armaty Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam, Jest to mój pierwszy post na tym forum więc prosze o wyrozumiałość. Mam pytanie która kamerka jest lepsza z tych : -flycam eco -brelok -Kamera Mini DV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 To jakiś sondaż? Poczytaj posty. Napewno nie te przysyłane z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Napewno nie te przysyłane z Chin. Mógłbyś uzasadnić tę błyskotliwa myśl ? Praktycznie wszystkie kamerki pochodza z Chin. Każdy brelok to na 808 #16 to na 100% pochodzą z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Nie koniecznie. Zamiawiane w kraju a wysyłane z Chin i trzeba czekać aż się dostaje nie o takich parametrach jak się zamawiało. Kamerkę mini DV przysłaną z Chin reklamowałem. Następną, breloczek z kraju także. Wymienili, lepsza ale ta z kolei robi restart pulpitu. Chyba w poście, temat niżej jest podany link, sprawdzonego sprzedawcy na eBay i inne pomocne dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaty Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Chodzi mi oto, którą z tych trzech byście polecali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Chyba w poście, temat niżej jest podany link, sprawdzonego sprzedawcy na eBay i inne pomocne dane. Ale ten sprawdzony sprzedawca z ebaya pochodzi i wysyła z Chin. Możesz oczywiście kupić ją np. w Helipadzie za 290zł lup na wspomnianym ebayu za 140zł. Czas oczekiwania - jakieś 9dni.Armaty - napisałem o breloczku bo własnie tę bardzo polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaty Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 ok dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Tak jak kolega wyżej napisał ten sprawdzony sprzedawca jest właśnie z Chin. A Co do kamerki to jeżeli potrzebujesz budżetowej kamerki o sprawdzonej jakości to też polecam brelok, póżniej może gopro3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaty Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Przed chwilą znalazłem jeszcze coś takiego http://www.conrad.pl/websale7/?Ctx={ver%2f7%2fver}{st%2f3ec%2fst}{cmd%2f0%2fcmd}{m%2fwebsale%2fm}{s%2fconrad%2fs}{l%2f01-aa%2fl}{p1%2f7ee12e811d9d4f31303091c6b096e966%2fp1}{md5%2f17353df0434cd3bee95a07db3bdbf5a9%2fmd5}&act=product&prod_index=955857&cat_index=SHOP_AREA_17471_0417038&otp1=tablink2 oraz http://rc.susco.pl/sklep/details/1695/101/kamery-do-modeli/mini-kamera-brelok.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Przed chwilą znalazłem jeszcze coś takiego http://www.conrad.pl...8&otp1=tablink2 oraz http://rc.susco.pl/s...era-brelok.html Tę pierwszą dostaniesz na Allegro za 40 pare zł, a tę drugą jeszcze taniej - za kilkanascie. Są to dużo starsze modele od najpopularniejszej i najbardziej zaawansowanej wersji #16. Ja bym tego nie brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Tu się zgodzę. Kupiłem kiedyś taką kamerkę i okazała się nieprzydatna. Zbyt powolne rejestrowanie obrazu. Nagrywanie w ruchu w zasadzie nic nie dawało, poza jakimiś zmazami. W Hobby King, dostaniesz kamerę "HD Wing Camera". http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17200__HD_Wing_Camera_1280x720p_30fps_5MP_CMOS.html 37$ to nie dużo. Cena porównywalna z innymi rozwiązaniami, a np. dużo lepsza niz FCO Eco. Na Youtubie znajdziesz filmy z takiej kamery. Powiem tak - Przeglądałem wiele typów kamer i w zasadzie nic poniżej 100zł, nie nadawało się w pełni do modelarstwa. Zawsze było jakieś "ale", które psuło przyjemność. Lepiej naprawdę poczekać trochę dłużej, dołożyć i kupić sprzęt, który spełni nasze wymagania, niż w owczym pędzie kupić byle substytut, tylko dlatego, że tani. Jak mawia przysłowie - biednego nie stać na tanie rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Z tymi tanimi breloczkami to jest tak, że powinno się wziąć z 5 szt na miejscu u sprzedawcy i testować na swojej karcie pamięci i laptopie. Zrobić film, zdjęcie. Jeżeli na przyciski reaguje nieprawidłowo, nie można przekopiować bo pliki znikają, film odtwarza się nie na wszystkich odtwarzaczach np. VLC, Quick Time Player, bądź odtwarza się z przestojajami, skokami lub ma inne usterki to zaraz na bok. Kupić dobrą. Zastanawiam się co zrobić żeby mieć podgląd z kamerki na monitorku, tablecie lub innym ekranie tylko na czas ustawienia kamerki na modelu statku lub samochodu. Ponoć może być jako kamerka internetowa i potrzebny jest program. Skąd go wiąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 W funkcji kamery internetowej brelok nie potrzebuje dodatkowego programu. Podłaczasz go do kompa tak jak do zrzutu plików ale bez karty w środku(w kamerce). Brelok 808 #16 V2 jest z funkcją FPV więc tu już problem podglądu rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armaty Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi, co do podglądu na żywo na tablecie z gopro 3 da się tak zrobić, a w dwójce trzeba zakupić moduł WI-FI (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi