WZ Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Czy MC 20 HOTT współpracuje z wszystkimi odbiornikami graupnera seri HOTT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 U mnie z GR 12; 16; 24 nie ma żadnych problemów. To oczywiście modele odbiorników bez bajerów w rodzaju żyra itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Ze wszystkimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Poza odbiornikami dedykowanymi do modeli kołowych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Czyli GR4 i GR8 nie Ale tych dwóch to w moich sklepach nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Na stronie graupnera pojawiły się tuningowe drążki z całym mechanizmem i przełącznikami w drągu . kilka śrubek , 4 wtyczki i mamy bardziej wypasiony nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam. Wczoraj doszła do mnie aparatura MZ-24.Instrukcja po niemiecku menu też.Czy można z poziomu aparatury zmienić menu na angielski -jako bardziej dla mnie przystępny.Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Adam, W MC-20 wchodzi sie w tryb ukryty i zamienia firmware na angielski (ktory jak wiele inncyh powinien byc na karcie) Robi sie to wciskajac kalwisze /\ i \/ na lewej stronie i przytrzymujac przez minimum 3 sek przycisk SET po prawej. Jak jest w twojej nie wiem, sciagnij ze strobny GR instrukcje w jezyku Szekspira Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Dzięki - spróbuję jak wrócę do domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Planuję kupić regulator opisany tutaj http://pfmrc.eu/inde...sky-vr-pro-duo/ . Chciałbym wykorzystać go do zasilania serw lotek i dwóch serw steru wysokości. Przy odbiorniku GR 24 chcę wykorzystać kanał 11 i 12, który wg producenta jest przeznaczony do zasilania w celu sterowania lotkami czyli fabrycznie kanałem 2 i 5. Czy wystarczy tylko w nadajniku zmienić wg "tx. output swat" kanał 2 ->11 oraz 5->12 (str. 58 i 59 polskiego tłumaczenia instrukcji Mx 20)? Jeśli tak, czy zmiana przypisanych ustawień nadajnika będzie skuteczna dla danego modelu, czy będzie działać globalnie niezależnie od modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jeśli tak, czy zmiana przypisanych ustawień nadajnika będzie skuteczna dla danego modelu, czy będzie działać globalnie niezależnie od modelu? Jeżeli ustawisz to w nadajniku to będzie przypisane do modelu, chyba ze to zrobisz w odbiorniku to będzie inaczej Ja dla czystości ustawień (wg mnie oczywiście) używam nastaw w nadajniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Wolę przypisaną zmianę dla danego modelu. Rozumiem, że ten sposób zacytowany za instrukcją będzie skuteczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Nie wiem co się stało. Przy ustawieniu w modelu usterzenia V przy mode 2 na prawym drążku mam kierunek, a na lewym wysokość. Sprawdzałem na dwóch odbiornikach. Na obu tak samo. Ustawiony mode 2. Wyłączyłem i włączyłem nadajnik. Bez zmian . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Sprawdź czy masz napewno mode 2. Jak ustawiałeś nowy model i nie masz na stałe zapisanego mode 2 to możesz mieć inny mode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Niestety jest ustawiony mode 2 w oknie ustawień modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Spróbuj zrobić rewers na jednym z serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Też próbowałem. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarkow Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Co widać na monitorze kanałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacca Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ostatnio pojawily sie problemy z Mc-20 Hott.Zdarzalo sie ze nadajnik sam sie wylaczal,Gr (sklepy)wymieniaja nadajnik na nowy a uszkodzone wysylaja do sprawdzenia(Korea).Rozmawialem z serwisem Gr i na dzis przyczyna nie jest znana.Czekaja na odpowiedz z Korei.Znaja tylko kilka przypadkow i twierdza ze nie ma powodu do paniki.Trzeba poczekac co stwierdza Koreanczycy.I najwazniejsze:koniecznie uzywac logerow(karta SD) tego wymaga GR. Wiesiu, czy od czasu tego wpisu coś się wyjaśniło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wiesiu, czy od czasu tego wpisu coś się wyjaśniło? Ostatni post o tym jest z maja 2014(rc-network.de).Z tego co pisza Gr wymienial plytke z procesorem. U mnie jak do tej pory wszystko dziala.Jacek wazne zeby w nadajniku byla karta SD,w razie "W" szybciej znajda fehler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi