Pioterek Opublikowano 26 Października 2012 Opublikowano 26 Października 2012 Witam ! Kolejny model do polecenia to Stearman PT-17. Jest to kultowy samolot służący do wstępnego szkolenia amerykańskich pilotów wojskowych ale dzięki udanej konstrucji i dobrych właściwościach lotnych jest używany do dzisiaj (ok. 1000 szt) - jeden taki samolot jest w Polsce. Model produkcji Eflite wykonany bardzo starannie. Ponieważ posiada krótki noś wymaga doważenia dlatego najlepiej zastosować większy i cięższy silnik. Waga modelu 1,7 kg, napęd elektryczny zasilanie 4xLife 2200mAh. Taki pakiet idealnie mieści się we wnękę kadłubową. Start makietowy (zaciągnięty ster wysokości) w locie bardzo zwrotny a jednocześnie spokojny i przewidywalny. Może być jako pierwsza makieta dla latających już modelarzy.
Pioterek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2012 Przyszła zima więc model otrzymał narty i oświetlenie.
Marcin K. Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Piekny! Szukam tego ale w rozmiarze 160cm. I koniecznie takie malowanie jak Twoj, innego nie uznaje
Pioterek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Black Horse tobi większy ale inne malowanie. Ten rozmiar za to jest wygodny bo mieści się na tylne siedzenie samochodu więc można szybko zrobić wypad na lotnisko i polatać - nawet żona nie zauważy
Marcin K. Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Z żoną jeszcze nie mam problemów bo kawaler:p Ale moja partnerka tez lubi latac. Troche drogi ten model jak na elektryka i takiego malego. Chyba bede skazany na kita 180cm. Bo w tym malowaniu nie znalazlem zadnego pt17 minimum .46
Pioterek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2012 Eflite jest drogi choć niektórzy twierdzą że jak na dwupłat to nie jest za dużo. Wykonanie bardzo staranne i są części zamienne. No i piękknie lata zwinny na niebie jak małpa. Cieszy się też zainteresowaniem ludzi podczas pikników - dużo zrobionych zdjęć jak Miś w Zakopanym. Żona też czaszami zaszczyca swoją obecnością lotnisko.
Maciek295 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Naprawdę piękny model. Niestety ja jeszcze trochę będę musiał polatać moimi modelemi z EPP zanim będę miał odwagę takim polecieć.
Pioterek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2012 Parę zdjęć z lotów zimowych w powietrzu - resztki sniegu bo przyszła gwałtowna odwilż Autorka zdjęć
Pioterek Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 26 Grudnia 2012 Dziękuję za uznanie w imieniu modelu :-)
Pioterek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zabrakło śniegu więc powstały owiewki do kół.
Pioterek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2013 Własna robota w zestawie nie ma takich, na zdjęciach historycznych też nie widziałem owiewek mimo że była na nie moda w tej epoce - więc cicho sza bo to trochę moja fantazja chyba trochę niezgodna z historią :-)
Marcin K. Opublikowano 9 Stycznia 2013 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Tez tak mi sie wydawalo ze ten model nie mial butów Ale by szkoda bo pieknie wyglada!
Pioterek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 A jednak znalazłem Stearmana z owiewkami kół nazywał się Super Stearman zdjęcie załączam.
Rekomendowane odpowiedzi