hubert_tata Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Napisałem ARF bo zasugerowałem się tym opisem: http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display_preview.cfm?article_id=362 Co do ciągu, to z pomiaru obrotów i tabelki GWSa wynika, że 500g/sztuka (turbinki niezabudowane), ale sprawdzę jeszcze na gotowym modelu i zwykłej wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 A czy przetestowałeś chińskie Haoye 2,5 cala? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Tych chińskich nie dałem rady sprawdzić, miałem problemy z silnikami i na razie czekają na lepsze czasy. Ale podobnoż wytrzymują do 1,5kg (według strony sprzedawcy). Przed chwilką sprawdziłem ciąg zabudowanej turbinki - wyszło 480g przy 4S 1700mAh 20C Mierzyłem tylko jedną, bo nie mam jeszcze odpowiednio wydajnego pakietu. Zrobiłem to bardzo prymitywną metodą, ale do moich porównań wystarczy (trzeba sobie tylko obrócić monitor :oops: ): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 metoda moze i prymitywna ,ale skuteczna A jaka jest waga tego modelu z pelnym wyposazeniem? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 A jaka jest waga tego modelu z pelnym wyposazeniem? Tak co do grama, ale niemalowany to 1140g (w tym waga akumulatora przyjęta wg danych sprzedawcy). Czyli realnie pewnie poniżej 1200g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Całkowity ciąg na 4S2250mAh 25C wynosi 1,05kg - pobór prądu 50A, regulatory na high timing. Przy low timing na regulatorach, ciąg jest 0,95kg i pobór prądu 44A. Znalazłem też pilota 8) ; pozostaje malowanko, wyważenie i można kombinować gdzie oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 O kurcze :shock: stosunek ciagu do wagi lepszy niz w moim F-15 z turbiną. Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 stosunek ciagu do wagi lepszy niz w moim F-15 z turbiną Tak, ale to fałszywy urok EDF udającego turbinę. Szacunkowo moje "gazy spalinowe" mają prędkość 60m/s (tak mi wychodzi z pomiaru obrotów i Motocalca), a Tomek Kiciński podaje, że jego turbina ma ten parametr na poziomie 250m/s :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Szacunkowo moje "gazy spalinowe" mają prędkość 60m/s (tak mi wychodzi z pomiaru obrotów i Motocalca), a Tomek Kiciński podaje, że jego turbina ma ten parametr na poziomie 250m/s :shock: no tak ,tylko co to nam daje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Szacunkowo moje "gazy spalinowe" mają prędkość 60m/s (tak mi wychodzi z pomiaru obrotów i Motocalca), a Tomek Kiciński podaje, że jego turbina ma ten parametr na poziomie 250m/s :shock: no tak ,tylko co to nam daje? No brak 3 prędkości kosmicznej . :devil: A poważnie to Hubert chciał zrobić model o dużym speedzie ,a zdaje się ,że wyjdzie parkflayer :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Szacunkowo moje "gazy spalinowe" mają prędkość 60m/s (tak mi wychodzi z pomiaru obrotów i Motocalca), a Tomek Kiciński podaje, że jego turbina ma ten parametr na poziomie 250m/s :shock: no tak ,tylko co to nam daje? No brak 3 prędkości kosmicznej . :devil: A poważnie to Hubert chciał zrobić model o dużym speedzie ,a zdaje się ,że wyjdzie parkflayer :? Zanim "przesiadłem "się na jety latałem modelami z napędem tunelowym ,wierz mi Tomku że osiagane nimi prędkości nie były dużo mniejsze niż te,które osiągam jetami... Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Robert, na prawdziwych turbinach to się nie znam, ale co daje prędkość gazów to każdy chyba słyszy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Robert, na prawdziwych turbinach to się nie znam, ale co daje prędkość gazów to każdy chyba słyszy :] Dziwięk jest piękny... Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Ale ,chciałbym nadmienić , że ta muzyka dla uszu kosztuje ,ok 3 litry Jet A1 + olej na lot (ok 8- 10min) :? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Nagrałem próbkę dźwięku: www.hubert.evosoft.pl/hubert/f15proba.wmv ok. 3MB Niestety, po prostu słychać wycie silników (plus pogłos w pustej piwnicy). Jaka kasa, taka muzyka Edit Jak link komuś nie działa, to trzeba wcisnąć prawy przycisk myszy i wybrać "zapisz jako" (lub coś w tym stylu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Tak, ale to fałszywy urok EDF udającego turbinę. Szacunkowo moje "gazy spalinowe" mają prędkość 60m/s (tak mi wychodzi z pomiaru obrotów i Motocalca), a Tomek Kiciński podaje, że jego turbina ma ten parametr na poziomie 250m/s :shock: Hubert to dodaj do modeliku "butle" z gazem do zapalniczek, dodaj stalowa dysze, komorę spalania, zapłon i co tam jeszcze trzeba... tunel będzie tylko tłoczył powietrze Zobaczysz, że prędkość gazów wzrośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Sorry że tak wrypie się w temat ale jeśli już o tym piszecie - ile kosztuje paliwo Jet A1 i olej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 ile kosztuje paliwo Jet A1 i olej? Cena nafty Jet A1 to ok 4,2 pln za litr Olej w zaleznosci od producenta od 60 do 150 pln za litr :? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Nagrałem próbkę dźwięku: www.szabatowski.livenet.pl/hubert/hubert/f15proba.wmv ok. 3MBNiestety, po prostu słychać wycie silników (plus pogłos w pustej piwnicy). Jaka kasa, taka muzyka Nagrał bym i ja takową , ale sasiadów mi szkoda :devil: Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Upchnięcie regulatorów, odbiornika, a zwłaszcza przewodów w kabince okazało się trudniejsze niż przypuszczałem. Czyli GWS-15 :!: już pomalowany, ale jeszcze niegotowy do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.