Irek M Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 A co mi tam, zostanę se :devil: prekursorem. Model zestawu Balsacraft(było coś takiego pare lat temu), rozpiętość - ok 130cm; waga - ok 1,7 kg; silnik - OS FP 20; skala - 1/9 Model jak dotąd wykonał tylko dwa loty kiedyś :devil: ale w przestworzach prezentował się super; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olson Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Ojeju ojeju... model zrobiony ładnie ale to to do Focke Wulfo podobne tylko i to chyba bardzo ... z daleka. Zastanawiam się czy kiedyś zobaczę wierną w choćby 85% makietę BF 109 albo FW 190... zdaje mi się że kiedyś Gustava (Bf 109 G) widziałem tak ok 2,5m, ale zaginęło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Olson - jak wspomnialem to zestaw. Znający się na rzeczy od razu zauważą braki podobieństwa. dotyczy to przede wszystkim przodu modelu. Dodatkowo mój jest przedłużony o 2cm co czyni go bardziej podobnym do wersji D. Ale malowaniem można nadrobić pewne braki, a model w powietrzu naprawdę wyglada super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcedes clk Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A jak lata ten model? Czy jest stabilny w powietzru i nie za trudny w pilotażu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Z pewnością jest taki jak reszta warbirdów czyli szybki, wymagający pewnych umiejętności w pilotażu i bardzo nieprzewidywalny podczas lotu z małą szybkością ale najlepiej niech się wypowie konstruktor bo może jest inaczej ja latałem tylko trzema warbirdami i one zbytnio sie nie różniły od siebie w pilotażu ale może niemieckie maszyny są inne ? , sam jestem ciekaw . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Wstyd się przyznać ale model latał dopiero 2( dwa) razy, a mam go od...8 lat. Ja nie latałem nim w ogóle, wtedy jeszcze bałem się. Gdy już potrafiłem to ten był zawsze za mały wiec dalej leżał, ale w tym roku już będzie na chodzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Planujesz Fokker w najbliższych tygodniach start Fw-190 ? W sumie obietnica była...czy coś się dzieje w tym temacie ? Podobają mi się samoloty z II wojny ale są niestety niełatwe w pilotarzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Jeśli na ziemi robi taki wrażenie, to jaki musi robić w powietrzu :?: Dla mnie-cudo :mrgreen: -może dlatego, że kocham WW2 :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADAM_GDA Opublikowano 14 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 Szkoda że nie odpowiadasz Fokkerze...ale w każdym razie fajnie byłoby gdyby Fw-190 poleciał niebawem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 No i doczekałem sie kolejnego lotu modelu, przypomnę, że ostatni był ...10 lat temu :oops: Nastąpiły znaczne zmiany; OS Max 3,5cm zastąpiono elektrykiem TP 2915-35 - silnik wolnoobrotowy, który na śmigle 11x5,5 miał dac ciąg statyczny 1,5kg. Miał bo oddawał trochę więcej - 2,2kg. Niestety wzrosła też nieznacznie waga gdyż silnik elektro lzejszy od spaliny, a pakiet był raczej daleko od silnika ale to sie zmieni. To co na filmiku do lotu waży 1,8kg; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A co to było w pierwszych sekundach na filmie? :mrgreen: Zmniejsz wychylenia na lotkach a będzie znacznie lepiej i makietowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A co to było w pierwszych sekundach na filmie? Nie qmam o co chodzi...o beczkę, że tak żwawo? model jest normalnie sterowny tylko, że jak widac szybki na pełen gwizdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A co to było w pierwszych sekundach na filmie? Nie qmam o co chodzi...o beczkę, że tak żwawo? model jest normalnie sterowny tylko, że jak widac szybki na pełen gwizdek. Tak Jakoś tak nienormalnie ta beczka wygląda robiona takim modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Teraz to ja nie rozumiem :oops: To myśliwiec, beczki kręcił szybciej od Spitfire'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Teraz to ja nie rozumiem :oops: To myśliwiec, beczki kręcił szybciej od Spitfire'a... Ale raczej nie szybciej od wiertła w wiertarce... :mrgreen: Gdyby to było w skali 1:1 to pilot po tej beczce zakończyłby karierę. 30G - murowane. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ojejku, szybki model to i szybkie ewolucje :rotfl: Wojtass_nt ja po kilku sekundach lotu nie śmiałbym wyrobić sobie zdania o modelu ;D Przelot na pełnym gwizdku, celowo szybkie ewolucje, gdy ja sterowałem to wydawało mi się, że ewolucje wykonywałem dużo wolniej. Zresztą co du dużo rozwodzić się - jest szybki na pełnym gazie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo_upb Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Teraz to ja nie rozumiem :oops: To myśliwiec, beczki kręcił szybciej od Spitfire'a... Ale potrzebował do tego 2,5s., a nie poniżej jednej, jak na filmie Rzućcie sobie okiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ...jasne, oczywiście, nie twierdzę, że jest realizm A, tak naprawdę, to jaki pilot wytrzymałby ewolucje naszych modeli? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.