tadek041 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam serdecznie sznownych koegów i koleżanki modelarzy. Chciałbym wam zaprezentować nowy kanał modelarski w serwisie You Tube. Kanał ten ma na celu pokazać społeczeństwu jak ciekawą formą spędzania wolnego czasu jest modelarstwo. Zamieściłem dopiero dwa filmiki z tego cyklu, ale postaram się sukcesywnie uzupełniać zasoby w miarę możliwości, w nadchodzącym czasie. Są to amatorskie filmy i co do jakości i samego stylu prezentacji musimy się jeszcze wiele nauczyć, ale postanowienie jest, więc teraz tylko tworzyć coś co daje nam radość, a i może wam też w jakimś stopniu tą radość przekażę. Zapraszam więc do zapoznania się s treścią i pozdrawiam serdecznie. http://www.youtube.com/watch?v=mMKMmpRyzEg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Gratuluję odwagi gryzienia twardego orzecha jakim jest tworzenie takich materiałów. Oglądajcie filmy ze znanych już dobrze kanałów i wyciągajcie wnioski. Ciekawy pomysł z tym, że kolega przychodzi się poradzić. Oryginalnie, jednak nie wydaje mi się aby było to atrakcyjne. Chyba najważniejszą rzeczą jest film dobry technicznie czyli: 1.więcej oświetlenia, 2. montaż, jedną scenę tej długości ogląda się ciężko. 3. jakość. Nie ma co ściemniać, jak nie będzie HD to nawet z dobrą treścią będziecie musieli mieć ładną dziewczynę aby była oglądalność. 4. szukajcie jakiejś muzyki na tło. Trochę błędów..."lotki odpowiadają za skręcanie", "ster kierunku zastępuje lotki", "skrzydła w układzie V"(??) To chyba wszystko wina skrótu myślowego, bo trzeba zwięźle powiedzieć swoje. Gdy zrobicie materiał zaplanowany po kawałku i zmontowany będzie dużo łatwiej. Opis modelu w jednym odcinku a lot za jakiś czas...dla mnie nie ma to sensu. Jak interesuje mnie model to chce o nim wiedzieć wszystko jak najszybciej. Czekam na film z terenu bo to spore wyzwanie dla operatora. Powodzenia w dalszych bojach. Klikam suba i czekam na następne filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mellon-68 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 TADEK! OK!!!! Pchaj dalej wózek! Kibicuję. POZDR.> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Fajna krajowa inicjatywa, Bierzcie przykład z ekipy flitetest'u trochę od kuchni pokazali jak to robią http://flitetest.com/articles/behind-the-scenes pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastergame Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dźwięk, dźwięk, dźwięk do poprawy Ale sposób pokazania modelu jest ciekawy Powodzenia dalej chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Cześć. Dziękuję wam serdecznie za opinie, krytykę i sugestie. Doceniam to co napisaliście i zgadzam się z wami. To nasz pierwszy filmik tego typu. Wbrew pozorom nie jest łatwo nakręcić coś w tym stylu, coś takiego. Ale wszystko mam nadzieje wyjdzie w praniu jak to mówią, Więc będziemy działać w miarę naszych możliwości finansowo zdolnościowych, aby prezentowane przez nas filmy odpowiadały naszym odbiorcom. Dziękuje jeszcze raz i zapraszam na kolejne odcinki, które w najbliższym czasie powinny się pojawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejski Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Super, popieram! Podpisuje się pod wypowiedzią nokera, bierzcie przykład z Flitetestu, czyli humorystyczne, acz konkretnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Do przodu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Tadek BRAWO !!!!! pociągne temat dalej za moich młodych lat w telewizji pan ADAM SŁODOWY prowadził program ZRÓB TO SAM cała Polska budowała z klapek ,listewek różności -kiedyś anglicy na DISKAWERY pokazywali jak złożyć zestaw PIPER CUB i inne ,tzn jak silnik ,jak zbiornik ,jak serwa itd - nasze TELEWIZJE teraz to są raczej kroniki kryminalne i ŻYGANIE polityki tego uczą młodych ludzi -więc jak zachęcić młodych[ 8 do 16 lat ] do tego pięknego i uczącego hobby ,gdzie trzeba tu liznąć kilku dziedzin -elektronika ,chemia ,materiałoznawstwo ,aerodynamika ,pogoda itd TADEK BRAWO P O P I E R A M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Również kibicuję! Pamiętam jak kiedyś na jakimś kanale regionalnym raz w miesiącu była 15 minutowa audycja dla modelarzy. Człowiek był młody i każdą minute liczył do kolejnego odcinka! Taka inicjatywa jest bardzo potrzebna w tym kraju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Koledzy Dziękuje wam, Daliście mi siłę i wsparcie do pracy. Mieliśmy podczas nagrywania kilka humorystycznych wersji jednakże zastanawialiśmy się jak by się to przyjęło i poszliśmy w stronę stoickiego spokoju hehe. Ale zobaczymy jak akcja rozkręci się w kolejnych filmach. Aha chciałbym zaznaczyć w tym miejscu, że nie ograniczamy się tylko do naszych osób jako prowadzących. Zachęcam was koledzy do tego abyście razem z nami tworzyli telewizję fullcontrolTV. W różnych odcinkach mogą występować różni ludzie oczywiście ogranicza mnie tutaj odległość km od kolegów przynajmniej na początku ale jak ktoś nie daleko mieszka można coś razem nakręcić zawsze np opowieść o modelu którym lata od momentu wyjęcia z samochodu opisania go dla kogo taki model się nadaje aż po sam lot. Zachęcam do współpracy piszcie- ja też wszystkiego nie wiem wręcz pewnie mało wiem, więc np przy filmiku powiedzmy jak zaprogramować governor przydałby się ktoś kto już to kilka razy robił. Ja latam heli elektrycznymi np i nie programowałem nigdy takiego urządzenia. A priorytetem w moim programie ma być uczciwość szczerość i docenianie każdego odbiorcy. Wiec po co miałbym np kręcić film o governorze i udawać znawcę nie będąc nim. O nie to nie w moim stylu. Generalnie są to nasze początki z kręceniem filmów, wiec wiele trzeba się jeszcze nauczyć, ale skoro są programy hobbystyczne typu - " Wędkuj z ....... ", to dlaczego nie miało by być programów w telewizji o tematyce modelarskiej i nie mówię tu tylko o RC, bo zajmuję się również modelarstwem redukcyjnym więc myślę, że warto działać i pokazywać społeczeństwu jak ciekawe mamy hobby, jak twórcze i piękne. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter C-c Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 No wreszcie coś po polsku dobra sprawa dla początkujących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Bardzo fajna inicjatywa, będę Wam kibicował. Film poszedł na FB RTR - Ready To Ride czy Ready To Run? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Oby na dwóch filmach się nie skończyło... Trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Hej witam was serdecznie. Zapraszam na najnowszy odcinek o modelarstwie. Niestety warunki atmosferyczne nie pozwalają na razie na nakręcenie filmiku z lotu super cub'a. Tak więc zapraszam na filmik o tercelku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 No i super! Kolejny odciek A model świetna zabawka, dla relaksu w domu jak się nie chce wychodzić nigdzie Ciekawe co będzie w kolejnych odcinkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Hej witam serdecznie. W związku z tym, że znalazłem chwilkę wolnego czasu postanowiłem nakręcić kolejny odcinek. Zapraszam serdecznie i pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Super! Ja proponuję jeśli ma ktoś ciekawe pomysły na odcinki pisać do chłopaków lub zechce pomóc przy realizacji kolejnych odcinków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2013 Hej właśnie zachęcam ludzi do współpracy. Bliżej wiosny kiedy zrobi się ciepło zamierzam kręcić relację z plenerków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Witam Was serdecznie. Po odzyskaniu sprzętu nagrywającego można dalej brnąć w filmiki - oj trzeba wiele się jeszcze nauczyć bo i to dźwięk nie taki i to coś nie tak powiedziane a to i człowiek się zatnie, no ale cóż zapraszam i tak do zapoznania się z kiepskawym materiałem mam nadzieje, że kolejne filmiki będą lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi