dawidgdynia Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Mam problem z kamerką Flycamone2. Po włączeniu kamery wyświetla się RY na wyświetlaczu, a gdy wybieram funkcję wyskakuje MF, czyli niby pełna karta choć jest całkowicie pusta (microSD z adapterem 2GB). Może jakieś sterowniki muszę wgrać, a może karta jest temu winna? Czy jest ktoś kto by wytłumaczył mi jak z tym ustrojstwem się obchodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Sprawdź czy nie masz na adapterze zablokowanego zapisu. Taki maly pstryczek na boku karty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Super......już coś! Faktycznie taki pstryczek a już coś zmienił- czyli można wybierać funkcje kamery ale nadal nie moge nagrać niczego! Po wybraniu funkcji wciskam przycisk uruchamiania funkcji, czyli ten środkowy z boku kamery i nic się nie dzieje, karta pusta! Czy kamera pokazuje w jakiś sposób, że trwa nagrywanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Z tego co wiem, to do tej kamery jest taka karta papieru z literkami i obrazkami. Tam na 100% jest opisane co i jak sygnalizuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 No właśnie nie do końca tak jest! W załączonej instrukcji jest wybór funkcji, opis przycisków i nic poza tym, więc pytanie kieruje do użytkowników owej kamery, którzy by mi podpowiedzieli jak ta kamerka funkcjonuje. Dzieki wszystkim za odpowiedzi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi_72 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 nie mam w tej chwili kamerki pod ręką, ale o ile dobrze pamiętam podczas nagrywania znikają z wyświetlacza literki a pojawiają sie kreseczki " kręcące " się do około ekranu tak długo jak trwa nagrywanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 u mnie nic takiego się nie dzieje, totalne zero reakcji! Wymienie karte może coś z nią jest nie tak?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 O ile jeszcze jest na stanie to moja instrukcje mam z model-fan.com czy cos takiego, łódzki sklep modelarski. Tam jak znajdziesz w ofercie znajdź fco2 i pod opisem byl link do polskiej instrukcji w pdf. Gdy nagrywa na ekranie lataja do okoła kreski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Właśnie z tej instrukcji korzystam i nic. A takie pytanie, czy to normalne że kamerka musi odczekać z 10-15sek (moja właśnie tak robi) aż się pojawi na wyświetlaczu RY czy powinno odrazu po włączeniu się wyświetlać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Mi zaskakuje po ok 3s; jezeli sprzęt masz nowy to reklamuj. A no i ta kamerą lubi karty sd do 2Gb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP-LUK Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 wlaczasz kam przesuwanym przyciskiem,potem wlaczasz srodkowym - bedzie RY(ready) , jak naciśniesz jeszcze raz to bedzie odwrotnie - kamerka moze nagrywać "do góry nogami " , gornym wybierasz opcje UR ( film 640x480) i potwierdzasz srodkowym i zaczynaja latac kreski w kolko, z ciekawszych funkcji tej kamerki to opcja PE - robi fotki co 4 sek samoczynnie , wtedy co 4 sek na wyswietlaczu pojawia sie "ramka" obecnie w dobie mini kamerek breloczków "HD" ta kamerka straciła nieco na użyteczności , poza tym u mnie wogole nie trzyma wewnetrzna bateria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ja baterie wyrzuciłem i zasilam z odbiornika. Pewne źródło zasilania. Ale cos mi sie zrobilo chyba przez latanie w niskiej temp. Obraz skacze, przelatują wszystkie kolory tęczy, zawiesza sie na jakims kolorze najczęściej niebieski i nagrywa tylko głos. Ktos wie co moze byc przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam. Problem rozwiązany i było tak jak sądziłem, karta!!! Wychodzi na to, że nie można stosować microSD wraz z adapterem tylko musi być najzwyklejsza karta SD. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlenex98 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 FCO2 to dosyć felerne kamerki. Moja skończyła na reklamacji, ale potem, gdy dostałem nową, wszystko działało jak powinno. Pobierz instrukcję ze strony producenta: http://www.flycamone.com/. Znajdziesz pod kategorią CarCamOne v2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi