maciej1977 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam Gratuluje i czekam na relację ze składania a z doświadczenia mogę powiedzieć że model prezentuje się świetnie na ziemi i w powietrzu )) A tu coś dla porównania http://pfmrc.eu/inde...ng/page__st__80 Mój SU z Golwinga waży z paliwem 7,9kg z dwoma piakietami zasilania , maxbecem i DLA56 a węglowa jest tylko rura skrzydeł i statecznika .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czytałem Maćku od początku Twoje boje z Su. Ja mam niemal identyczne Su , tylko z dziadowskim silnikiem (a właściwie silnikiem w którym już remont generalny by się przydał) . Na modelarni nazywamy go "klusek " z racji wagi do lotu jakieś 9kg. Nie ma tu opisu , bo to model do 3D się nie nadaje ,a na razie nie mam czasu ,żeby zrobić z niego formę zdolną do lotów 3D. (sporo trzeba by było zmienić począwszy od nowych skrzydeł, podwoziu i ulżeniu tyłu , bo się wyważyć nie chce przy lekkim wyposażeniu) Ten Su ma być lekki i zwinny, żeby można było poszaleć , czyli pakiet 2300 fe, 4 loty i ładowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 He he wygląda ,że paczka dziś może być u mnie ! 2012-12-21 08:10 PL2600 Lublin, Polska 11.0 Paczka w doręczeniu 2012-12-21 06:55 PL2600 Lublin, Polska 2.0 Paczka zarejestrowana w filii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 No i mój prezent na 40 urodziny przyszedł na gwiazdkę 20 dni za wcześnie ) Co do modelu to trudno się rozwodzić, zwyczajnie Goldwing bez napisu i tyle , różni się tym, że wszystko w wersji wungiel. Jeszcze dokładniej go pooglądam wieczorkiem, czy czymś istotnym się różni. Po wstępnych oględzinach, to dokładnie to samo, co model Maćka z linku powyżej. Tyle , że za 1/3 ceny mniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Tomek ale Ty nie masz firmowych napisów xD A co do węgla to węgiel węgiel czy węgiel a w środku szkło? Bo to częsty okaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Mam połamać w celu sprawdzenia ? Węgiel ,węgiel. prawdziwy. Lece na modelarnie, porobię fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Jestem tez bardzo ciekawy jak to wygląda jeśli opinia będzie pozytywna to pewnie też sobie zamówię w końcu też mam niedługo urodziny... może tylko w mniejszej wersji. Jak długo czekałeś? Wygląda że tydzień. Czekam na zdjęcia. I jeszcze jedno pytanie: Jak wyceniasz koszty ulotnienia modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Jestem tez bardzo ciekawy jak to wygląda jeśli opinia będzie pozytywna to pewnie też sobie zamówię w końcu też mam niedługo urodziny... może tylko w mniejszej wersji. Jak długo czekałeś? Wygląda że tydzień. Czekam na zdjęcia. I jeszcze jedno pytanie: Jak wyceniasz koszty ulotnienia modelu? Oklejenie dobre, gorsze od tej srebrno-czerwonej Extry z HK ale nadal na wysokim poziomie. Wykonanie , tu już 5z plusem, wszystko idealnie pasuje, aż zdziwiony jestem jakością spasowania części. Miałem Axara i tu jest lepiej O: W jednym miejscu odpada folia na odcinku 2cm. Czekałem 1,5 tygodnia , tylko :) Węgiel jest węglowy, podwozie profilowane, mistrzostwo świata. Koszty: 1450 model 970 silnik 900 serwa 250 włączniki 150 pakiety odbiornik z zestawu. zdjęcia : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 piękna maszynka ! gratuluję zakupu! nie pozostaje mi nic innego jak sprzedać to i owo dołożyć coś od siebie i kupić sobie takie cudeńko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Oj ładna ładna - ładniejsza niż na zdjęciach z HK. Ja ją obserwuje już jak była tylko w GB do sprzedaży. Ale chyba zacznę od tej mniejszej wersji 128cm. Trochę za duży stres dla mnie... choć podobno duże lepiej lata. Ciekawy jestem jeszcze czy silnik przyjdzie bez problemów. Choć nawet gdyby doliczyć VAT to i tak wyjdzie taniej - w kraju znalazłem za około 1300 zł. Czy silnik nie będzie za mocny? Może 30ccm by wystarczył przy tak niskiej wadze modelu? Nie latałem nigdy tak dużym modelem więc moja wiedza jest niewielka w tym temacie. Może ktoś podpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 30 za mały , to ma być 3D czyli między innymi wiszenie na śmigle i 56 cc będzie ok. 128cm to zupełnie inny model, nie pisze że zły, bo nie mam takiego , ale będzie latał inaczej. Rozmiar i masa robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czy mógłbyś krótko wyjaśnić co oznacza inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Jak? Może jak jazda szybkim skuterem i Subaru Imprezą? Inaczej. Ja do latania małym modelem mam bezstresowego piankowca z RC FLASH, 1m idealnie wrzucić do bagażnika w całości, a w razie co, to kilka kropel superglu i znowu do lotu gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Mam tego flasha! Model by rcfactor. Swietnie lata i to jest mega choroba! Nie wyobrazam sobie dnia na lotnisku bez latania tym modelem! Co do inkszosci latania modelami to mialem takze yaka 150cm z haikonga. Musialem sie nauczyc tego ze model lata szybciej. Roznica w modelach to 2kg i to wystarczyło do dynamicznego latania. Ale oglądając filmy yaka 55 220cm model wydaje sie latac bardzo wolno niczym model z rc factory. Najtrudniej jest przełamać strach ze bedzie sie latac modelem w cenie 10 letniego samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Jeśli ktoś musi się przełamywać do tego że lata modelem za kilka tysiaków to może lepiej niech sobie daruje bo po co to wszystko? Chodzi o przyjemność z latania a nie trzęsienie portkami i myśli "jezu jaki ja mam drogi model" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Jeśli ktoś musi się przełamywać do tego że lata modelem za kilka tysiaków to może lepiej niech sobie daruje bo po co to wszystko? Chodzi o przyjemność z latania a nie trzęsienie portkami i myśli "jezu jaki ja mam drogi model Nie da rady , przyjemność z latania dużym robi swoje, a cena ,no cóż też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wojtek no ale niezależnie od tego ile sie zarabia, ile sie wydaje na model i tak jest strach lecieć pierwszy raz Ta przyjemnosc warta jest kazdej złotówki Sam zamierzam sie do zakupu Yaka GW 220cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Q...wa, znowu dwa stoły w modelarni zajęte, dobrze, że kręcę pauze do 2015 roku ;] Ładny, ładny Tomku, mogę wpaść z delegacją z Islandii? Opatrzeć, obmacać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Wiesz, nie do końca tak jest (przynajmniej w moim wypadku). Byłem na stażu przez 6 miesięcy. (dostawałem 800zł miesięcznie). Kupiłem sobie szybowiec za 4500zł ( i poszedłem dalej na bezrobocie wydając całą kasę co do złotówki na model xD) i jakoś nie było strachu przed pierwszym lotem. Więcej było plucia sobie w brodę, że wydałem te pieniądze na model, a nie na co innego (np autko). Może jestem szalony, a może to duży nalot różnymi modelami sprawił, że podszedłem do tego jak do każdego innego swojego modelu tylko nieco większego Do tej pory moje modele nie przekraczały 1000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Fakt, jak to napisałeś duży nalot różnymi modelami robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi