idfx Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam ! Właśnie kończę zamówienie w HK (pierwszy raz). Parę rolek folii do oklejania, regulator, pakiet do nadajnika i parę drobiazgów. Dochodząc do ostatniego kroku mam wątpliwości bo naliczają mi koszty wysyłki - $51.11. Paczka 650x20x93mm 2388g. Czy to jedyna opcja, czy mogę to jakoś zredukować ? (zmniejszyć wagę itp.). Poproszę o podpowiedzi. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar1967 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wydaje mi się, że 51 $ to trochę za dużo. Paczka miedzy 2-2,5kg kosztuje coś koło 37$ (czyli też nie mało). Jeśli waży ciut mniej niz 2kg to przesyłka kosztuje ok 29$. Mówimy o zwykłej przesyłce lotniczej i wysyłce z magazynu w HK. Być może przez to, ze w "koszyku" masz LiPola ta przesyłka jest droższa niż by to wynikało z wagi paczki. Bo wtedy HobbyKing wysyła paczki przez Szwajcarię albo Singapur. Ale to tylko moje dywagacje. Pozdrawiam p.s To co napisałem tyczy się przesyłek do Polski. Kolega, jak widzę jest w UK, więc koszty wysyłki na wyspy mogą być inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wywal na probe lipola z paczki i sprawdz ile Ci wyjdzie. Swoja droga troszke tych drobiazgow masz skoro taka waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wszystko jest dobrze. Standardowo naliczana jest automatycznie najdeoższa przesyłka EMS czy jakos tak. Musisz odhaczyć tę tańszą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie miałem pojęcia, że z tymi lipolami tak jest.. Najwięcej ważą folie i jeszcze dokładają jakieś extra pudełko na folie, które waży 379 gram. Widzę, że tego nie przeskoczę, zamówienie składam głownie ze względu na pakiet i stroboskopy, które u nas są nie do zdobycia. Jak już tyle mam płacić za przesyłkę, wstrzymam się chwilę i pomyślę co jeszcze mi się przyda, jak odbiorniki, regulatory itp. Jeśli ktoś z UK potrzebuje coś z HK, mogę dołączyć do zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wszystko jest dobrze. Standardowo naliczana jest automatycznie najdeoższa przesyłka EMS czy jakos tak. Musisz odhaczyć tę tańszą . nie miałem żadnego wyboru, tylko "SCS Express to UK (MAX 3kg)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Właśnie to jest to co mówię. Odhacz tę tańszą. EDIT - własnie zrobiłem symulację lipoli - 3x 5s 5000 czyli 3x 736g. Air Parcel do 4000g wynosi 37$. Możliwośc zmiany rodzaju przesyłki masz w końcowej fazie zamówienia czyli w 3 kroku. Po pierwszym wyswietla się tabela kosztów w zależności od rodzaju przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 hmmm... wróciłem do zamówienia, jestem ponownie w kroku trzecim i nic nie mogę odhaczyć. Jedyna opcja to SCS Express.. Teraz wynosi $43. Zmniejszyłem wagę, dzięki Bogu się zorientowałem że jakimś cudem w zamówieniu mi naliczyło 3 rolki czerwonej folii co wynosiło niecały kilogram. Poprawiłem, waga spadła i udało się zejśc do $43 za wysyłkę. Zamównienie zostało złożone. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nikt nie zauważył, że kolega idfx zamawia do UK a nie do PL... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_ Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Jest zauważone w pierwszej odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 i w 6tej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ja bym podzielił na mniejsze paczki i użył kombinacji. Folie puściłbym osobno bo sa duże i dlatego masz zwyżkę w kosztach przesyłki. Shipment Type Cost (USD) International (Registered) Air Mail 201-300g $6.99 International (Registered) Air Mail 301-500g $9.99 International (Registered) Air Mail 501-750g $14.99 International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $17.95 International (Registered) Air Mail 1.5kg $23.59 International (Registered) Air Mail 2kg $29.79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Dzięki, dobra rada na przyszłość Ciekawe kiedy dojdzie, w statusie mam już trzeci "ptaszek", że wydrukowane i spakowane. EDIT: Dlaczego niektóre pozycje z zamówienia są "konkretnie" niebiesko opisane a inne takim bladym jakby transparentnym niebieskim ? Wcześniej folie miałem bladym, teraz stroboskopy a folie już "konkretnym". Czy to oznacza brak towaru ? niby jest "in stock". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Paczka już w EU. Przetrackowałem, zmartwiła mnie przedostatnia pozycja: 2013/1/18 0901 SCS-EU HUB WAITING DUTIES & TAXES PAYMENT TO BE SETTLED FROM CONSIGNEE Czy to znaczy, że mi nie odpuszczą i muszę zapłacić, czy jeszcze nie o ten podatek chodzi ? Jeśli jednak o ten, czy paczka będzie zatrzymana dopóki nie uiszczę opłaty ? Jeśli ktoś ma więcej doświadczenia z zakupami z HK, prosiłbym o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Wszystko co wchodzi w obszar europy musi byc oclone i o vatowane. Na części modelarskie nie ma cła, pozostaje vat. Nie mniej praktyka i pewnie wewnetrzne przepisy UC mówią, żeby małymi paczkami nie zawracać sobie głowy. Ty masz sporą paczkę więc najpewniej doliczą Vat od całości. Pewnie się z Tobą skontaktują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dzięki za wyjaśnienie. Szkoda, jeśli "wpadnę", już nie o dopłatę chodzi a o czas.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi