robloz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Okres warsztatowy trwa, to trzeba coś wystrugać na nowy sezon. Wybór padł na samolocik, który zna chyba każdy: Rozpiętość koło 140cm. Na pierwszy ogień poszedł kadłub Następnie po namoczeniu pasków balsy w płynie do okien ukształtowałem na szablonach z depronu stateczniki Teraz po wycięciu żeberek (84 szt.) zaczął się montaż skrzydeł cdn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakon Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 jakie masz plany, bo też się przymierzam do tego modelu. A na razie zasiadam na widowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 W jakim formacie masz plany? Lub skąd je masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 To chyba inne plany, ale czy koledzy widzieli te dwa wątki?: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1301377 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=830970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Plany kupiłem na aukcji w/g takich jak na tej stronie http://www.airplanesandrockets.com/airplanes/curtiss-jn-4d-jenny-sep-1968-aam.htm Mam tylko mały dylemat czy zrobić odejmowane skrzydła ,co przy sporej ilości olinowania może być kłopotliwe. Czy zrobić tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zastanawiam się czym pokryć model? Czytałem, że folia Solartex ma fakturę plótna. Używał ktoś tej folii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Kadłub otrzymał podpórki płata Płaty zmontowane: Teraz najfajniejsza część prac - szlifowanie balsy !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zmontowane zostały "na sucho" stery i ich napęd, aby wkleić w kadłub prowadnice linek i oczywiście z ciekawości jak to będzie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy1212 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Bardzo ładny model, no i zastosowane w nim rozwiązania napędów steru wysokości i kierunku. Czekam na dalsze odcinki - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Po dłuższej przerwie powróciłem do budowy Jenny. Folia Solartex z imitacją płótna. Tak rozwiązałem problem transportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Piękna praca! I talent w łapach niewątpliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Pobawiłem się trochę w pająka i wykonałem olinowanie na skrzydłach. Wyszło prawie 4m linki stalowej 0.5mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi