Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witaj :)

• JAK-3 (mój faworyt) - tego się trzymaj! :)

Do te

powodzenia :)

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wielkie dzięki za porady.

Większość zakupów chce załatwić w HK EU stąd też taka konfiguracja (po małych zmianach). Tak się jeszcze zastanawiam czy ten regiel 20A nie będzie trochę za mały. Patrzyłem z serii BS i nast jest 30A. Natomiast ten z kolei chyba będzie trochę nad wyrost.

Co do śmigieł to wezmę 7x6E i 8x4 co by samemu się przekonać jaka będzie różnica :-)

~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~

Opublikowano

Sprawdziłem model na 7x4, 7x6, 8x4 i 8x6. Według mnie ( i moich Kolegów ) najlepsze jest 8x4. Kupujemy śmigła Tower Pro. Spisują się znakomicie. 20 będzie za mała. 25 jest optymalny. Ale tak jak Robert mówi, weź 30 to będzie na później ;) z silników ( ale u nas w polsce ) proponuje E-maxa GF 2210/20 1540 Kv. Z tym śmigłem daje naprawdę rewelacyjny efekt. :D na tym zestawie można latać i powoli ( Grześkowi wyszło 13 min :D ) jak i bardzo szybko. Z tym silnikiem powstaje mała rakieta na gazie na max.

Pozdrawiam :rolleyes:

Wytapatane z mojego GT-S5830 :-)

Opublikowano

Ja stosuję regle plush 18A wytrzymują spokojnie 25A sprawdzone

Co do odbiornika 3ch jest lekki ale jego wadą jest notorycznie urywanie się antenki oraz gubienie zasięgu nawet w nowym lepszy już jest 6ch ma większy zasię i wykorzystasz go w większym modelu

a silniki stosuję dwa rodzaje

1-http://www.hobbyking...ner_1300KV.html bardzo mocny ale też ma bardzo mały pobór prądu a śmigło 9x4 apc nie robi mu żadnego problemu nawet 8x6 tower pro daje radę

2-http://www.hobbyking...ner_1350KV.html bardzo lekki silniczek śmigło 8x4 tower pro maksymalne ale za to na pakiecie 1300 ponad 8minut latnia

A tak poza tym Sebu będziemy robili z Marianem niedługo zamówienie na HK.

Opublikowano (edytowane)
(...) będziemy robili z Marianem niedługo zamówienie na HK.

Super to się zgadamy na pw co by wątku nie zaśmiecać.

Wiadomość poszła daj znać :)

Edytowane przez Xeo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zaczynam kompletować graty.

Niestety ale ani polecanego pakietu a regla nie ma w HK EU :/

Co byście jako zamiennik polecili?

Najlepiej z HK EU ale jak coś w rodzimych sklepach jest godne polecenia to czemu nie :)

Chyba że całość z postu #21 lokalnie w zbliżonej cenie można zakupić?

Opublikowano

A co powiesz na

pakiet Zippy compact 1300mah 25C: http://www.hobbyking...ppy%201300%2025

Regiel turnigy plush 30A: http://www.hobbyking...warehouse_.html

Właśnie zamówiłem takie przedwczoraj do Spitfire'a.

I w temacie buddy code podałem linki do zniżek na wszystko, przy pakiecie jest to chyba 1$, a przy reglu coś koło 2$, więc jeśli to wykorzystasz jeszcze w ciągu 12 dni to obaj na tym skorzystamy ;)

EDIT

Nie zauważyłem, że na poprzedniej stronie właśnie podałeś ww. pakiet i podobny regiel... Ale to szczegół :P

Opublikowano

No właśnie ten pakiet mi odradzono z powodu krótkiej żywotności. Co do regla to nad nim się zastanawiałem ale nie wiem jaka jest różnica pomiędzy tym a serią Blue. Blue podobno lepszy ale dlaczego?

Opublikowano

Z tego co ja wyczytałem, to seria Plush jest najbardziej niezawodna. Kolega również potwierdził tą opinię.

A czy ten pakiet będzie miał krótką żywotność to nie wiem.

No bo ma 1300mah 25C czyli 1,3Ah x 25C = 32.5A do oddania maksymalnie. Regiel może pobrać maksymalnie 30A, ale przecież i tak nie pobierze więcej niż będzie potrzebował silnik, który weźmie najwięcej 22A.

Jeśli się myle to mnie poprawcie :)

Opublikowano

A czy ktoś mnie oświeci, czy mój tok rozumowania z poprzedniego postu jest poprawny ?

Bo nie wiem, czy mam życ ze świadomością, że trzeba będzie sprzedać regiel, bądź silnik...

Bo jeśli tak, to olać jutrzejszy test z genetyki, która z pewnością w przyszłości uratuje mi życie w przyszłości i poszukam jakiegoś regla/silnika w Polsce. :P

Opublikowano
Jeśli chodzi o regulator to ja stosuje już od 3 sezonów:

http://hobbyking.com...warehouse_.html

Jeszcze mnie nie zawiódł :)

20A w zupełności do ESA wystarczy (po co wozić zbędne gramy:))

pakiet:

http://hobbyking.com...warehouse_.html

też będzie ok

"Nano techy" sobie raczej odpuść nie sprawdziły mi się w esa (szybko puchły)

A czy ten regiel będzie ok pod ten silnik co panuje?

Co do pakietu to na początku chyba nawet ten miałem w planach ale mi go odradzono. Tak czy inaczej pewnie na tym się skończy bo o tej pojemności w EU nie ma aktualnie za dużego wyboru pytanie czy go testowałeś? Czy może na czymś innym smigasz?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Model na pokładzie, teraz tylko doprowadzić go do lotności :)

Zastanawiam się nad 2 rzeczami:

1. Kupiłem regiel 20A - czy nie będzie za mały do emaxa CF2812?

2. Malowanie

Jakoś nie do końca odpowiada mi oryginalne radzieckie malowanie i w planach mam nasze barwy narodowe. Do tego znalazłem jeszcze inne ciekawe malowanie.

A co wy sądzicie o poniższych malowaniach i które byście wybrali?

1. Oryginalne Radzieckie

4c03c8199153b4ce82434fee631c1711.jpg

2. Barwy narodowe

v1

3398.gif

P4070038.jpg

ewentualnie - czerwony kołpak

v2

jak3pl.jpg

3. Sportowe

v1

800px-Jakowlew_Jak-3M_grey_red_r.jpg

v2

d-fjakracing%231250534.jpg

Jestem ciekawy, które z malowań Wam najbardziej przypada do gustu :)

Odnośnie polskiego malowania mam jeszcze problem jakie dokładniej kolory farb powinny być.

W sieci niestety ale nie znalazłem za dużo w tej materii :/

Opublikowano

Mnie również mocno korci szachownica. Z polskiego malowania bardziej do mnie przemawia v2 tylko zastanawia mnie jakie dokładniej kolory farb zastosować.

Dół na pewno jasny niebieski, natomiast góra to szary + ciemna zieleń. Może ktoś wie jakie dokładniej kolory były stosowane w polskim lotnictwie wojskowym?

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.