sierra2000 Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam. Własnie zakończyłem pracę nad Sr71.Długość modelu 109 cm, roz.57 cm, waga bez pakietu 418g. Zamontowałem silnik iBM2212/6 2200Kv,rygiel 30Am, 4 serwa sg 90,pakiet 2200 Am .Z przodu zamontowane dwie jasne diody do lepszej oriętacji w locie .Z tyłu w dyszach silników też są diody .Fajny efekt pod wieczór ,sprawdzony w moim Su 37.Teraz pytanie di kolegów .Czy ktoś latał takim modelem i jak zachowywał się w locie zwłaszcza jak zachowuje się ster wysokości który jest przed silnikiem. Narazie pogoda kiepska i kicha z oblotu.
Marcin K. Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Dobre to! Z jakich planów korzystałeś? Możesz dać foto jak wyglądają oświetlone wyloty silników?
Lord Rzeźnik Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Ładnie ! Domyślam się, że na żywo farba jest bardziej jednolita ?
sierra2000 Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 Plany były z PARKJETC.COM z modelu sylwetkowego z smigłem po środku kadłuba.Wykorzystałem zarys skrzydła a reszta to moje wypociny . Na zdjęciach bardzo widoczne są miejsca w których była szpachla .W rzeczywistości tak tego nie widać . http://www.youtube.com/watch?v=cCvaYn60_Uo
przemo Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 Mirku gratuluje modelu pierwsza klasa ja liczę na jakiś film z oblotu. P.S. Jak chcesz coś dopisać korzystał z funkcji "edytuj" trzy posty jeden pod drugim w przeciągu 10 minut w tym samym temacie to dużo i wprowadza zbędny chaos Pozdrawiam
robertus Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 To znaczy, że masz osobno lotki i osobno stery wysokości? Ja bym chyba zmiksował jak deltę.
sierra2000 Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Opublikowano 3 Listopada 2012 To znaczy, że masz osobno lotki i osobno stery wysokości? Ja bym chyba zmiksował jak deltę. Tak.Na wysokości mam zainstalowane dwa serwa bo inaczej się nie dało.Myślałem o zmiksowaniu lotek tak jak w delcie ale nigdy nie latałem deltą .
robertus Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 Lata się normalnie. Miksuję wszystko na 100%
Syriusz77 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Mirku gratuluję fajnego modelu Ja właśnie też zaczynam przygotowania do budowy tej niesamowitej maszyny ale w skali 1/12 . Narazie zbieram informacje i materiały. Plany tego modelu w tej skali już mam i niedługo zabieram się za budowę kopyta. Forma i gotowy kadłub będzie laminatowy.
Rekomendowane odpowiedzi