w internecie jest pełno tematów, ale co temat to opinia... Chyba się zdecydowałem na Multiplex Merlin, niewielki dzikus, mimo małych rozmiarów potrafi szybować, a jakieś bardziej szalone loty to jego mocna strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Jeżeli bardziej do szalenia niż szybowania to weż pod uwagę to http://www.rc-ikar.p.../f356/f356.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Jeżeli bardziej do szalenia niż szybowania to weż pod uwagę to http://www.rc-ikar.p.../f356/f356.html Tutaj http://hbfpnl.wordpress.com/planes/hype-wow-arf/ użytkownik proponowanego w cytacie modelu napisał, że przy większych prędkościach podczas nurkowania lotki się blokowały a po zwolnieniu znowu działały. Nie szukałem, czy jest w internecie więcej opinii o tego typu zachowaniu lotek w tym modelu. Co do innych właściwości modelu przeważają pozytywy (u tego modelarza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Macie jakieś doświadczenia z Merlinem? Napaliłem się na ten model strasznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gołek Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Osobiście popieram Pietuha, miałem WoW-a 2 sezony, zajefajny model, nadaje się do w miarę spokojnego poszybowania i można powariować. Można polatać na zboczu, i co ważne w podanym linku kupujesz gotowy uzbrojony model, który na "sklepowym" wyposażeniu idzie pionowo w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Chyba się wytrzymam i najpierw kupie aparaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ten WOW jest dostępny abc rc jako blaze od yuki model, i wygląda kusząco... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi