kkkamil Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Witam; Zachciało mi się czegoś bardziej bojowego na zbocze. Modelik ma skrzydła i kabinkę z zestawu epa, reszta dorobiona. Czy poleci?- nie wiem, bo proporcje na oko;). Do końca zostało właściwie niewiele. Pokazuję to, co zrobiłem do tej pory (niestety z dłuuuugimi przerwami- brak czasu). Jeżeli poleci, to dojdzie jeszcze jakieś fajne malowanie. Rozpiętość- 106 cm Długość- 72 cm Sterowanie lotki + wysokość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin81 Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Bardzo zgrabne "szkaradztwo" Wygląda na model z charakterem i potencjałem.. Ciekaw jestem jak się będzie sprawował zatem działaj, testuj, opowiadaj !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam.a Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Fajny, kadłub troche przypomina Messerschmitta Me 262 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertus Posted February 16, 2013 Share Posted February 16, 2013 Rasowa sylwetka. Mam nadzieję, że poleci Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted February 17, 2013 Author Share Posted February 17, 2013 Modelik uzbrojony, jutro pewnie sprawdzę jak się zachowuje na płaskim terenie. Porzucam sobie. Fakt, me 262 był tu sporą inspiracją i pokrewne malowanie jest w planie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 Model śmiga i to chyba całkiem nieźle jak na piankę. Rzucałem nim trochę dzisiaj. Najmilej zaskoczyło mnie to, że da się nim bez problemu rzucić za skrzydło z półobrotu, coś jak dlg. Nie wali przy tym na plecy, tylko leci po prostej. Zdziwiło mnie to trochę, bo to w końcu dolnopłat, w dodatku ma dosyć krótki ogon. To pewnie dzięki dosyć dużemu statecznikowi pionowemu. Lata wolno, można lądować do ręki. Loty 12-15 sekund. Na małe zbocze i niewielki wiaterek może być w sam raz. Zobaczymy. No i fajnie wygląda w powietrzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted April 14, 2013 Author Share Posted April 14, 2013 Witam ponownie, jestem po pierwszych próbach zboczowych. Filmik nienajlepszej jakości ale coś tam widać: http://www.youtube.com/watch?v=nPWOFNoJ324 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol.M Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Fajne to, niby szybowiec ale lata i wygląda niemal jak myśliwiec. Nic tylko posłać co najmniej 2 takie modele w powietrze z taśmą i mamy bezsilnikowy combat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eryk Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Przydałoby się go trochę dociążyć, albo wzmocnić papierem na wikol, nie bałby się tak wiatru Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted April 14, 2013 Author Share Posted April 14, 2013 To prawda, latał nieco gazetowo, a nie miałem żadnego balastu pod ręką. Oczywiście będę jeszcze eksperymentował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted June 21, 2013 Author Share Posted June 21, 2013 Lotów ciąg dalszy, powoli ale całkiem przyjemnie: http://www.youtube.com/watch?v=_XuPXO-x02E I tu: http://www.youtube.com/watch?v=LAu3NFzMoMc chyba dorobię jeszcze sterowanie kierunkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiulioN Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 A kiedy go pomalujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted June 21, 2013 Author Share Posted June 21, 2013 a no właśnie, dobre pytanie..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted June 28, 2013 Author Share Posted June 28, 2013 Zabrałem się za malowanie. W końcu zdecydowałem, że samolot otrzyma polskie szachownice. Niedługo koniec Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted July 11, 2013 Author Share Posted July 11, 2013 Model tryśnięty, czeka na wiaterek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted July 24, 2013 Author Share Posted July 24, 2013 Udało mi się wczoraj polatać w lepszych warunkach. Moje ulubione kamieniołomy w Kazimierzu Dln, piękna pogoda, wiatr ok. 6m/s. Nie obyło się bez dodatkowego balastu. Cóż model lata, zawrócić nim można praktycznie w miejscu, kręci pętle, przy beczce trzeba go mocniej rozpędzić i manewr podpierać wysokością. Dorobiłem mu również sterowanie kierunkiem. Z racji pianki i profilu pewnie, nie penetruje oczywiście tak dobrze pod wiatr, jak modele bardziej "śliskie" Myślę powoli nad następnym podobnym projektem, wykonanym już ze szlachetniejszych materiałów (sztywniejszych), no i z jakimś szybszym profilem. Zachowało się kilka zdjęć: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GiulioN Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 Model prezentuje się wspaniale, zarówno w powietrzu, jak i na ziemi. Sam myślałem o jakimś modelu typu PSS od dłuższego czasu i bardzo mnie kusi zrobienie czegoś takiego. Z jakiego zestawu masz skrzydła w swoim modelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted July 25, 2013 Author Share Posted July 25, 2013 Modele tego typu to fajna sprawa, można poszaleć jeżeli chodzi o wygląd, a jednocześnie model jest bardzo prosty technicznie. Polecam, w powietrzu-na żywo, to co innego niż film czy zdjęcia. Moje skrzydła pochodzą z zestawu Me-110 z cyberfly. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted September 7, 2014 Author Share Posted September 7, 2014 Witam, Powoli powstaje kolejny projekt ala PSS, tym razem motoszybowiec, luźne nawiązanie do Iskry. Nie wiem jeszcze czy coś z tego wyjdzie, z uwagi na nietypowy kadłub który sobie wymyśliłem. Robię go na tracony depron, dolna część jest już zalaminowana, górna w fazie kopytka. Model mały, 1m rozpiętości Link to comment Share on other sites More sharing options...
kkkamil Posted September 16, 2014 Author Share Posted September 16, 2014 Chyba jednak coś z tego będzie Teraz tak to wygląda, jestem zadowolony, śmigło na przedzie jednak trochę popsuje wygląd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts