Skocz do zawartości

Symulatory i modele do 3D

Ładziak

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.

Mam taki problem z Fms-em.Otóż coś dzieje mi się z sterowaniem ,gdy podłącze pada ,to działają tylko lotki ,w dodatku tylko w prawą strone .Sam usiłowałem przerobic ustawienia pada ,ale wyszło jeszcze gorzej-tam gdzie lotki mam teraz ster kirunku ,nie ma mowy o działaniu steu wysokości ,gazu.Także prosiłbym o pomoc w ustawieniach.

Może ktoś wie... (wyedytowano)

Opublikowano

Dziwne ze nie działa w lewom :shock: Są dwie możliwosci pokopane piny przy lutowaniu, albo złe ustawienia w symulatorze. Wejdz w ustawienia, a dokładnie w panel sterowania->kontrolery gier i sprawdz, które kanały masz aktywne potem dopiero zabieraj sie za grzebanie w padzie, jesli jest taka potrzeba

Opublikowano

Wyprzedziliście mnie chłopacy było trzeba pisac mi na PM to bym szybko to naprawił, jak nastepnym razem kolega kondzio98 będzie chciał cos pisac w lewom czy prawom strone to niech przepuści to co pisze przez "sprawdzacza" dla mojego spokoju zrobiłem to ręcznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam problem z afpd.Mam kilka modeli 4d w symulatorze ale zaden nie chce mi działac.Zamienałem numery w plikach tmd i nic nie pomogło.

Modele są na liście .Gdy je ładuję komputer sie zawiesza.

Opublikowano
Witam

Mam problem z afpd.Mam kilka modeli 4d w symulatorze ale zaden nie chce mi działac.Zamienałem numery w plikach tmd i nic nie pomogło.

Modele są na liście .Gdy je ładuję komputer sie zawiesza.

powiem tyle ze mam to samo :|

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No może próbował... :wink: Nikt mu nie broni, ale to jest łamanie prawa i ten, nie powinien się z tym ujawniać :mrgreen: (a lepiej gdy by go w ogóle nie łamał)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po raz pierwszy na tym forum :)

Również od jakiegoś czasu korzystam z APD ale niestety nie ma tam Yak54 ściągnąłem jakiś ale wygląda jak 3 dechy i silnik :rotfl:

Ma ktoś jakąś bazę gdzie można zassać owy model?

Pozdrawiam serdecznie i liczę na odp.

Opublikowano

Ja latam na RealFlight G4 (miałem update do G4.5 ale sprzęt mi nie pozwala na trening, trochę zacinało..) I uważam ze RF jest bardzo dobry może i spore wymagania, ale co mnie dziwi to mam słabego kompa a mi ładnie śmiga.

Wymagania RealFLight G4:

* Windows* XP or Windows* Vista

* Intel Pentium 1.0GHz or equivalent

* 512 MB RAM

* 4 GB Hard Drive Space

* DVD Drive

* 3D Accelerated Video with:

32 MB Dedicated Video Memory

Full Windows DirectXŽ 9 compliant (Pixel Shader 1.4 support)

Optimal System:

For best graphical performance.

* Dual Core 2.4GHz CPU

* 2 GB RAM

* 3D Accelerated Video with:

512 MB dedicated video memory

(Pixel Shader 3.0 support)

A mój komputer (trochę wstyd się przyznać ale co tam):

Procesor Intel Pentium 3 800MHZ :(

Ram: 512 (jakby tego było mało to są SD-RAM)

Karta Graficzna: NVidia GeForce FX 5200 (256mb)

Ja sam nie wiem jakim cudem mi RFG4 chodzi i to jak prawie w ogóle a jak już się komputer "rozhula" to zero lagów

EDIT: Jako ciekawostkę mogę dodać że nie mam jeszcze modelu (cierpliwie zbieram, a głupio żebrać po forum :roll: ) No a już niektóre figury 3D wykonuje idealnie, oczywiście zależy też od modelu... Ale gorąco polecam, umiem ładnie latać i samolotem i nawet helikopterem. Już umiem jedną z trudniejszych figur 3D, mianowicie Chaos, no i inne samolotowe jak np: zawis, Harier, Wall, Watterfall, Lot koszący, beczka akcentowa i różne takie. ostatnio wychodzi mi nawet Rolling Harier i lot na żyletkę. Życzę wszystkim udanych treningów i jak najszybszego nabywania umiejętności. Aha no i może jednak ktoś się skusi na RealFlight`a G4 to może razem polatamy na Multiplayer przez internet :D

Gość Anonymous
Opublikowano

co ty chłopie chcesz od swojego kompa ??? procesor dobry , ramu troszkę mało dokup sobie tak z 2 giga i powinno wszystko działać.

Dla pocieszenia info o moim kompie :

AMD Athlon 2800+ 1.81 GHZ, 512 ramu :mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.