bandyr Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Jak był to oryginalny himax 3600 to bardzo prawdopodobne. U mnie się nagrzał ośka spuchła i pękł magnes w środku na dwie części... Na hk w holandi kup sobie turbinkę 6 łopatek za 6,5 dolara i silnik turnigy 2226 bodajże taki 3000 kv lub hercules 2800 kv wygoogluj sobie to znajdziesz odnośnik do strony hk regiel 50A wystarczy na ten zestaw u mnie pobierał 47A dawał 850 wat 980g ciągu na pakiecie zippy compact 2700mah 35-45c A jak nie to są gotowe zestawy na ebayu za nieco ponad 20$ na pełnym gazie zrobisz śmiało 150km/h lecąc poziomo i na tym pakiecie 4s 2700 polatasz na fula około 5-6 minut więc jest to zadowalający wynik logger wypluwa mi dystans około 6km przebytych więc latając w tę i z powrotem na odcinku 300m w prawo i w lewo zrobisz okolo 9-10 kółek... taki silnik http://www.ebay.com/itm/RC-Airplane-Motor-3000kv-Motor-For-70mm-Golden-Ducted-Fan-/390857527420?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item5b00ec907c i taką turbinę http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=47110 i nie popadniesz w kryzys finansowy na pakiety... zippy compact 2700 mah wychodzą po 85 zł z wysyłką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Jeśli któryś z kolegów zechce pozbyć się swojego ptaszka proszę się odezwać do mnie na pw bo aktualnie szukam Twistera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Mam pytanie do kolegów którzy składali Twistera od początku a mianowicie chodzi mi o stalowe kulki które powinno się zamontować w kadłubie na ogonie. W moim zestawie ich nie było i nie wiem czy są konieczne z tego względu że montuje sporo lżejszą turbine oryginalna waży 206gr a ta która ja chcę wsadzić tylko 156gr. Model udało mi się zakupić w greckim sklepie http://www.hobbyworld.gr/newshop/index.php?main_page=shopping_cart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 kulki zapewne sa do wywazenia, wywaz model na gotowo i jak potrzeba dolozyc na ogonie to odwiedz np warsztat wulkanizacyjny i wyzebraj olowiane ciezarki do wywazania felg aluminiowych - sa plaskie, opisane masowo i sa mocowane na klej - idealnie sie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Wiem że są do wywazania tylko pytam czy wklejaliscie je odrazu ale dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ja składałem model od początku w kadłubie przy ogonie są dwa otworki w ktore trzeba wkleić te kulki Mam orginalne kulki z rozbitego Twistera moge sprzedac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Za ile i dlaczego tak drogo? chyba że możesz mi podać ich wagę łączną wtedy coś pokombinuje z wędkarskiego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Mój twisterek prawie gotowy do lotu jeszcze tylko kilka poprawek i w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 To bedzie pierwszy lot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Mam pytanie do kolegów którzy składali Twistera od początku a mianowicie chodzi mi o stalowe kulki które powinno się zamontować w kadłubie na ogonie. Witam, w moim zestawie były ale ich nie montowałem. Wystarczyło odpowiednie ustawienie pakietu dla prawidłowego wyważenia. Ładne malowanie. Mój jest szary, pozmieniałem to i owo po ostatniej kraksie ale jakos zabrakło mi weny do dalszych prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 To bedzie pierwszy lot ? tak to będzie pierwszy lot tego modelu. A co do montażu kulek to musiałem je dać bo turbinka którą ja montuje jest lrzejsza od oryginalnej aż o 50g i pod 4s i pakiety 3300 wiec sporo cięższe. A tu model w pełnej klasie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 No panie malunek klasa... W końcu się pościgamy... Ciekaw jestem efektów z twoją turbawką... jak na razie 226 km\h i ni kuta więcej... trochę mi się już nie chce kombinować... teraz będę grzebał przy stingerze... Może wsadzę tam 70mm tą 6-cio łopatową... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 W końcu dwa TWISTERKI spotkały się na lotnisku i polataliśmy sobie http://youtu.be/31ImaVigvLw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 No to moje kulki sie jednak przydały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blako2682 Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Jak najbardziej bez nich nie dało by rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.