Irek M Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 A co mi tam, zostanę se :devil: prekursorem. Model zestawu Balsacraft(było coś takiego pare lat temu), rozpiętość - ok 130cm; waga - ok 1,7 kg; silnik - OS FP 20; skala - 1/9 Model jak dotąd wykonał tylko dwa loty kiedyś :devil: ale w przestworzach prezentował się super;
olson Opublikowano 27 Listopada 2007 Opublikowano 27 Listopada 2007 Ojeju ojeju... model zrobiony ładnie ale to to do Focke Wulfo podobne tylko i to chyba bardzo ... z daleka. Zastanawiam się czy kiedyś zobaczę wierną w choćby 85% makietę BF 109 albo FW 190... zdaje mi się że kiedyś Gustava (Bf 109 G) widziałem tak ok 2,5m, ale zaginęło
Irek M Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Opublikowano 27 Listopada 2007 Olson - jak wspomnialem to zestaw. Znający się na rzeczy od razu zauważą braki podobieństwa. dotyczy to przede wszystkim przodu modelu. Dodatkowo mój jest przedłużony o 2cm co czyni go bardziej podobnym do wersji D. Ale malowaniem można nadrobić pewne braki, a model w powietrzu naprawdę wyglada super.
mrcedes clk Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A jak lata ten model? Czy jest stabilny w powietzru i nie za trudny w pilotażu?
solainer Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Z pewnością jest taki jak reszta warbirdów czyli szybki, wymagający pewnych umiejętności w pilotażu i bardzo nieprzewidywalny podczas lotu z małą szybkością ale najlepiej niech się wypowie konstruktor bo może jest inaczej ja latałem tylko trzema warbirdami i one zbytnio sie nie różniły od siebie w pilotażu ale może niemieckie maszyny są inne ? , sam jestem ciekaw .
Irek M Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Wstyd się przyznać ale model latał dopiero 2( dwa) razy, a mam go od...8 lat. Ja nie latałem nim w ogóle, wtedy jeszcze bałem się. Gdy już potrafiłem to ten był zawsze za mały wiec dalej leżał, ale w tym roku już będzie na chodzie...
ADAM_GDA Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Planujesz Fokker w najbliższych tygodniach start Fw-190 ? W sumie obietnica była...czy coś się dzieje w tym temacie ? Podobają mi się samoloty z II wojny ale są niestety niełatwe w pilotarzu...
Marcus Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Jeśli na ziemi robi taki wrażenie, to jaki musi robić w powietrzu :?: Dla mnie-cudo :mrgreen: -może dlatego, że kocham WW2 :twisted:
ADAM_GDA Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 Szkoda że nie odpowiadasz Fokkerze...ale w każdym razie fajnie byłoby gdyby Fw-190 poleciał niebawem...
Irek M Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 No i doczekałem sie kolejnego lotu modelu, przypomnę, że ostatni był ...10 lat temu :oops: Nastąpiły znaczne zmiany; OS Max 3,5cm zastąpiono elektrykiem TP 2915-35 - silnik wolnoobrotowy, który na śmigle 11x5,5 miał dac ciąg statyczny 1,5kg. Miał bo oddawał trochę więcej - 2,2kg. Niestety wzrosła też nieznacznie waga gdyż silnik elektro lzejszy od spaliny, a pakiet był raczej daleko od silnika ale to sie zmieni. To co na filmiku do lotu waży 1,8kg;
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A co to było w pierwszych sekundach na filmie? :mrgreen: Zmniejsz wychylenia na lotkach a będzie znacznie lepiej i makietowo
Irek M Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A co to było w pierwszych sekundach na filmie? Nie qmam o co chodzi...o beczkę, że tak żwawo? model jest normalnie sterowny tylko, że jak widac szybki na pełen gwizdek.
Wojtass_nt Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A co to było w pierwszych sekundach na filmie? Nie qmam o co chodzi...o beczkę, że tak żwawo? model jest normalnie sterowny tylko, że jak widac szybki na pełen gwizdek. Tak Jakoś tak nienormalnie ta beczka wygląda robiona takim modelem
karlem Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Teraz to ja nie rozumiem :oops: To myśliwiec, beczki kręcił szybciej od Spitfire'a...
madrian Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Teraz to ja nie rozumiem :oops: To myśliwiec, beczki kręcił szybciej od Spitfire'a... Ale raczej nie szybciej od wiertła w wiertarce... :mrgreen: Gdyby to było w skali 1:1 to pilot po tej beczce zakończyłby karierę. 30G - murowane. :wink:
Irek M Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ojejku, szybki model to i szybkie ewolucje :rotfl: Wojtass_nt ja po kilku sekundach lotu nie śmiałbym wyrobić sobie zdania o modelu ;D Przelot na pełnym gwizdku, celowo szybkie ewolucje, gdy ja sterowałem to wydawało mi się, że ewolucje wykonywałem dużo wolniej. Zresztą co du dużo rozwodzić się - jest szybki na pełnym gazie i tyle.
milo_upb Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Teraz to ja nie rozumiem :oops: To myśliwiec, beczki kręcił szybciej od Spitfire'a... Ale potrzebował do tego 2,5s., a nie poniżej jednej, jak na filmie Rzućcie sobie okiem
karlem Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 ...jasne, oczywiście, nie twierdzę, że jest realizm A, tak naprawdę, to jaki pilot wytrzymałby ewolucje naszych modeli? :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.