Zefirek Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Witam, Tania, a jak jest z jakością kleju - nie będzie po oklejeniu odklejać się od modelu? Dzięki za wszelkie opinie. Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Nikt nie miał styczności z tą folią? ... a może to lenistwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Oklejam prawie wyłącznie tą folią. Nie widzę zasadniczej różnicy pomiędzy tą a dostępnymi w naszych sklepach. Mam znajomych, których namówiłem na folię z HK i twierdzą, że jest nawet lepsza. Bywaj zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Dzięki za odpowiedź. Zamawiam - przetestuje Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskarbolko Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Zwłaszcza folie transparentne są lepszej jakości niż "markowe" produkty, folie typu solid oceniam na 4, plus za bardzo dobry skurcz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Oklejałem tą folią latające skrzydło; czerwona, biała i zielona. Folia ma baaaardzo przyjemną fakturę - wydaje sie być sztywniejsza niż te powiedzmy inne. Jednak nakładanie folii na folię to już froga przez męke...nałozone paski zielone na białym wiele razy musiałem przyprasowywac bo lekko odchodziły. Po rozbiciu modelu folia odchodziła - znaczy zdzierałem z modelu - całymi płatami. Ale proces nakładania i naprężania jest OK. Mimo tych minusów jeszcze raz okeję nowe skrzydełko teraz już nieco mniejsze - 185cm tymi samymi foliami bo prezentują się dużo lepiej niż te z naszych sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Moim zdaniem ta folia jest po prostu świetna. Oklejałem nią 2 modele - pracuje się z nią naprawdę rewelacyjnie. Kiedy zrobiłem błąd i musiałem usunąć folię ze S.K - odeszła z oporem, ale klej nie został na balsie jak w przypadku poprzednio używanej Oracover light. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Slawekmod okleja tą folia tartaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Klej mocniejszy niż w Oracover, do oklejania potrzebne są nieco inne temperatury niż w przypadku oracoveru. Skurcz folii jest bardzo dobry. Nie zauważyłem żeby po paru miesiącach coś się pofałdowało czy sflaczało. Moje oklejone modele są pokazane tutaj http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=4&t=63&start=20 Folia transparentna to Oracover, reszta to chińska. Tutaj widać statecznik oklejony tą folią , kliknięcie na fotkę spowoduje jej wyświetlenie w dużym formacie. http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=4&t=337&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 wybaczcie za oftopic ale moze ktos chce zrobic ze mna zamowienie w hk .. ja chce po pol rolki z 3 kolorow a oplacalne jest to tylko wtedy jak sie zamowi 5 rolek po 5 metrow wychodzi wtedy jakos 45zl -50zl za rolke 5m ktos bylby chetny? tak wiec zamawialbym rolke tej http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6715 ( a potrzebuje 3 metry) cala rolke tej http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6740 i http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6710__Covering_Film_Solid_White_5mtr_113.html a potrzebuje 2,5 metra czyli jak ktos chce zostaje 2 metry tej lososiowej, 2,5 metra bialej i mozna wrzucic 2 rolki jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 hehe... a kto płaci za przesyłkę? Ty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 to juz jest z przesylka. czy zamowi sie 1 rolke czy 5 to najtansza przesylka jakos 27 dolarow wyszlo mi na gotowo po 45zl za rolke z wysylka do PL tutaj jak paczka przyjdzie to rozsylam za koszt pakowania i wysylki ( kilka zl) jacys chetni na te kolory plus 2 rolki swoje? nie musi to byc przeciez 1 osoba moze byc np 5 . chcialbym niedlugo zrobic paczuszke w sumie to jak najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi