Skocz do zawartości

Symulatory i modele do 3D

Ładziak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Paweł jest jakis symek którego bysmy nie rozgryzli chyba nie haha.

Real Flight G4 juz jest Panowie i dodam ze nie tylko w sklepach :lol2:

PS Mówiąc o tym ze nie tylko w sklepach miałem na mysli np wieksze zloty modelarskie z małymi sklepikami

Opublikowano

A to że jest, to na stronce Realflight można podpatrzeć :lol:

Bodajże cena na stronce 100$RFG4

Ale dobrze że powiedziałeś:D (już trochę i tak jest na tej stronce info o nim:P)

A wymagania ma takie same jak RFG3 :shock: Minimalne oczywiście, wiec powinien mi pójść... Teraz tylko czekać na jakąś okazje :devil:

Myliłem się, takie same tylko wymaga shaderów (mini. 1,4)

Panowie mam pewien problem ze swoim RFG3. Przeinstalowywałem go nawet 3 i 3,5 i nie pomogło. Niniejszym wyskakuje mi taki błąd przy włączeniu śmigłowca jakiegoś:

File not found: o:\rvf3\image\shaders\ShadowCastDirectional2flex.fx

Klikam ok.

i to samo aż do wyłączenia symulatora.

W zależności od śmigłowca pojawia się błąd z inną końcówka. Ale wszystkie mają początek File not found: o:\rvf3\image\

I co mam zrobić? Nie chcą mi smiglowce działać, dawniej działały

A jeszcze jedno pytanie, jak mam wy trymować gaz? Mam na -17% i nie wiem jak tym ruszyć? Trymer mi działa na przepustnicy w jedną stronę i nie wiem jak to wyłaczyć (nadajnik. Optic 6 Sport)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wywal wszystko wgraj na nowo wszystkie expansiony i na koncu wklej poprawke do folderu i pierwsze odpalenie z pulpitu wyskoczy CI błąd a potem odpal z :lol2: nie powiem glosno chyba juz wiesz :D

Opublikowano

witam

pytanko laika a jak jest z symulatorami i Vistą :( bo mi to nawet fms nie chce chodzić Afpd też (nie umie znależć interfejsu usb - kabelek jest zainstalowany poprawnie)

Opublikowano

Z tego co wiem, ze znanych mi symulatorów to najnowszy rfg4 działa na tym. Jest na stronie producenta opis 8) Tyle ze to kolejny wydatek :? Vista powinna znaleźć kabel, czegoś tu nie łapie :x A tak nawiasem Vista to nie za ciekawy "operator" systemu :D Ale to tylko nawiasem.

Opublikowano

też mam takie zdanie o tym systemie problem w tym że iekszośc nowych sprzętów sprzedawanych jest z tym s.......em :(

Vista powinna znaleźć kabel, czegoś tu nie łapie
sam kabelek znajduje problemy zaczynają się w momencie odpalania programu jakieś komunikaty o braku zgodności z systemem i takie duperszwance bez rozwiązania :?
Opublikowano

Jak byś poszukał to byś znalazł :wink: Tylko komputer był by nie za ciekawy :x No coż, pozostaje kupić sobie windoswa :evil: Możliwe że ta Vista ma jakąś blokadę, bo ona jest taka trochę zmieszana :roll:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam za drugiego posta ale chciałem uzyskać odpowiedź a jak bym edytował żadnej zmianki by nie było i nikt by nie zauważył :roll: To takie małe pytanie, w jakim porgramie można takie modele robić do RFG3,5 ? Bo chyba ktoś je wykonał na tej stronie: http://www.knifeedge.com/forums/downloads.php?do=cat&id=125

(jakoś nie zadowalają mnie te modele tam :x )

I czy ciężko zaprojektować takie coś? :mrgreen:

Opublikowano

Jeżeli ktoś posiada oryginalny Real Flight G2 to demo G4 działa na starym Inter Link Controler, nie tylko na klawiaturze.

Można spokojnie polatac. Poza tym Photofields nie potrzebują specjalnie wydajnego kompa. Ja latam na normalnym laptopie, co innego na oblicznych tłach. Cyna kapie z kompa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jedna jest przeszkoda dla posiadaczy starszych kart graficznych. Wymaga pixelshaders 1,4 bodajże. Czyli trzeba mieć kartę w miarę :? A wie ktoś może jak holować szybowiec w rfg 3.5 O ile da radę, bez drugiego nadajnika podpitego (bo chyba da rade podpiąć, gdzieś czytałem :mrgreen: )

Opublikowano

Żeby tylko :P Allegro, widziałem ostatnio, http://rcskorpion.pl/ , e-bay. Hmm... W wielu że tak powiem "ekskluzywnych" sklepach modelarskich jest. A jak pewnie i w "zwykłym" poprosisz, to Ci ściągną z hurtowni czy czego tam :D (ekskluzywny chodzi mi tu oto że posiadają rzeczy z tych wyższych półek. Rozumiecie ;) )

Nauczyłem się na forum: Google Twoim przyjacielem. Znalazłem oferty właśnie tam ostatnio :wink: (Chyba nie da rady holować w rfg 3,5 ? jeszcze postaram się poszukać, ale ostatnio tym sposobem włączyłem coś czego nie umiałem wyłączyć, po 20minutach główkowania wyłączyłem jako :oops: )

Ludzie trochę opamiętania !

Może pan/kolega (nie wiem jak mam się zwracać) nie ma czasu poszukać ostatnio. I tak bywa :)

Opublikowano

Tam też zaglądałem szukając go... Ale G4 nie widziałem :lol: Mozę nie dowidzę... Albo przeminąłem jakoś :twisted: Ale masz kilka miejsc gdzie kupić :wink:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć!

Jaki model polecacie pod 3d w AFPD? najlepiej z linkiem, będę wdzięczny jak ktoś wrzuciłby coś na serwerek jakiś. Mówię o Extrze, Katanie i takich wynalazkach.

Modele mam różne, ale wiadomo, nie latałem nigdy takim to nie wiem czy realizm w miarę odwzorowany w symulatorze...

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous
Opublikowano

znacie moze inna strone z modelami do afpd niz rc-sim.de?? pozdro

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous
Opublikowano

moze wie ktos z kad sciagnac yak 54 88' ef lub podobne?? Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.