kkkamil Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam; Zachciało mi się czegoś bardziej bojowego na zbocze. Modelik ma skrzydła i kabinkę z zestawu epa, reszta dorobiona. Czy poleci?- nie wiem, bo proporcje na oko;). Do końca zostało właściwie niewiele. Pokazuję to, co zrobiłem do tej pory (niestety z dłuuuugimi przerwami- brak czasu). Jeżeli poleci, to dojdzie jeszcze jakieś fajne malowanie. Rozpiętość- 106 cm Długość- 72 cm Sterowanie lotki + wysokość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Bardzo zgrabne "szkaradztwo" Wygląda na model z charakterem i potencjałem.. Ciekaw jestem jak się będzie sprawował zatem działaj, testuj, opowiadaj !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.a Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Fajny, kadłub troche przypomina Messerschmitta Me 262 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Rasowa sylwetka. Mam nadzieję, że poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Modelik uzbrojony, jutro pewnie sprawdzę jak się zachowuje na płaskim terenie. Porzucam sobie. Fakt, me 262 był tu sporą inspiracją i pokrewne malowanie jest w planie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Model śmiga i to chyba całkiem nieźle jak na piankę. Rzucałem nim trochę dzisiaj. Najmilej zaskoczyło mnie to, że da się nim bez problemu rzucić za skrzydło z półobrotu, coś jak dlg. Nie wali przy tym na plecy, tylko leci po prostej. Zdziwiło mnie to trochę, bo to w końcu dolnopłat, w dodatku ma dosyć krótki ogon. To pewnie dzięki dosyć dużemu statecznikowi pionowemu. Lata wolno, można lądować do ręki. Loty 12-15 sekund. Na małe zbocze i niewielki wiaterek może być w sam raz. Zobaczymy. No i fajnie wygląda w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam ponownie, jestem po pierwszych próbach zboczowych. Filmik nienajlepszej jakości ale coś tam widać: http://www.youtube.com/watch?v=nPWOFNoJ324 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Fajne to, niby szybowiec ale lata i wygląda niemal jak myśliwiec. Nic tylko posłać co najmniej 2 takie modele w powietrze z taśmą i mamy bezsilnikowy combat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Przydałoby się go trochę dociążyć, albo wzmocnić papierem na wikol, nie bałby się tak wiatru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 To prawda, latał nieco gazetowo, a nie miałem żadnego balastu pod ręką. Oczywiście będę jeszcze eksperymentował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Lotów ciąg dalszy, powoli ale całkiem przyjemnie: http://www.youtube.com/watch?v=_XuPXO-x02E I tu: http://www.youtube.com/watch?v=LAu3NFzMoMc chyba dorobię jeszcze sterowanie kierunkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 A kiedy go pomalujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 a no właśnie, dobre pytanie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zabrałem się za malowanie. W końcu zdecydowałem, że samolot otrzyma polskie szachownice. Niedługo koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Model tryśnięty, czeka na wiaterek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Udało mi się wczoraj polatać w lepszych warunkach. Moje ulubione kamieniołomy w Kazimierzu Dln, piękna pogoda, wiatr ok. 6m/s. Nie obyło się bez dodatkowego balastu. Cóż model lata, zawrócić nim można praktycznie w miejscu, kręci pętle, przy beczce trzeba go mocniej rozpędzić i manewr podpierać wysokością. Dorobiłem mu również sterowanie kierunkiem. Z racji pianki i profilu pewnie, nie penetruje oczywiście tak dobrze pod wiatr, jak modele bardziej "śliskie" Myślę powoli nad następnym podobnym projektem, wykonanym już ze szlachetniejszych materiałów (sztywniejszych), no i z jakimś szybszym profilem. Zachowało się kilka zdjęć: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Model prezentuje się wspaniale, zarówno w powietrzu, jak i na ziemi. Sam myślałem o jakimś modelu typu PSS od dłuższego czasu i bardzo mnie kusi zrobienie czegoś takiego. Z jakiego zestawu masz skrzydła w swoim modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Modele tego typu to fajna sprawa, można poszaleć jeżeli chodzi o wygląd, a jednocześnie model jest bardzo prosty technicznie. Polecam, w powietrzu-na żywo, to co innego niż film czy zdjęcia. Moje skrzydła pochodzą z zestawu Me-110 z cyberfly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam, Powoli powstaje kolejny projekt ala PSS, tym razem motoszybowiec, luźne nawiązanie do Iskry. Nie wiem jeszcze czy coś z tego wyjdzie, z uwagi na nietypowy kadłub który sobie wymyśliłem. Robię go na tracony depron, dolna część jest już zalaminowana, górna w fazie kopytka. Model mały, 1m rozpiętości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Chyba jednak coś z tego będzie Teraz tak to wygląda, jestem zadowolony, śmigło na przedzie jednak trochę popsuje wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi